Секретни болтове -нямам ключ ! колеги помагайте

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 27 мар 2007 22:26

Има и друг вариант - ако знаеш поне какъв горе долу е модела на болта, да идеш където продават такива и да поискаш няколко подобни камъка, може и някой да пасне, въпреки, че е малко вероятно, но все пак си заслужава опита.

Потребителски аватар
kalinveliki
Автомобил: VW T4
Двигател: 2.4D
Контакти:

Мнениеот kalinveliki » Вто 27 мар 2007 22:41

при двама трима гумаджий ако няма секретен ключ не си играй с тия отверки ще се осакатиш, заварка нови глави върху старите за 2 минути и си готов.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: колеги помагаите

Мнениеот vit_autosofia » Сря 28 мар 2007 10:37

joker написа:
ivo_barns написа:зна4и предстои ми смяна на скоростната кутия.днес трагнах да свалям предната лява гума и какво се оказа-имам секретни болтове на всяка гума по един и сам си загубил приставката за тези болтове.голяма греда ударих.та вапросат ми е сега от тук нататак какво правя.молй помогнете 4е увесих нос пак :cry:

Не бой се! Хващаш един голям тръбен ключ,стискаш много здраво болта и развиваш.Болта се може да се развали, но той и без това без ключ не ти върши работа!Даже и да има въртяща се външна част пак става-просто стискаш толкова здраво за да смачкаш външната част и да завъртиш болта,или набиваш нещо вътре и пак търбен ключ(така може да спасиш болта)...Успех-сигурен съм,че ще стане....пък нали и един колега от форума каза ,че съм на всяко гърне мерудия....и таз мерудия съм я ял,затуй ти давам такъв съвет!

Докторе,а на тези джанти как се хваща болта с тръбен ключ като болтовете се не виждат.Айде кат си ял мерудия кажи и дай съвет
Изображение

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 28 мар 2007 11:34

DIABLO 666 написа:
ivo_barns написа:
dobrinb написа:Да не забравиш да напишеш как си решил проблема :wink:
няма да забравя ама маи никак няма да ми е весело 4е незнам :roll:

колега слушай сега,аз си скроих този номер миналата година и ги развих много лесно.взимаш едно удалжение за гидоре,бой с чука да влезе в средата и леко полеко отвиваш,стана за 10 мин а преди да го открия това се мотах 2 часа.е може да се понатърти гидорето но поне ще ги отвиеш.успех и кажи дали се е получило.мойте бяха от тези дето ги продават в авто манията.

Браво!!!Виж това не съм се сещал и ще го използвам,ако попадна в подобна ситуация....Идеята е отлична!!! :ahoy

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 28 мар 2007 11:45

Ето още една подобна тема http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=33088

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 28 мар 2007 11:55

Докторе,а на тези джанти как се хваща болта с тръбен ключ като болтовете се не виждат.Айде кат си ял мерудия кажи и дай съвет
Изображение[/quote]
Колегите са е дали няколоко чудесни съвета,даже може и да се избира...А пък аз откъде да знам какви са джантите...аз съм лекар не съм ектрасенс :roll:
А по редица причини (не им е мястото да ги изреждам тук) алуминиеви джанти не слагам....може ида не съм прав....

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Сря 28 мар 2007 13:30

DIABLO 666 написа:
ivo_barns написа:
dobrinb написа:Да не забравиш да напишеш как си решил проблема :wink:
няма да забравя ама маи никак няма да ми е весело 4е незнам :roll:

колега слушай сега,аз си скроих този номер миналата година и ги развих много лесно.взимаш едно удалжение за гидоре,бой с чука да влезе в средата и леко полеко отвиваш,стана за 10 мин а преди да го открия това се мотах 2 часа.е може да се понатърти гидорето но поне ще ги отвиеш.успех и кажи дали се е получило.мойте бяха от тези дето ги продават в авто манията.
зна4и парво кам колегите се обращам-не се караите за глупости вярно е 4е не сам описал какви са болтовете освен 4е са секретни,но не е в това проблема,за това споко.колкото до това какви ги сготвих днес колега направих следното-зна4и обарнах мазето с краката нагоре и успях да намеря един правен шестограм които служеше вярно на Москви4а които имахме навремето :lol: .та така,за клю4а.относно болтовете ,да поясня 4е са кухи ватре и се слага вапросната добавка ватре и така се развиват.и зна4и шестограма които намерих пасна идеално вав отвора на болта като даже и се позаклещи вав едни издутини коити има вав вапросния болт.леко сас 4ука понабих шестограма и полека с пове4ко сила парвийт болт беше развит :D .естественно така го засилих 4е сигурно е паднал вав саседния квартал :D .сега паржо ще се занимая сас скоростната кутия или там каквото излезе,пак после ще видя сметката и на другите три болта.за пояснение искам да кажа само 4е колкото са хубави тези секретни болтове толкова и бели правят.така 4е сега се замислям дали изобщо да купувам нови.аиде сас здраве от мене и пак мерси на колегите зе вси4ки савети които ми дадоха.

Потребителски аватар
Nikodim_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikodim_vw » Пет 30 мар 2007 0:22

joker написа:
ivo_barns написа:зна4и предстои ми смяна на скоростната кутия.днес трагнах да свалям предната лява гума и какво се оказа-имам секретни болтове на всяка гума по един и сам си загубил приставката за тези болтове.голяма греда ударих.та вапросат ми е сега от тук нататак какво правя.молй помогнете 4е увесих нос пак :cry:

Не бой се! Хващаш един голям тръбен ключ,стискаш много здраво болта и развиваш.Болта се може да се развали, но той и без това без ключ не ти върши работа!Даже и да има въртяща се външна част пак става-просто стискаш толкова здраво за да смачкаш външната част и да завъртиш болта,или набиваш нещо вътре и пак търбен ключ(така може да спасиш болта)...Успех-сигурен съм,че ще стане....пък нали и един колега от форума каза ,че съм на всяко гърне мерудия....и таз мерудия съм я ял,затуй ти давам такъв съвет!
стоя трабен 4е ме фанеш за ............ :wink: междо другото моите ги отвих като набих 1н голям шестограм

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 30 мар 2007 0:37

Преди няколко месеца и аз така се прецаках ... трябваше да сменя маншон на полуоска и всичко взех всичко точно и хоп ! Големия .!. ... тъй като болтовете бяха стегнати с винтоверт само да завариш секретния не става ... с флекс също поне в моя случай защото джантите са гадни и не става да му резнеш главата ...остава само да го трепаш с чук и секач докато конуса прескочи ...след това вече заваряваш и отвърташ .
Успех.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 30 мар 2007 7:15

Pavcho2 написа:тъй като болтовете бяха стегнати с винтоверт само да завариш секретния не става ... сУспех.

Малеееййй!Моите съчуствия!Първоначално и моите болтове ги затягаха с пневматичен винтоверт...Дори и обикновените болтове без чукане не се развиваха!!!!От тогава като видя в ръцете на гумаджиите или монтьора винтоверт пляскам по ръцете!!!!!!!Колеги не давайте да ви завиват винтовете на джантите с винтоверт!!!!Голяма гадост е после!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”