Голф III проблем с бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 02 май 2007 17:23

chefito написа:даскале слагай един ресет на компа...ако разбираш от запояване и сам можеш да се оправиш....

Не разбирам,разбирам от други работи mhihi
Като ходиш към столицата обади се да ми го сложиш........................................ресета бре,простак :smackbum mhihi

:офф

ogni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ogni » Чет 03 май 2007 9:32

Здравейте! Ако приемате едно съвсем некомпетентно мнение, но изстрадано, ще споделя. Имах го същия проблем с и аз - на газ -огън, на бензин-гасне, мени обороти и т.н. Мислех, че е натрупа грешки , махах акумулатор, не ще и не ще! Оказа се едно ел. двигателче /уж стъпково , ама май не точно/, за празния ход или за тихите обороти, нещо такова. Сега нямам тези грижи. Дано съм бил полезен.Чао!

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Чет 03 май 2007 19:03

Проблема е в дилзите мога да се вържа :wink: когато една кола е пълен инжекцион е противопоказно да се слага каквато и да е уредба било то газова или метанова дори с инжектори :lol: така сега да се убосновя при пълният инжекцион има дилзи които служат да вкарват (разпрзкват) бензинът под налягане в горивните камери в точно определано количество тези дюзи се намират в горивните камери както следва и тъй като се сложи не зависимо каква уредба дори била тя газов инжекцион ( това означава още едни дюзи за газта който нямат общо с бензина просто върви по добре на газ и харчи по малко няма изпарител :wink: ) има симулатор или реле в по евтиния вариянт който лъжат компа че колата работи на бензин а в случея се изключват дилзите (бензиновата помпа е хубаво да работи за да върти бензина до дилзите съответно ги охлажда щото нали ви казах къде се намират те :idea: ) ето го и проблема когато седят в покои а колата работи по тях се получават налепи или нагар съответно както при клапана се нарушава работата или въобще изчезва или по точно дилзите почват да пикаят не може да се създаде налягане или не се отварят оправяне на проблема е почистване с ултразвук така че като гледам какво се пише тука лошо ми става за инжекцион требвало инжектори пълни глупости газ се слага на карбуратор и моно инжекция без проблем :twisted: не казвам че не се слага на пълен инжекцион а просто тези неща и ядове са неизбежни 8)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 03 май 2007 19:11

sarafa написа:...Проблема е в дилзите мога да се вържа :wink: когато една кола е пълен инжекцион ... при пълният инжекцион има

Що е то "дилзи"?
Що е то "пълен инжекцион" ( и що е то празен)?
sarafa написа:дилзи които служат да вкарват (разпрзкват) бензинът под налягане в горивните камери в точно ...

Брях,не знаех,че карам GDI...тц,тц,тц.
:D
Не се заяждам.
"дилзи" - дюзи или инжектори.
Инжекционът си е инжекцион.Има моноинжекцион,пълен инжекцион като термин по принцип няма.
Впръскването на нашите кочини е в колекторите,не впръскваме в горивната камера - това се нарича GDI (gasoline direct injection по азиатскому) и FSI по ВАГски :D .

EDIT: Нямам газ,ама при тая цена на бензина :roll: .

Последна промяна от andro_ на Чет 03 май 2007 20:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 03 май 2007 20:57

Колега, сигурно нямаш газ или се лъжа?Гледам си идентичен с мене като кола и двигател.Темата бая се разводни.Колата съм я взел с уредбата, не е слагана в България и т.н., повтарям се.Въпросът е защо не върви на бензин така, както върви на газ.Като ускорение, като работа на двигателя и такива работи.Това е.Аз, че газта няма да я махна, няма, просто искам да знам има ли решение на този проблем с бензина.Благодаря за някои съвети и ще видя какво да направя.Всеки случай, преди да се откажа, ще съм опитал всичко.Ogni, къдей т'ва двигателче да го зачекнем и него, че поне да го елиминираме?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”