Vento 2E 94г-колянов вал-сериозен проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Vento 2E 94г-колянов вал-сериозен проблем

Мнениеот инжектопляктор » Чет 26 ное 2015 22:43

emo-gar написа:Мой съвет:или сваляй карантиите и останалото на скрап,или си търси друг мотор..

Разбирам, но ако нямам кола, не мога да пътувам и не мога да си вадя хляба. Със сигурност няма да мога и да спестя пари, та да си купя друга кола.(ако не работя) Ако имах възможност, щях да я сменя. В момента такава липсва и това беше и причината да създам темата и да питам за трайно решение на проблема, което ще струва по-малко от 600-700лв. Защото дори и да намеря нов мотор и да мина през всичките перипетии, да свалят старият и да сложат новият пак ще вземат торба пари.
Истината е, че на тая кола чак TPS й смених, включително и самата дросел клапа, и плочката за дебитомера е в опаковката. Всичко което е имало като датчици, консумативи и части съм го сменил до момента. Както знаеш, датчиците не са евтини.
Работата е такава, че съм между 2 обекта и тия дни, в които колата стои в сервиза ще ме ударят. Още повече, че не съм взел още следващите части от плащанията и става така, че дори и за да ги платя тия 90лв за текущите ремонти - ще взимам пари назаем. Датчици - тпс, температура, плочка дебитомер ме чака, картерна вентилация сепаратор и маркуч, купета, машинки стъкла, парното, маркучи и какво ли не съм сменял, нов акумулатор, рециклиране на стартер и т.н и т.н.
Единствената причина да "инвестирам" е да имам автомобил в добро техническо състояние и не съм пестил средства, за да не кихне нещо и да си го изкара десеторно. Е, явно не всичко съм сменил. Може би най-добрата профилактика е била да сменя колата и модела. :screwy
Е, от ся да знам, ако някой си заплюва TPS, дросел клапа, машинки стъкла, лети джанти халумин или газова уредба(която работи, ако не са били мърляческите намеси на предният собственик, които ги намерих) - да знам... Скоро ще я видите вероятно в раздела за части.
Ако тая кола кихне съм си заплюл една Фиеста МК3 - 4 вратка. Явно VW не ми е по финансовите възможности за издръжка. :death

Последна промяна от инжектопляктор на Чет 26 ное 2015 22:58, променено общо 1 път.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 26 ное 2015 22:57

О.К.верцията остава-друг мотор,същият код,може да попаднеш на такъв заедно със скоростите за споменатата сума.Повече от ден за подмяната,при наличие на "жираф" -не трябва.Ако го правиш в сервиз,за труд би трябвало да ти вземат колкото смяна на съединител с малка "горница"-зер колектори,кабеляци ще разкачат.По мои сметки "без кръчмар"-300 за мотор и 200 за смяна.Аз понеже съм скръндзав,сам ще залегна да си го сменя,после ще си увивам пръстите с лепенки,ще хвърля едни дрехи,ще ходя на очен да ми вади боклуци от очите...ма нали съм инат.
Ако имаш условия и умения,това е вариантът.

...Като се замисля..вадиш си хляба с тази кола...каквото и да дадеш за "временен тротоарен" ремонт-няма да ти се върне!Смяна! На цяло!От гумите до тавана!Инач трябва да сменяш "бизнеса".

Последна промяна от emo-gar на Чет 26 ное 2015 23:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 26 ное 2015 22:59

emo-gar написа:Ако имаш условия и умения,това е вариантът.

Нямам никакви сериозни инструменти и опит в подобно нещо за съжаление. Не се занимавам с коли, занимавам се с жички и кабелчета. И "новият" двигател втора употреба не се знае утре какво ще му кихне. Идеята е или да закрепя тая да мине поне около 10,000км и да я бракувам или да я бракувам. Опцията да дам 500лв за двигател със слагането или 600лв за двигател със сваляне и слагане, па утре да кихне нещо друго в двигателя за още с 500лв ремонт няма да стане.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 26 ное 2015 23:10

Дописах нещо в предното ми мнение...
Няма значение,в този случай-да опитат да извадят парчето от болта,да навиват новия с търкалото,ако има съмнения,заварка след стягането(с телоподаващо),колкото-толкова...нищо не губиш повече.Имало е версии със стоперни щифтове,винтове ...несполучливи май...заварявай и това е за последно!Само да не изгорят семеринга на колянов вал,та ще свърши всичко отведнъж.
Като се замисля (ей там ми е проблема...)-абе кое ще заварите,то като се монтира търкалото и се завие болтът..комай само отзад остава да се заврява-ама няма достъп и ще стане "плюнка"...заварката на мястото на болта-не е сериозно.
Така,остава да се извади парчето от стария болт и да се заиграеш с една пила по челото на колянов вал,като контролираш(доколкото успееш) перпрндикулярност на обработваното чело с повърхостта на вала(там някакво винкелче ползвай...).Може да се наложи да заформиш и каналчето за шпонката(зъбчето) на зъбното колело.Колелото трябва да влезе със стегнатост на вала,болтът-90Nm+90 градуса

Последна промяна от emo-gar на Чет 26 ное 2015 23:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 26 ное 2015 23:11

emo-gar написа:Дописах нещо в предното ми мнение...

Видях. Тя нищо не ми вади колата. С нея само ходя до работите, понеже няма на къде. Ама освен колата всеки от нас го чака и сметката за тока, за водата, за храната, здравето и т.н. Та някои казват - нали работиш, ти си паралия. Да, но не е така. Всичко лапа пари.
Утре ще отида да видим дали тоя болт не може да се извади и така..

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 26 ное 2015 23:25

Пак дописах....

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 26 ное 2015 23:30

emo-gar написа:Пак дописах....

Мислех за 2 дупки в колелото и заварка на челото на вала.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 26 ное 2015 23:44

Като ще се дупчи,по-добре да се набият като щифтове опашки от свредло,а със заварка само да се осигурят срещу измъкване(по една "капка" на щифт)

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Пет 27 ное 2015 8:07

колега,тоя двигател е дурако-устойчив как можа да го счупищ.Карам го 8 години в пасат/ползвам го като работен-вар,гипс,тухли,цемент-колкото може да събере/и досега само масло,филтри,газ и бензин.40000км на година.Железен излезе.
ПО ТЕМАТА:По моргите има такива двигатели колкото искаш,ако не ти се сменя двигател смени само коляновия вал с запчатката и лагерите и си рещаваш проблема.Успех.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 27 ное 2015 11:35

anton123 написа:ПО ТЕМАТА:По моргите има такива двигатели колкото искаш,ако не ти се сменя двигател смени само коляновия вал с запчатката и лагерите и си рещаваш проблема.Успех.

Не съм го счупил. Просто си карам колата най-нормално, като й смених всички консумативи. Един ден чувам скърцане и отивам в сервиза, като си мисля че е ремък. Понеже не ми се занимаваше аз да го сменям, исках да мина с 20-тина лева за един ремък и слагането. Да, ама не.
Смяна на коляновият вал - 600лв. Смяна с друг двигател - 600лв. 600лв+ още някой лев = друг Голф или Fiesta. Купето не ми е перфектно и вече излезе и един праг за правене и т.н Колко да наливам в гробница? Честно да ти кажа, вече ми се плаче от тая марка.
Общо взето всеки вариант с 600 или повече лева за ремонт го изключвам. А сам не мога да си го направя.
Закарах колата на ход до сервиза. Но до кога ще бъде на ход, дори след смяната на зъбното колело, подлепяне на подбитото по вала и т.н - не знам.
Трябва да съм болен мозък да налея 3000лв за кола, която е и взета за 1500 - къде ще му излезе края?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 27 ное 2015 17:43

За 1500 лв какво очакваш?
Като чета темите ти,оставам с впечатлението,че си взел адската кочина.
Постоянно проблеми един след друг.
И аз съм с подобен двигател на твоя и вече над 25 000 км само един датчик съм сменил,а и свещи :mhihi
На твое място или и заварявам там каквото скърца или друг гол 2Е за 200 лв и докъдето изкара.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 27 ное 2015 18:00

Bai Sando написа:За 1500 лв какво очакваш?.

За 600лв карах 4 години. За 1500 очаквам да карам повече от 4 месеца. Да, оказва се че съм взел закрепена кола, на която проблемите й изникват един след друг. Виж, проблемът е, че като я купих, всичко изглеждаше долу-горе нормално.
Дъртата Fiesta MK3, която я имах я взех за 600лв. 91-ви набор. Човекът, на когото я продадох още я кара. Дертът й беше, че е 2 врати, 1.1 двигател и понагоряваше масълце. Няма как да разбереш една кола каква е, преди да разбереш. Всяка преди да я продават я правят да пали.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 27 ное 2015 18:09

Имам бракуван Пасат 91 набор 2Е мотор без номер/така си е по талон/.Все още не съм го пускал за части но ще е добре да почна от мотора.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 27 ное 2015 18:44

То хубаво заварка ама как ще я центроват тая зъбчатка?Това с опашките от свредло съм го виждал във форума и на живо и мисля че не лош вариянт.Лошото при колегата ,че и да му подарят двигател пак ще се отръска с немалко пари за смяна.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 27 ное 2015 19:14

Bai Sando написа:.
И аз съм с подобен двигател на твоя :mhihi

Въобще не е същия, дори и блока. Отиди сложи датчка на кол.вал за 1 ви цил на 2 Е. И кратуната е друга с други ъгли на газоразпределението, стъблата на клапаните са по-тънки, а мозъка компа съвсем друго поколение.
А и Венто е каруца отвсякъде - провиснал задник/ от товар / и е Г3/Венто са гнилоч- нищо ама съвсем нищо близко с Г2/Джета.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”