Ами добре си работи според мен, има си някакво цъкане, но е леко, мисля, че е нормално, по принцип фолксвагените са малко по шумни, японските работят много по тихо, почти безшумно.
Сравни го с някой друг голф или поло, особено МПИ моторите да видиш, какво цъкане пада, поло 1.4 МПИ (това карам) обикновено го мислят за дизел.
Според мен всичко ти е наред, слагай едно хубаво масло и си карай колата, все пак е стара кола и има износване, няма как да е, като нова.
Ако само това и е кусура, значи колата ти е перфектна.

Този Кастрол, колко е Кастрол само той си знае, масло се купува от офицалния вносител, за да си сигурен, че е истинско!
Най-големите ментета са на Кастрола, ако ще и амнайсет холограми да има, да не мислиш, че им е проблем да сложат холограма.
Много хора са доволни от форумния магазин, Мотул ползват, аз карам, вече 3 смени с Фукс, внася го Авто +, взимам си го от кашона, с логото на фукс и товарителница от Германия.
Нищо чудно ако смениш маслото да проработи по тихо, аз съм с 10W40, виж какво масло препоръчва производителят, може да пробваш и с 10W40, ако искаш, но не по-надолу.
Има една добавка на Лики Моли за почистване на повдигачи, но е малко рисково да се използва, може да запуши някоя маслена магистрала, въпреки това някои я използват и са доволни, други не.
Най добре обаче е смяна на повдигачи, но на този етап не виждам причина да набиваш пари в нещо, което си работи, щом има мощност и не гори масло, няма смисъл да се занимаваш.