Проблем с обороти Голф 2 1.3NZ-Почти Решено
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blue_shadow написа:
И аз почистих клапите, но за съжаление проблема при мен май е на друго място...
При мен не се оправяха оборотите когато загрее, само докато е студена за 1 2 мин бяха наред. При теб може да е някой температурен датчик знам ли. Имаш 2 единия е в дебитомера който май не е чак толкова важен, а другия ти е син на цвят на тройника за антифриза дето излиза от мотора (под делкото). В аутодатата има стойности за тях, мери се с омметър, аз моите ги тествах сутрин преди да запаля приемам че антифриза е с околната температура и гледам колко килоома са (до няколко дни ще пратя и снимки със стойностите че сега нямам възможност).
Последна промяна от Ugeorge на Вто 29 яну 2008 11:29, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- mavi13
- Автомобил:
- Двигател:
и аз изчистих на моя нз дроселовата клапа и ми се стабилизираха оборотите.Преди тази интервенция колата тресеше на ниски обороти без значение дали е студена или загряля чак таблото в купето подскачаше.
Искам да попитам къде точно се намира тази клапа.Имам проблем с паленето откакто стана студено-много тресе сутрин и работи като трактор. Казаха ми че може да е кърборатора,но незнам.Като загрее пък се оправя и нямам проблеми.Г2/1,6/1990г.-чист кърборатор
Искам да попитам къде точно се намира тази клапа.Имам проблем с паленето откакто стана студено-много тресе сутрин и работи като трактор. Казаха ми че може да е кърборатора,но незнам.Като загрее пък се оправя и нямам проблеми.Г2/1,6/1990г.-чист кърборатор
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В моя случай се оказа че има продължение с мръсните клапи. След почистването оборотите бяха много високи и стабилни което ми харесваше и си мислех че само трябва да ги смъкна, но при опит за смъкване от винтчето за смъкване те не паднаха. Оказа се че преди време ги бях нагласял на ухо от винтчето което е за първоначално нагласяне на дроселовата клапа, аз не мислех че е така защото не бях забелязал че тази кола има 3 дроселови клапи, при тази интервенция бях оставил третата дроселова клапа леко отворена. След като следвах инструкциите на Хайнц и нагласих тази клапа оборотите влязоха в граници, но пак са нестабилни. Това се дължи на факта че 3тата дроселова клапа е под малката която се вижда на снимката, и аз просто не я бях видял и не съм я и чистил, след обит да я почистя останових че няма как без да се махне метала в който са дроселите директно от всмукателния колектор, също разбрах че оборотите се контролират от едно винтче което запушва едно каналче което минава покрай голямата клапа и това каналче вероятно също е запушено и има нужда от почистване. За сега си карам с леко нестабилни обороти, но когато имам малко време ще сваля всичко ще почистя, ще снимам и ще видим резултата.
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
аз имах същия проблем с обороти и гаснене.дълго време се лутах и проверявах вакуумчета и други дребни работи.накрая баща ми отвори дебитомера да види ко има вътре и се оказа ето това
изхабени писти на потенциометъра на дебитомера.
бяхме в софия и отидохме на тая улица "цар симеон" или нещо такова където са многото магазини за авточасти.и от единия край на улицата тръгнахме с цена 120лв,а на другия край вече беше паднала на 60лв.и така смянаи от тогава нема проблем
изхабени писти на потенциометъра на дебитомера.
бяхме в софия и отидохме на тая улица "цар симеон" или нещо такова където са многото магазини за авточасти.и от единия край на улицата тръгнахме с цена 120лв,а на другия край вече беше паднала на 60лв.и така смянаи от тогава нема проблем
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”