Golf MK4 2.3 V5 150hp Прекъсва. Къде е проблема?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: Golf MK4 2.3 V5 150hp Прекъсва. Къде е проблема?

Мнениеот freelancer » Чет 14 юли 2016 19:43

Коя година е колата? Провери и центровката, може да видиш ъгъла на зпалване пак през вак-ком или да я закараш да ти видят ангренажния ремък, нали каза, че скоро си я карал в сервиз.
Мисля, че ако имаш прескочил зъб ще палиш трудно.

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Чет 14 юли 2016 21:10

Колега пак казвам няма как да прескочи зъб, дори в моя случай където веригата беше като черво увиснало и тракащо като трактор няма начин да прескочи. Освен това не знам защо си мисля така, но ако е повече от един зъб почти съм сигурен, че ще закове мотора. Понеже един зъб е доста нещо при въпросния двигател. Иначе на другата 1.4 16v ми смучеше въздух от "О" пръстена на дюзите и буквално на моменти сякаш спираше произволен цилиндър. Та ако от някъде "грешно" място смуче въздух или поради някой датчик не може да регулира сместа може да има такова усещане, че буталото се влачи от останалите.

Колега тука е верига, иначе положението отново може да се провери чрез vcds. Канал 208 и 209. Ако стойността е по голяма от (-8.0 KW) веригата е отпусната повече от нормалното.

Потребителски аватар
GolfHighL
Автомобил: Volkswagen Passat CC
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот GolfHighL » Пет 15 юли 2016 3:35

Благодаря колега, ще проверя това при майстор на тези канали. И ако стойността е по-голяма от тази значи е прескочила зъб така ли?

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 15 юли 2016 11:10

Колегата M3ntata е много прав за симптомите, когато дърпа въздух, обаче тогава сместа щеше да е бедна и не цапа свещи, щеше да има и записани прекъсвания на цилиндри, а то няма, разбира се пак трябва да се закачи компа и да се види. Ламбда сондата обикновено се мъчи да обогати и набива грешка за бедна смес.
От ламбда сонда също може да преобогатява, но чак пък толкова, разбира се, трябва да се видят и нейните показатели.
По интересното е, че компа дава грешка за недействителен сигнал от ламбдата, което според мен означава, че ламбдата си работи, но дава странни стойности и за това компа я игнорира.
Аз имах такава грешка за МАП сензора и проблема не беше в датчика, а в неизмерен въздух. Когато сигнала на датчика е извън диапазона я набива тази грешка.
От това, което съм чел знам, че компа приема сигнала от температурния сензор за най-достоверен и се ръководи от него, ако това е така, е ясно, защо компа счита, че сондата е откачила.
Всеки компютър дава различни грешки, по старите са по просто устроени, за това питах колегата, коя година е колата, но той не ми каза.
Убеждавам се, че колкото по нова е колата, толкова по лесно се хващат проблемите с диагностика.

Потребителски аватар
GolfHighL

Мнениеот GolfHighL » Съб 16 юли 2016 1:31

Колата е 98 година, забравих да отговоря на това. Иначе ще видя кога пак да я закача и да видим кво показва.

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Съб 16 юли 2016 8:25

Колега пробвай с друга бобина,вземи от някой приятел със същия мотор за проба!

Потребителски аватар
GolfHighL

Мнениеот GolfHighL » Съб 16 юли 2016 14:15

Търся, но не мога да намеря и комутатора искам да пробвам ама няма :icon_sad

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”