Golf MK4 1.8T - маслото мирише на бензин ...
Re: Golf MK4 1.8T - маслото мирише на бензин ...
Ами може да се каже че до сега че повече от 90 % от сипаното гориво е от OMV 95.
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
В началото тъй като се коментираше за нивото на маслото. По случайност от недоглеждане като си сменях маслото преди 2 години. Сипах почти на макс и не съобразих, че колата като е работила има още масло в нея. Впоследствие на престояла кола на щеката имаше 3мм масло над максимума, не съм отливал нищо от маслото, защото 1.8T си е турбо кола и малко или много трябва го гори и мислех, че скоро така и така ще намалее.
Да призная през живота си не съм се молил толкова на кола да гори масло
и дори след 5000км. Маслото още си беше на същото равнище кажи речи и колата нямаше никви ядове.
Така че колегата, който каза, че ако сипеш малко повече масло ще стане някаква повреда не е абсолютно вярно за моя случай поне
.
Искам да спомена обаче, че като запаля колата маслото, маслото си отиваше на ниво малко преди макса, мисля и заотва съм нямал ядове.
Иначе съм съгласен, че най-малкото при повече масло в колата може да избие масло от сегментите примерно и някоя друга гарнитура. Виждал съм го това, но при мене не се получи така.
Казвам го информативно това цялото инфо, ако някой случайно се шашне много, че има много масло в колата.
P.S Естествено при следващата смяна сипах както си трябва. След като престоя колата досипах до максимума и никакви грижи. Ако някой ще ме пита защо сипвам маслото до максимума на щеката, ще отговоря просто така. Винаги така съм сипвал и съм нямал ядове.......от смяна на смяна при 1.8T ми гори половината от щеката. Реално застава по средата нивото на маслото, а пък километрите на който го сменявам са 10 000км.
Да призная през живота си не съм се молил толкова на кола да гори масло

Така че колегата, който каза, че ако сипеш малко повече масло ще стане някаква повреда не е абсолютно вярно за моя случай поне

Искам да спомена обаче, че като запаля колата маслото, маслото си отиваше на ниво малко преди макса, мисля и заотва съм нямал ядове.
Иначе съм съгласен, че най-малкото при повече масло в колата може да избие масло от сегментите примерно и някоя друга гарнитура. Виждал съм го това, но при мене не се получи така.
Казвам го информативно това цялото инфо, ако някой случайно се шашне много, че има много масло в колата.
P.S Естествено при следващата смяна сипах както си трябва. След като престоя колата досипах до максимума и никакви грижи. Ако някой ще ме пита защо сипвам маслото до максимума на щеката, ще отговоря просто така. Винаги така съм сипвал и съм нямал ядове.......от смяна на смяна при 1.8T ми гори половината от щеката. Реално застава по средата нивото на маслото, а пък километрите на който го сменявам са 10 000км.
И аз имам същия проблем като вдигна щеката маслото е като катран и мирише на бензин.. маслото е на 1000км
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък нямам такива проблеми, щото никога не съм душил на кво мирише маслото. И нямам и намерение да го подушвам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”