Щях да пусна нова тема, но открих тази...интересува ме вярно ли е, че на всеки VW2 пък и на 3ките с 5 скорости трябвало да се налее масло до преливане от страничната пробка да се затвори въпросната пробка и през отвора за жилото на километража да се налее 400гр. масло? Иначе 5та скорост заминава бързо...?
п.п И има ли инфо някъде колко масло да се налива в тия кутии без подобни гимнастики?
Въпрос за масло в скоростна кутия Голф 2
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
nortrop написа:Щях да пусна нова тема, но открих тази...интересува ме вярно ли е, че на всеки VW2 пък и на 3ките с 5 скорости трябвало да се налее масло до преливане от страничната пробка да се затвори въпросната пробка и през отвора за жилото на километража да се налее 400гр. масло? Иначе 5та скорост заминава бързо...?
п.п И има ли инфо някъде колко масло да се налива в тия кутии без подобни гимнастики?
И аз чух нещо подобно за наливане на масло през отвора за жилото но когато сменях мойто масло направих следното вдигнах колата на крик и свалих гумата ( за по удобно

- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
kaiser666 написа:Я кажете за по-малки двигатели колко трябва да се сипва?
п.п новата ми кутия е с 5 скорости ма както я купих така я сложих не съм проверявал маслото има ли няма ли никой не знае.Върви си перфектно и не издава никакви шумове.
мисля че е едно и също количеството...на мен ми отидоха 2 тубички от по литровка..преди да източиш старото е добре да е загряло така че поразвърти малко нагоре надоле....източваш го от долу с вътрешен шестограм 17 май беше(а на моята какво и бяха сложили за пробка

П.С.Доде моя ред:

благодарение на NovobranecGT

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%F2%ED%E0
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
nortrop написа: трябвало да се налее масло до преливане от страничната пробка ... и през отвора за жилото на километража да се налее 400гр. масло?
Поне доколкото аз знам - не!
Нивото на маслото е до средата на тази пробка. Т.е, при отваряне капне ли от там- добре е!
Но пък никога не съм твърдял, че знам всичко...

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
radotom написа:nortrop написа: трябвало да се налее масло до преливане от страничната пробка ... и през отвора за жилото на километража да се налее 400гр. масло?
Поне доколкото аз знам - не!
Нивото на маслото е до средата на тази пробка. Т.е, при отваряне капне ли от там- добре е!
Но пък никога не съм твърдял, че знам всичко...
NovobranecGT написа:Since 10/87, the oil level plug hole is located 7mm higher than on the earlier models. If you have older than 10/87 gearbox, remember ALWAYS to add additional 0.5 litres of oil through the speedometer driveshaft hole after the oil level plug is tightened!
kaiser666 написа:Я кажете за по-малки двигатели колко трябва да се сипва?
п.п новата ми кутия е с 5 скорости ма както я купих така я сложих не съм проверявал маслото има ли няма ли никой не знае.Върви си перфектно и не издава никакви шумове.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%F2%ED%E0 И от тази тема и от тази извода се налага от самосебе си :
За Голф 2 с 5 степенна ск. кутия е редно да се източи старото масло от долната пробка - да се затвори и без да се отвива страничната контролна пробка да се налее точно 2л масло през отвора за жилото за километража!
Препоръчвам ти го и на теб колега има перфектни масла 80W90 по 8-9лв струват и става за 5мин - това е нищо, а кой знае каква боза е в кутията ти...виждал съм голфове с 90R масло в скоростите...като е студена и като пуснеш амбреажа заглъхва мотора - така здраво го товари това гъсто масло дава и по-голям разход на гориво...
- kaiser666
nortrop написа:kaiser666 написа:Я кажете за по-малки двигатели колко трябва да се сипва?
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%F2%ED%E0 И от тази тема и от тази извода се налага от самосебе си :
За Голф 2 с 5 степенна ск. кутия е редно да се източи старото масло от долната пробка - да се затвори и без да се отвива страничната контролна пробка да се налее точно 2л масло през отвора за жилото за километража!
Препоръчвам ти го и на теб колега има перфектни масла 80W90 по 8-9лв струват и става за 5мин - това е нищо, а кой знае каква боза е в кутията ти...виждал съм голфове с 90R масло в скоростите...като е студена и като пуснеш амбреажа заглъхва мотора - така здраво го товари това гъсто масло дава и по-голям разход на гориво...
Да ама скоростите си бачкат перфектно и не издават никакъв звук.
п.п На предишните скорости ми смениха маслото и почнаха да стържат

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
не схаващам нещо логиката на някои колеги....
един го е страх да не шуми скоростната кутия като смени маслото,друг пък с безапелативна компетентност препоръчва чудесни масла 80W90 по 8-9 лв?????!!!!.....
Първо-ако скроростната кутия е скапана никакво масло няма да я накара спре да стърже.....а да вземеш "нова" скоростна кутия и да разчиташ на поддръжката на предишния собственик или не дай боже на автоморгаджията??????......страхотен хазарт..
Второ.....има един вид масло,което е адекватно за скоростните кутия на VW и това е пълната синтетика 75W90 .....струва от 21 до 25 лв литъра....необходими са около 2 л(1.9 л)....(гледайте само да не е ШЕЛ)
А пробвайте да сложите евтинко масло за 8-9 лв(ега ти!)....пък да видим дали нямада стърже после.....
Моля колегите ,които не са запознати с експлоатационните изисквания за колите си ,да не дават такива съвети .......,че някой без да иска ще ги послуша......и после ще има да се носят едни виртуални псувни!!!!
един го е страх да не шуми скоростната кутия като смени маслото,друг пък с безапелативна компетентност препоръчва чудесни масла 80W90 по 8-9 лв?????!!!!.....
Първо-ако скроростната кутия е скапана никакво масло няма да я накара спре да стърже.....а да вземеш "нова" скоростна кутия и да разчиташ на поддръжката на предишния собственик или не дай боже на автоморгаджията??????......страхотен хазарт..
Второ.....има един вид масло,което е адекватно за скоростните кутия на VW и това е пълната синтетика 75W90 .....струва от 21 до 25 лв литъра....необходими са около 2 л(1.9 л)....(гледайте само да не е ШЕЛ)
А пробвайте да сложите евтинко масло за 8-9 лв(ега ти!)....пък да видим дали нямада стърже после.....
Моля колегите ,които не са запознати с експлоатационните изисквания за колите си ,да не дават такива съвети .......,че някой без да иска ще ги послуша......и после ще има да се носят едни виртуални псувни!!!!
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
kaiser666 написа:ООООООО 50 кинта за масло на 25 годишна кола няма да дам то това масло струва колкото половин скоростна кутия.
ск.кутия 200 лв от някоя морга....качвате я караш ако ти хареса я плащаш ако не ще те боли глава че не е лесна цялата процедура по качване и разкачване

може да смениш из вътре разни лагери феродов диск и т.н. ама пак ще ти прави проблеми след време...ако не ти се дават 50 лв. за масло вземи си от ОМВ 17 18 лв. беше литъра....както Joker каза каквото и масло да и налееш няма да спре да стърже..може да и шибнеш добавка но най-много леко да поутихне , да изчезне проб. надали...
Пълна синтетика 75/90 арал и добавка ксадо...друго нищо (освен смяна на кутията)не можеш да направиш за нея...
а хубаво масло за кутия от порядъка на 7-8 лв е като туба 5л. за мотора за 15 лв....домашно произведен маргарин наподобяващ масло произведено в някое мазе
- kaiser666
ChernoGTI написа:kaiser666 написа:ООООООО 50 кинта за масло на 25 годишна кола няма да дам то това масло струва колкото половин скоростна кутия.
ск.кутия 200 лв от някоя морга....качвате я караш ако ти хареса я плащаш ако не ще те боли глава че не е лесна цялата процедура по качване и разкачване![]()
може да смениш из вътре разни лагери феродов диск и т.н. ама пак ще ти прави проблеми след време...ако не ти се дават 50 лв. за масло вземи си от ОМВ 17 18 лв. беше литъра....както Joker каза каквото и масло да и налееш няма да спре да стърже..може да и шибнеш добавка но най-много леко да поутихне , да изчезне проб. надали...
Пълна синтетика 75/90 арал и добавка ксадо...друго нищо (освен смяна на кутията)не можеш да направиш за нея...
а хубаво масло за кутия от порядъка на 7-8 лв е като туба 5л. за мотора за 15 лв....домашно произведен маргарин наподобяващ масло произведено в някое мазе
Скоростна кутия съм свалял около 10 пъти и казвам,че старата стържеше новата нема ядове ма както я купих от моргата не съм и пипал нищо

kaiser666 написа:nortrop написа:kaiser666 написа:Я кажете за по-малки двигатели колко трябва да се сипва?
Да ама скоростите си бачкат перфектно и не издават никакъв звук.
п.п На предишните скорости ми смениха маслото и почнаха да стържатза това сега ме е малко страх да ровя ама трябва да го проверя.
Сложили са ти кофти масло...поразгледай потърси 80W90 от реномирана фирма и ако не сменяваш поне долей ако трябва...
п.п. Ама с тия кутии с различни по височина пробки не знам как ше се разбере дали да се долива...единственият начин е да го източиш и да го направиш 2л (ако е по-малко да долееш)
Последна промяна от nortrop на Нед 02 сеп 2007 18:40, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”