Проблем с обороти Голф 2 1.3NZ-Почти Решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
sasheeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasheeto » Вто 13 ное 2007 10:16

и аз изчистих на моя нз дроселовата клапа и ми се стабилизираха оборотите.Преди тази интервенция колата тресеше на ниски обороти без значение дали е студена или загряля чак таблото в купето подскачаше.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 13 ное 2007 11:14

а на механичната инжекция на 2ката къде е това нещо?

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Вто 13 ное 2007 17:42

blue_shadow написа:
И аз почистих клапите, но за съжаление проблема при мен май е на друго място... :?

При мен не се оправяха оборотите когато загрее, само докато е студена за 1 2 мин бяха наред. При теб може да е някой температурен датчик знам ли. Имаш 2 единия е в дебитомера който май не е чак толкова важен, а другия ти е син на цвят на тройника за антифриза дето излиза от мотора (под делкото). В аутодатата има стойности за тях, мери се с омметър, аз моите ги тествах сутрин преди да запаля приемам че антифриза е с околната температура и гледам колко килоома са (до няколко дни ще пратя и снимки със стойностите че сега нямам възможност).

Последна промяна от Ugeorge на Вто 29 яну 2008 11:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 13 ное 2007 17:52

Аз преди седмица сменях синия датчик поръчах си го от вносителя на VW за Русе (оригинален със всички те му там надписи и каталожни номера) със доставка до 5 работни дни. Очаквах някъква крупна сума а се оказа че струва 27.52лв. ментетата са по 14лв. Е наистина оригиналът си е оригинал :idea:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 13 ное 2007 18:44

Значи синия датчик може да дава лъжливи стойности, че двигателя е загрял?

Изображение

Потребителски аватар
mavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mavi13 » Сря 14 ное 2007 20:25

и аз изчистих на моя нз дроселовата клапа и ми се стабилизираха оборотите.Преди тази интервенция колата тресеше на ниски обороти без значение дали е студена или загряля чак таблото в купето подскачаше.

Искам да попитам къде точно се намира тази клапа.Имам проблем с паленето откакто стана студено-много тресе сутрин и работи като трактор. Казаха ми че може да е кърборатора,но незнам.Като загрее пък се оправя и нямам проблеми.Г2/1,6/1990г.-чист кърборатор

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Вто 29 яну 2008 11:39

В моя случай се оказа че има продължение с мръсните клапи. След почистването оборотите бяха много високи и стабилни което ми харесваше и си мислех че само трябва да ги смъкна, но при опит за смъкване от винтчето за смъкване те не паднаха. Оказа се че преди време ги бях нагласял на ухо от винтчето което е за първоначално нагласяне на дроселовата клапа, аз не мислех че е така защото не бях забелязал че тази кола има 3 дроселови клапи, при тази интервенция бях оставил третата дроселова клапа леко отворена. След като следвах инструкциите на Хайнц и нагласих тази клапа оборотите влязоха в граници, но пак са нестабилни. Това се дължи на факта че 3тата дроселова клапа е под малката която се вижда на снимката, и аз просто не я бях видял и не съм я и чистил, след обит да я почистя останових че няма как без да се махне метала в който са дроселите директно от всмукателния колектор, също разбрах че оборотите се контролират от едно винтче което запушва едно каналче което минава покрай голямата клапа и това каналче вероятно също е запушено и има нужда от почистване. За сега си карам с леко нестабилни обороти, но когато имам малко време ще сваля всичко ще почистя, ще снимам и ще видим резултата.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Вто 29 яну 2008 12:14

аз имах същия проблем с обороти и гаснене.дълго време се лутах и проверявах вакуумчета и други дребни работи.накрая баща ми отвори дебитомера да види ко има вътре и се оказа ето това
Изображение
Изображение

изхабени писти на потенциометъра на дебитомера.
бяхме в софия и отидохме на тая улица "цар симеон" или нещо такова където са многото магазини за авточасти.и от единия край на улицата тръгнахме с цена 120лв,а на другия край вече беше паднала на 60лв.и така смянаи от тогава нема проблем

Потребителски аватар
mavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mavi13 » Вто 29 яну 2008 22:07

ок! ама къде се намира това нещо,не мога да се ориентирам нещо!

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Сря 30 яну 2008 9:15

aко под това нещо имаш предвид дебитомера той се намира на филтърната кутия.закрепен е за нея с 4 болчета.и има букса която е ключена в него.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 30 яну 2008 10:37

mavi13 написа:ок! ама къде се намира това нещо,не мога да се ориентирам нещо!

:lol: ето го колега:

Изображение

Аз също смених моя дебитометър преди 2 месеца и има осезаема разлика в работата на двигателя!

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Сря 30 яну 2008 11:00

Благодаря за споделения опит колеги. Аз първо смятам да изчистя въпросните клапи, защото видях колко са мръсни и ако проблема остане ще проверя дебитомера и ако не е наред ще сменям.

Потребителски аватар
mavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mavi13 » Нед 03 фев 2008 11:39

Благодаря колега ама моя голф е 2-ка и двигателя не изглежда така!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”