Golf 4 Въпрос относно изкривена джанта

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
borislav.lambrev
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 Въпрос относно изкривена джанта

Мнениеот borislav.lambrev » Сря 06 апр 2016 19:43

На мен лично когато всичко е било наред никога не са ми взимали пари само да не се направят че уж ти регулират предницата само за да ти опънат 30 лв. Не е лошо да отидеш иначе, но според мен си се вкарал във филма заради удара - споко разделял съм джанта на две като два обръча. Чупил съм много неща накрайници носач полуоска два пъти преден и два пъти задни ресьори,летяла ми е гума заради скъсани болтове ако се замисля ще измисля още поне 20 неща . Прибирал съм се 20 км от Пловдив до Асеновград с нарязани две предни гуми - джантите светеха по силно от луната. Отиди на стенд ще е по добре отколкото да ти яде гумите или пък не дай си боже да имаш разбито. Нека си погледнат хората пък майната им на 30-те лв

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 06 апр 2016 19:49

На мен ми се е случвало колата да дърпа на една страна от криви гуми след реглаж. Все пак реглажът се прави върху джантите, а не върху гумите.

Както казаха колегите, пробвак да размениш лява и дясна ако нямат посока. Ако имат посока - предна и задна.

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Сря 06 апр 2016 19:58

Ами то при преминаването се чу прас и като спрях да погледна изкривена предна дясна джанта. Стреса дойде от това, че пътувах на дълъг път и това стана в Балкана, а по пътя имаше доста такива дупки! Благодаря за отделеното време дано всичко е ОК! :)

Потребителски аватар
borislav.lambrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislav.lambrev » Сря 06 апр 2016 20:27

Винаги има прас въпросът е какво си успял да потрошиш след това прас. На баща ми преди 1 месец му изправяхме джантата и даже не беше разбрал,че е ударена - вика "Я, крива ми е джантата дай един чук", но други поражения нямаше.Хубавото на стенда е, че между другото ще подледнат и други неща - може да имаш скъсан маншон примерно, което не е в следствие на удара, но едва ли си лягал отдолу да я погледнеш.От там си заминава карето и се почва по-големия филм каре + маншон + два пъти повече пари за труд и след цялата тая история пак отиваш на стенд.Според мен просто ти е била мека гумата ако е имало нещо си щял да го усетиш още със зимните гуми, но аз бих отишъл 30 лв не са нищо в сравнение с другото

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 06 апр 2016 22:31

Преди да се отиде на реглаж е добре да се проверят носачи, шарнири, кормилни накрайници, тампони на макферсън. Ако има нещо разбито само ще си даде парите, а при смяна на някои от тези части се променя геометрията.

Така че първо се преглежда и прави предницата, а след това се ходи на реглаж.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Сря 06 апр 2016 22:42

При реглаж на предница е задължително да нямаш криви джанти- за тях захващат апаратите, които отчитат отклонения. На мен в Кърдали са ми отказвали да ми направят реглаж заради "одъвкани" по ръба джанти.

Потребителски аватар
borislav.lambrev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borislav.lambrev » Чет 07 апр 2016 7:12

Идеята ми беше да го върнат от стенда ако му има нещо на колата - да му кажат иди си смени това и това и тогава ела. Чисто и просто да не ходи при двама майстори. Не вярвам да са такива душмани да му направят стенд с разбита предница

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Чет 07 апр 2016 9:29

Аз пък си мисля, че нямам нищо разбито по предницата.. Казвам го защото след като минах през въпросната дупка съм минал повече от 500 км и нищо не съм усетил да дрънчи или нещо подобно отпред. Даже май ми се оправи тонколоната на шофьорската врата :mhihi (едно положително нещо). Като я покарам още малко ще усетя накъде бият нещата. И все пак скоро време може да я закарам при някой познат да и хвърли едно око. Ако ми правят проблем за джантата ще сложа тази от резервната гума, която също е 15-ка. Преди малко я пробвах на няколко отсечки, при които асфалта е равен без улягания и тем подобни. Колицата си върви направо и симетрията на волана е ОК :11 . Явно разликата в налягането на гумите дори и да е малка оказва влияние.. В същото време не съм усетил дрънчене или нещо подобно. Още веднъж благодаря за отделеното време и за съветите! В скоро време като имам време и финанси ще се направи един по - обстоен преглед

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Съб 09 апр 2016 14:09

Май май имам и кривини в профила на предните гуми. Взети са втора ръка и не съм ги удрял никъде.... Има вдлъбнатини и издутини отстрани.. От какво може да е това?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 09 апр 2016 20:56

А обувките от какво ти се късат?

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Сря 04 май 2016 21:12

След вкарване в сервиз поради друг проблем. Установихме, че ми е скъсан десния маншон и ми е счупен десния шарнир. Сменихме ги. накрайниците са здрави, ляв шарнир е здрав, дясната джанта е изправена и гумата е балансирана. Мога ли да я закача на стенд?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”