Сложин нов гeрмански mahle и нов антифриз. На място вдига 90градуса, тръбите са топли и парното духа много топло. Като тръгна почва да пада и след 2км е студен двигателя и пада на 60градуса
Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Golf MK4 1.8 AGN веднага загрява до 130, ново не вдига над 65
-
- Автомобил: MK2
- Двигател: RP
Re: Golf MK4 1.8 AGN веднага загрява до 130, ново не вдига над 65
А като е паднал на 60гр и пипнеш маркуча към радиатора по студен ли е от другите или е със същата темп? Ако имаш лазерен термометър примерно измери и виж колко гр показва та да знаеш таблото ли лъже .
Когато падне на 60 всичко е студено, пипам и двигателя и маркучите, всичко е студено!
Когато работи на място качва 90 и всичко е топло, таблото показва точно не е то проблема!
Когато работи на място качва 90 и всичко е топло, таблото показва точно не е то проблема!
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колега Mahle термостати не правят. Както каза колегата по-горе - Behr, Wahler, а аз бих добавил и Motorrad. Аз лично съм много доволен от тях, и като работа, и като изработка изглеждат по-солидни от другите. И тоя дето ти слага термостатите явно не им слага уплътненията както трябва :)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Tai4i написа:Когато падне на 60 всичко е студено, пипам и двигателя и маркучите, всичко е студено!
Само един термостат ли имаш на колата, щото в една тема за пасати четох, че проблемът идвал от от второто термостатче, за чието съществуване не са и подозирали.
Сложи един термостат в тенджерата и добре го разгледай кога отваря и кога затваря.
На място при 90 градуса, парното ти включено ли е?
Термостат MAHLE ORIGINAL за VW Golf 4 (1J1) 1.8 - 125 коня бензин
Категория: Термостат
Парт номер: TX 14 87D
Производител: MAHLE ORIGINAL
Държава: Germany
За автомобил: VW Golf 4 (1J1) 1.8
Двигател: 125 коня - 92 kW - бензин
температура на отваряне: 87 °C
допълващ артикул /допълваща информация: с уплътнение
Само 1 термостат е, 2 пъти го сменям и 2 уплътнения сменям и няма промяна! Явно НЕ Е от термостата! Какво може да е?
На място загрява до 90 и двигателя е топъл на допир и маркуча е топъл на допир и като пусна парното си духа много топло и всичко работи нормално!
Като тръгна да карам след 2-3км (парното е спряно нарочно) почва да падат градусите и постепенно слизат до 60, отварям капака и двигателят е студен, маркуча също!
-
- Автомобил: VW T4 1996
- Двигател: AET
- Контакти:
Здравейте колега, няма друго нещо по двигатела което да решава кога да пренасочи течноста от малкият кръг на двига към радиатора и след това да затвори потока при падане до съответната температура. Според това което описвате термостата не затваря коректно .
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Tai4i написа:Явно НЕ Е от термостата! Какво може да е?
На място загрява до 90 и двигателя е топъл на допир и маркуча е топъл на допир и като пусна парното си духа много топло и всичко работи нормално!
Не те питах дали при 90гр парното е нормално, а дали парното е включено, докато чакаш да загрее.
Вариантите са три.
1 Термостатът отваря нормално, но се забавя със затварянето при спадане на температурата, което се проверява с тенджера на котлона и термометър.
2 Двигателят произвежда малко топлина, демек работи на празен ход в задръстванията и произвежда твърде малко топлина, която отива всичката в радиаторчето на парното. Проверява се като си включиш парното на място при 50 гр и чакаш, при работещо парно, дали ще загрее до 90гр. Като колата трябва да е на студено. Или просто утре не си включвай парното, да видиш дали пак ще спадне температурата.
3 Имаш втори термостат, който е прецакан. viewtopic.php?f=6&t=284592&start=975
Пуснах на място двигателя, пуснах и парното и за няколко минути вдигна 90градуса и двигателя беше топъл и маркуча до него и вътре духаше топло.
После пуснахме една жица да тръгне перката да върти все едно симулираме шофиране да охлажда и бързо падна на 60градуса!
На маркуча има една пластмасова кутия където се завинтва за двигателя термостата как се казваше тя, може тя да е счупена и водата да минава от там!? Coolant flange - охладителен фланец или е нещо друго?
Корпус на термостат ще сменям днес
После пуснахме една жица да тръгне перката да върти все едно симулираме шофиране да охлажда и бързо падна на 60градуса!
На маркуча има една пластмасова кутия където се завинтва за двигателя термостата как се казваше тя, може тя да е счупена и водата да минава от там!? Coolant flange - охладителен фланец или е нещо друго?
Корпус на термостат ще сменям днес
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Аз също съм с AGN, при мен на място и градско държи 90 градуса, но на извънградско седи на около 70-75 градуса, даже и лятото в големите жеги не може да държи 90 градуса, а са около 80 най-много. Всичко ми е изправно по охладителната система. Обаче на мен изпаритля ми е монтран отпред точно зад решетката и мисля, че може него много да го изстудява вятъра, оттам и антифриза.
Майсторът каза че е сменил корпуса и сега работи перфектно. Леглото или държача образно казано на термостата е бил счупен и водата е минавала. А двата термостата са без проблем и сега ми оставят резерва. Не е било нужно да купувам нов термостат. Знаех си че не може и двата да са дефектни а е бил проблемът някъде другаде. Само където два пъти купувам нови термостати и два пъти плащам за смяна. Проблемът е решен дано помогне и на друг - проверете си корпуса на термостата!
-
- Автомобил: MK2
- Двигател: RP
.....
П.С: Не съм прочел последното мнение...
П.С: Не съм прочел последното мнение...
Последна промяна от Explode12 на Пон 05 дек 2016 23:14, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Е той човека вече написа, че не е от термостата и има 2 резервни, пък нов да купува
AGN има само един термостат.

AGN има само един термостат.
Според моя опит над 12 години с AGN двигател мога да кажа, че това е нормално при повреден термостат. За смяна е.Dagestan написа:Аз също съм с AGN, при мен на място и градско държи 90 градуса, но на извънградско седи на около 70-75 градуса, даже и лятото в големите жеги не може да държи 90 градуса, а са около 80 най-много. Всичко ми е изправно по охладителната система. Обаче на мен изпаритля ми е монтран отпред точно зад решетката и мисля, че може него много да го изстудява вятъра, оттам и антифриза.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Vlad, отначало седеше винаги закована стрелката на 60 и имаше слабо парно, смених термостата и парното се оправи, градско държи 90 градуса, но извънградско преко сили 75 градуса.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако беше имал Лада, щеше да знаеш, че преди да се сложи термостата, трябва задължително да мине през тенджерата.
Ама явно си от тези, дето вярват, че щом е ново, значи е читаво.
Ама явно си от тези, дето вярват, че щом е ново, значи е читаво.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”