имам честа промяна в оборотите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 25 мар 2007 20:10

krusnika написа:не само на газ не бензин сие добре ама ми харчи много

Реглаж на газовото!!!!И на първо време си провери цедката на клапана за газта да не е запушена-разглобява се и се промива в коресилин-ако нямаш опит не го прави ти,а иди на газаджия защото после се изисква много добра хереметичност на сглобката-там е високото налягане на течната газ!Т.е. на практика получаваш следния феномен...Студената кола при форсиране засмуква повече газ,щом отпуснеш педала засмукването намалява и газ постъпва само от налягането след цедката на клапата на газта,но колата е още студена и иска повече газ и за тихите обороти...тоест при запушена частично цедка постъпва недостатъчно газ и може да се получи точно това,което описваш!

Krasio_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krasio_ » Пон 26 мар 2007 23:51

ами то и на моя голф му играят оборотите всмисъл когато е на свободна. и ми казаха че може да е от катализатора. тоест задръстен и т.н. и двигателя се натоварвал

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 27 мар 2007 9:34

До събота и аз имах ужасна игра на оборотите при студен мотор! На светофарите Опелите ме гледаха на кръв, щото мислеха, че искам да се дърпам! :lol:
Лечението се оказа суперелементарно: Смених си въздушния филтър! Щото както се сещате, едва ли ще е от това, че смених и масления, де! :lol: Заедно с маслото и сумати тампони по предницата!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”