Имам 2 въпроса за гуми и джанти 14"

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 21 апр 2007 7:30

mladeja написа:Аз съм Голф3.Гумите с които я бях купил бяха 185/60/14.Карах известно време с тях - сиромашия :oops: бяха зимни.Смених с нови 185/65/14 вчера..Ами не мога да си позная колата.Това юнашко тръскане и тропане изчезна почити малко се наруши динамиката.Според мен лично мнение изказвам гумата за нашите пътища е най малко 65 висока.И въобще не ми дреме какво е посочил инж. във завода на Фолксваген.Той все пак работи в Германия и финансовия му резултат в края на месеца, а и пътищата там нямат нищо общо с бомбардираните ни взривени на места пътни артерии и месечния Български финансов резултат на трудещ се - за заплатата думам.

65 означава височина на гумата като процент от ширината на протектора!Една е височината 65 при 175,друга при 185 и съвсем друга при 195!!!!Така,че цифрата 65 за различнит по ширина гуми не означава една и съща височина!
А колкото една гума е по-висока толкова стабилността на колата при завой(при летни условия!!!!) е по-малка-......азбучна истина.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Съб 21 апр 2007 15:53

NovobranecGT написа:
ila написа:
kokovanev написа:.....

Мерси за изчерпателния отговор! Отказах се от корейските джанти, въпреки, че доста ме мамеха. Вече се сдобих с 14" 6J ЕТ45. Мисля, че са от Пасат. Взех ги защото видях няколко гофа с такива по улиците. А сега се чудя за височината на гумите. Скоро ще взема решение и за тях.

Колега, не знам каква кола караш, но това ЕТ е като за опел.Дано нямаш ядове :roll:

а какво трябва да е Ет-то за голфа? на тези има знак VW , най-много да са от Пасат. Преди малко ги боядисах. Стана супер!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”