Задържане на 4-те Колела Голф 4 1.9 ТДИ АЛХ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със спирачките Голф 4
Имаш предвид спирачната помпа ? ами ще видя ,ако мога да намеря такава за проба и преди това още ще пробвам да видя какво става и с лявото колело ще сложа от предния десен апарат който махнах маркуча на левия да видим какво ще стане и след това спирачнта помпа ,но мисълта ми е тя сама може да ги набива тия спирачки така ли ?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Спирачна помпа да набива спирачки -АБСУРД.Може да задържа,но да ''бие''сама спирачки ми се струва като нов закон на физиката...
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Сама мисля че не може(при изправно серво),обаче след като натиснеш и един път, ако задържа поради скапани гумички не иска да се върне в изходно положение и така.А между другото наистина едно време на един приярел,шкодата му правеше подобни щуротии заради сервото.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Аз мисля, че е серво. Педала е надървен, когато не работи сервото.
- kondivzk
- Автомобил: golf 3
- Двигател: 1.8 mi 1992
Здравейте моят проблем е следният предните дискове много ми загряват колата е голф мк2 смених накладки и пак е същото напрасках ги обилно с вд40 и същото.Значи колката не е карана много време поне две години.
-
Колега, щом не е карана може апаратите да са клеясали. Трябва да се раздвижат и да се смажат. Аз ги смазвам с медна грес, и от тогава проблеми намам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами сервото съм написал ,че е сменено колега проблема го имаше както съм написал миналото лято след като свърши лятото като захладня леко смених Сервото поради причината ,че проблема не беше абсолютно идентичен пак правеше подобен проблем,но тогава се получаваше така:Отивам на работа спирам си колата взимам служебната свършвам работа след 9-10 часа отивам качам се в колата и без да натискам нищо просто паля и педала на спирачките е одървен и колат неще да върви,сега този проблем го няма дори на място като натискам спирачката продължитено да напомпвам педала не се одръвя.
-
То сменено, но с ново или втора употреба? Ако работи сервото като загасиш поне два пъти натискаш докато се одърви, няма значение колко време е стояла 1 или 24 часа. Пробвай да обезвъздушиш АВС-а с Ваг-Ком, пусни диагностика може да покаже нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се с 2-ра ръка колега не бих дал 350 лева за ново серво ще пробвам и тия неща които казваш също така има някаква зависимост цялата работа с това когато е топло (така мисля де) започна когато температурите станаха 20+ градуса!
-
Трябва да се пробва, но както по-горе писах на клиото само лятото се появяваше това задържане и човека смени всичко, накрая с ново серво се оправи, но педала не се вдървяваше, само предните апарати задържаха като загрее лятото, зимата цял ден да караш градско нищо нямаше. Успех, дано скоро да откриеш проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ще пробвам тия неща за ,които писахме и ще напища впечатления ,ако някой м/у временно се сети за нещо да драска ще му бъда признателен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли някой да качи снимков материал как се обезваздушава АБС с VAG COM
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
А спирачна течност губиш ли,макар и малко?На моя Голф навремето губех по малко ,накрая се оказа помпата я хвърляла течността в сервото.Сменихме помпа и серво -комплект втора ръка от друг Голф и се оправи.Само ,че при мен като натиснех спирачка-педала стигаше едно положение и изведнъж усещах на крака си едно леко тракване и педала потъваше още 3-4мм.Ако не беше го открил мой приятел,който е имал подобен проблем щях да се насоча към обезвъздушаване на системата-симптомите бяха почти същите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не не е помпата тай като ,ако беше най-вероятно щеше и на мен да ми потъва педала и т н уж това е един от честите симптоми на заминала спирачна помпа
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
caleb85 написа:Не не е помпата тай като ,ако беше най-вероятно щеше и на мен да ми потъва педала и т н уж това е един от честите симптоми на заминала спирачна помпа
С ''най-вероятно''проблема не се решава-и колегата Радо(samo_pechka),не може да си обясни как като е карал с по-гъсто масло му е текъл семеринг на колянов вал,а след като е сложил5/40 теча е намалял-като се има в предвид че Радо като му чета ''включванията''по най-различни теми е много в час.
Проблема ти е сериозен и решението да провериш цялата спирачна система ,ако трябва няколко пъти(с оглед на това,че често се ползват части ''втора радост'') и не разчитай на вероятности-както се казва око да види,ръка да пипне...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”