кои марки лагери са читави ?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Filcho написа:Някой знае ли фирмен магазин или магазин, който продава лагери INA?
Най-фалшифицираните лагери!!!!Ролка за ангренажа Ина ......смених 3 броя(да-дааааа 3 броя за 3000 км.....всички се раздрънчаха и загряваха като руска печка още на 500-600 км)ега ти фалшиментото...100 лв фира!!!Купих SKF и сичко заспа вече 20 000 км ..INA-никога повече...въппреки,че оригиналната на колата ми беше такава,ама не от България...
Така,че марката INА и марката BOSCH закупени в България за мен са сигурен белег на фалшификация от най-долен характер.....верицата им поганска!!!
- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Filcho написа: .Доволен съм от лагера но марката като цяло нещо не ми харесва в смисъл, че изнася производството къде ли не.Виждал съм комплект лагери за предна главина за Мерцедес 190 на фирмата SKF единия лагер произведен в Германия другия в Мексико.
Няма страшно. В скоро време както е тръгнало ще са произведени само в 1 страна - Китай.
или България .... а да ... има завод на SKF тук
- joker
А ни е има да си дърпаме клепачите.....
това не съм го писал аз......Joker!!!
това не съм го писал аз......Joker!!!
Последна промяна от joker на Сря 20 юни 2007 21:42, променено общо 1 път.
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
Към колегара Крисс 11: Бил съм в завода на NSK в Полша. Там се произвеждат само съчмени лагери. Линията е изцяло автоматизирана производство на NSK. Лагерната стомана която се използва е SKF. Автомобилни лагери на се произвеждат в Полща. Какво те кара да мислиш че лагерите им са некачествени. Както каза колегата Голфер ИНА купи ФАГ и освен да повиши качеството няма какво друго да стане. Всички дистрибутори на ФАГ естествено предлагат и ИНА. СКФ е най-фалшифицираната марка от лагерните. Дори и в Бг се печатат кутийки с надписи СКФ ама какво има вътре не е за питане. СКФ купи Вазовските заводи за лагери и произвежда и в България. Част от лагерите дори са с маркировка СКФ.
- joker
M4r1qn написа:Към колегара Крисс 11: Бил съм в завода на NSK в Полша. Там се произвеждат само съчмени лагери. Линията е изцяло автоматизирана производство на NSK. Лагерната стомана която се използва е SKF. Автомобилни лагери на се произвеждат в Полща. Какво те кара да мислиш че лагерите им са некачествени. Както каза колегата Голфер ИНА купи ФАГ и освен да повиши качеството няма какво друго да стане. Всички дистрибутори на ФАГ естествено предлагат и ИНА. СКФ е най-фалшифицираната марка от лагерните. Дори и в Бг се печатат кутийки с надписи СКФ ама какво има вътре не е за питане. СКФ купи Вазовските заводи за лагери и произвежда и в България. Част от лагерите дори са с маркировка СКФ.
За твое сведение уважаеми, Вазовските заводи произвеждат изключително качаствена продукция.....затова и ги сриаха като военнопромишлена структура......понятие си нямаш за какво качество става въпрос!!!!!Дай ми някоя автомобилна част произведена от Вазовските заводи(ама наистина от тях) и веднага я купувам!!!
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tankishev написа:kris11 написа:Filcho написа: .Доволен съм от лагера но марката като цяло нещо не ми харесва в смисъл, че изнася производството къде ли не.Виждал съм комплект лагери за предна главина за Мерцедес 190 на фирмата SKF единия лагер произведен в Германия другия в Мексико.
Няма страшно. В скоро време както е тръгнало ще са произведени само в 1 страна - Китай.
или България .... а да ... има завод на SKF тук
В Калофер са SKF лагерите...ВМЗ имат много хубави неща за съжаление история.....Няма да забравя когато дядо ми донесе едни отварячки за консервени кутии сини на цвят и с недоверие каза че ще произвеждат вече такива работи....плачеше му се ...дядо ми вече от 10 г. е покойник а ВМЗ отдавна ги няма!!!!!
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
[quote="joker"][/quote]
Уважаеми ако прочетеш внимателно ще видиш че само споменавам какво се произвежда във ВМЗ и не говоря за тяхното качество нищо друго освен че имат право да слагат марката на СКФ което означава че са достигнали определено качество. А печатането на кутийки за лагери с надпис по желание е безпроблемен. Имам определен стаж със търговска дейност с лагери и пренадлежности и затова посочих някои факти.
Уважаеми ако прочетеш внимателно ще видиш че само споменавам какво се произвежда във ВМЗ и не говоря за тяхното качество нищо друго освен че имат право да слагат марката на СКФ което означава че са достигнали определено качество. А печатането на кутийки за лагери с надпис по желание е безпроблемен. Имам определен стаж със търговска дейност с лагери и пренадлежности и затова посочих някои факти.
- teo_ss
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
M4r1qn написа:Към колегара Крисс 11: Бил съм в завода на NSK в Полша. Там се произвеждат само съчмени лагери. Линията е изцяло автоматизирана производство на NSK. Лагерната стомана която се използва е SKF. Автомобилни лагери на се произвеждат в Полща. Какво те кара да мислиш че лагерите им са некачествени. Както каза колегата Голфер ИНА купи ФАГ и освен да повиши качеството няма какво друго да стане. Всички дистрибутори на ФАГ естествено предлагат и ИНА. СКФ е най-фалшифицираната марка от лагерните. Дори и в Бг се печатат кутийки с надписи СКФ ама какво има вътре не е за питане. СКФ купи Вазовските заводи за лагери и произвежда и в България. Част от лагерите дори са с маркировка СКФ.
Колега , ще ме извиняваш ама големи дивотии написа. Да NSK-Полша не правят автолагери, а само 6000 - на серия /съчмени радиални едноредови/, найстина не са лоши но не отговарят на цената си. Тоест по-добре си вземи един Български лагер, отколкото NSK правено в Полша качеството е едно и също ама цената е три пъти по-ниска. А това, че си виждал в България да се печата кутии с SKF натях, аз все още не съм виждал /а би трябвало щото от две години продавам лагери/ , но и това ще стане, защото ВМЗ са собственост на SKF и не мисли, че лагер SKF правен в България е калпав, напротив.
Както и да е, темата е друга. Колега за голфа какъвто и лагер давземеш препоръчвам да е от марките FAG, SKF, SNR,
Избързах с писането, виждам, че в последния пост си се уточнил - значи говорим и пишем едно и също

Последна промяна от teo_ss на Сря 20 юни 2007 18:00, променено общо 1 път.
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: кои марки лагери са читави ?
daka conkov написа:предстои ми смяна на лагери на предните главини на голф 3 и се чудя кава марка да си купя моля помагайте ако сте доволни от марка
Колега, скоро/до 2седмици/ ще сменям задните лагери на моя Голф.
На моя голф задната спирачна система е на дискове и затова се спрях на лагери SKF-34лв са във фирма "Тех Ко" пълен к-т за едната главина

Първо SKF и после FAG
За сравнение цената на FAG варира от 26лв до 31лв к-т за едната главина

Това са цените за Голф с задни ДИСКОВИ СПИРАЧКИ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”