Въпрос за масло в скоростна кутия Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nortrop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nortrop » Съб 01 сеп 2007 18:15

Щях да пусна нова тема, но открих тази...интересува ме вярно ли е, че на всеки VW2 пък и на 3ките с 5 скорости трябвало да се налее масло до преливане от страничната пробка да се затвори въпросната пробка и през отвора за жилото на километража да се налее 400гр. масло? Иначе 5та скорост заминава бързо...?

п.п И има ли инфо някъде колко масло да се налива в тия кутии без подобни гимнастики?

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Съб 01 сеп 2007 19:33

nortrop написа:Щях да пусна нова тема, но открих тази...интересува ме вярно ли е, че на всеки VW2 пък и на 3ките с 5 скорости трябвало да се налее масло до преливане от страничната пробка да се затвори въпросната пробка и през отвора за жилото на километража да се налее 400гр. масло? Иначе 5та скорост заминава бързо...?

п.п И има ли инфо някъде колко масло да се налива в тия кутии без подобни гимнастики?

И аз чух нещо подобно за наливане на масло през отвора за жилото но когато сменях мойто масло направих следното вдигнах колата на крик и свалих гумата ( за по удобно :D ) и налях окололо 1.7 литра и протече но по каталог го дават да побира 2 литра и за това вдигнах още малко и долях до 2 mhihi

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Съб 01 сеп 2007 20:07

Я кажете за по-малки двигатели колко трябва да се сипва?

п.п новата ми кутия е с 5 скорости ма както я купих така я сложих не съм проверявал маслото има ли няма ли никой не знае.Върви си перфектно и не издава никакви шумове.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 02 сеп 2007 0:31

kaiser666 написа:Я кажете за по-малки двигатели колко трябва да се сипва?

п.п новата ми кутия е с 5 скорости ма както я купих така я сложих не съм проверявал маслото има ли няма ли никой не знае.Върви си перфектно и не издава никакви шумове.

мисля че е едно и също количеството...на мен ми отидоха 2 тубички от по литровка..преди да източиш старото е добре да е загряло така че поразвърти малко нагоре надоле....източваш го от долу с вътрешен шестограм 17 май беше(а на моята какво и бяха сложили за пробка :shock )затягаш долната и развиваш страничната...тази до колелото...от там наливаш докато потече от нея и на кутийте преди 87 год.(мисля че )наливаш 0.4 литра бонус през отвора за жилото(след като си затегнал страничната де :lol: )общо 20 мин работа

П.С.Доде моя ред: :търсачкаа
благодарение на NovobranecGT :bowdown

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%F2%ED%E0

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 02 сеп 2007 0:40

nortrop написа: трябвало да се налее масло до преливане от страничната пробка ... и през отвора за жилото на километража да се налее 400гр. масло?

Поне доколкото аз знам - не!
Нивото на маслото е до средата на тази пробка. Т.е, при отваряне капне ли от там- добре е!
Но пък никога не съм твърдял, че знам всичко... :dontknow:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 02 сеп 2007 1:01

аз от темата на новобранецГТ и в последствие ми споменаха няколко човека че на старите кутий така се прави...наливаш до потичане от страничната след което доливаш от жилото за скоростомера :wink:

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Нед 02 сеп 2007 9:41

radotom написа:
nortrop написа: трябвало да се налее масло до преливане от страничната пробка ... и през отвора за жилото на километража да се налее 400гр. масло?

Поне доколкото аз знам - не!
Нивото на маслото е до средата на тази пробка. Т.е, при отваряне капне ли от там- добре е!
Но пък никога не съм твърдял, че знам всичко... :dontknow:

NovobranecGT написа:Since 10/87, the oil level plug hole is located 7mm higher than on the earlier models. If you have older than 10/87 gearbox, remember ALWAYS to add additional 0.5 litres of oil through the speedometer driveshaft hole after the oil level plug is tightened! 8)

nortrop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nortrop » Нед 02 сеп 2007 14:31

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%F2%ED%E0 И от тази тема и от тази извода се налага от самосебе си :
За Голф 2 с 5 степенна ск. кутия е редно да се източи старото масло от долната пробка - да се затвори и без да се отвива страничната контролна пробка да се налее точно 2л масло през отвора за жилото за километража!

Препоръчвам ти го и на теб колега има перфектни масла 80W90 по 8-9лв струват и става за 5мин - това е нищо, а кой знае каква боза е в кутията ти...виждал съм голфове с 90R масло в скоростите...като е студена и като пуснеш амбреажа заглъхва мотора - така здраво го товари това гъсто масло дава и по-голям разход на гориво...

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Нед 02 сеп 2007 14:56

nortrop написа:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1%F2%ED%E0 И от тази тема и от тази извода се налага от самосебе си :
За Голф 2 с 5 степенна ск. кутия е редно да се източи старото масло от долната пробка - да се затвори и без да се отвива страничната контролна пробка да се налее точно 2л масло през отвора за жилото за километража!

Препоръчвам ти го и на теб колега има перфектни масла 80W90 по 8-9лв струват и става за 5мин - това е нищо, а кой знае каква боза е в кутията ти...виждал съм голфове с 90R масло в скоростите...като е студена и като пуснеш амбреажа заглъхва мотора - така здраво го товари това гъсто масло дава и по-голям разход на гориво...

Да ама скоростите си бачкат перфектно и не издават никакъв звук.

п.п На предишните скорости ми смениха маслото и почнаха да стържат :shock за това сега ме е малко страх да ровя ама трябва да го проверя.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 02 сеп 2007 14:58

маслото за кутия е едно.
Арал 75/90 и струва 25 лв литъра
а това масло от по 7-8 лв не ми се мисли какво е :idea:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 02 сеп 2007 15:07

не схаващам нещо логиката на някои колеги....
един го е страх да не шуми скоростната кутия като смени маслото,друг пък с безапелативна компетентност препоръчва чудесни масла 80W90 по 8-9 лв?????!!!!.....
Първо-ако скроростната кутия е скапана никакво масло няма да я накара спре да стърже.....а да вземеш "нова" скоростна кутия и да разчиташ на поддръжката на предишния собственик или не дай боже на автоморгаджията??????......страхотен хазарт..
Второ.....има един вид масло,което е адекватно за скоростните кутия на VW и това е пълната синтетика 75W90 .....струва от 21 до 25 лв литъра....необходими са около 2 л(1.9 л)....(гледайте само да не е ШЕЛ)
А пробвайте да сложите евтинко масло за 8-9 лв(ега ти!)....пък да видим дали нямада стърже после.....
Моля колегите ,които не са запознати с експлоатационните изисквания за колите си ,да не дават такива съвети .......,че някой без да иска ще ги послуша......и после ще има да се носят едни виртуални псувни!!!!

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Нед 02 сеп 2007 15:36

ООООООО 50 кинта за масло на 25 годишна кола няма да дам то това масло струва колкото половин скоростна кутия.

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Нед 02 сеп 2007 15:52

kaiser666 написа:ООООООО 50 кинта за масло на 25 годишна кола няма да дам то това масло струва колкото половин скоростна кутия.

ск.кутия 200 лв от някоя морга....качвате я караш ако ти хареса я плащаш ако не ще те боли глава че не е лесна цялата процедура по качване и разкачване :idea:
може да смениш из вътре разни лагери феродов диск и т.н. ама пак ще ти прави проблеми след време...ако не ти се дават 50 лв. за масло вземи си от ОМВ 17 18 лв. беше литъра....както Joker каза каквото и масло да и налееш няма да спре да стърже..може да и шибнеш добавка но най-много леко да поутихне , да изчезне проб. надали...
Пълна синтетика 75/90 арал и добавка ксадо...друго нищо (освен смяна на кутията)не можеш да направиш за нея...
а хубаво масло за кутия от порядъка на 7-8 лв е като туба 5л. за мотора за 15 лв....домашно произведен маргарин наподобяващ масло произведено в някое мазе

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Нед 02 сеп 2007 15:57

ChernoGTI написа:
kaiser666 написа:ООООООО 50 кинта за масло на 25 годишна кола няма да дам то това масло струва колкото половин скоростна кутия.

ск.кутия 200 лв от някоя морга....качвате я караш ако ти хареса я плащаш ако не ще те боли глава че не е лесна цялата процедура по качване и разкачване :idea:
може да смениш из вътре разни лагери феродов диск и т.н. ама пак ще ти прави проблеми след време...ако не ти се дават 50 лв. за масло вземи си от ОМВ 17 18 лв. беше литъра....както Joker каза каквото и масло да и налееш няма да спре да стърже..може да и шибнеш добавка но най-много леко да поутихне , да изчезне проб. надали...
Пълна синтетика 75/90 арал и добавка ксадо...друго нищо (освен смяна на кутията)не можеш да направиш за нея...
а хубаво масло за кутия от порядъка на 7-8 лв е като туба 5л. за мотора за 15 лв....домашно произведен маргарин наподобяващ масло произведено в някое мазе

Скоростна кутия съм свалял около 10 пъти и казвам,че старата стържеше новата нема ядове ма както я купих от моргата не съм и пипал нищо :wink:

nortrop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nortrop » Нед 02 сеп 2007 17:50

kaiser666 написа:
nortrop написа:

Да ама скоростите си бачкат перфектно и не издават никакъв звук.

п.п На предишните скорости ми смениха маслото и почнаха да стържат :shock за това сега ме е малко страх да ровя ама трябва да го проверя.

Сложили са ти кофти масло...поразгледай потърси 80W90 от реномирана фирма и ако не сменяваш поне долей ако трябва...
п.п. Ама с тия кутии с различни по височина пробки не знам как ше се разбере дали да се долива...единственият начин е да го източиш и да го направиш 2л (ако е по-малко да долееш)

Последна промяна от nortrop на Нед 02 сеп 2007 18:40, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”