Голям проблем с golf 3 2.0 8V..моля за помощ
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Голям проблем с golf 3 2.0 8V..моля за помощ
За кола дето струва 150 паунда , какво толкова си се стресирал. Шута и в моргата... Big deal...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има логика да е това. Всичко започна след смяната на маслото,а до колкото се сещам,колегата който ми помагаше се затрудни с изваждането на филтъра. Ако тогава нещо се е случило и заради това нещо е почнала да ми прекъсва,възможно е и да се е допрецакал ...
Успях да уговоря един "Джентълмен" да я погледне утре... тук са трудни с идването на адрес. Ще му спомена за датчика на Хол. Надявам се да успее да замери тоците и да види и намери проблема. Леко лъч надежда ... бях се скапал направо. По късно или утре ще пиша какво е станало и до къде сме я докарали :)
Успях да уговоря един "Джентълмен" да я погледне утре... тук са трудни с идването на адрес. Ще му спомена за датчика на Хол. Надявам се да успее да замери тоците и да види и намери проблема. Леко лъч надежда ... бях се скапал направо. По късно или утре ще пиша какво е станало и до къде сме я докарали :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ела и си купи същата за 150£ пък я шутай в моргата.
По темата- блягодаря на всички които ме насочиха към датчик на Хол. Оказа се леко зачупен пластмасов корпус на датчика,кабелите му точно преди датчика са без шлаух но май най голямата причина се оказаха оголени 3бр кабелчета точно преди буксата. Предният собственик ги е овързал с изолирбанд но дори не ги е отделил едино от друго. Махнах тиксото поизпънах кабелчетата,напръсках около самият датчик с ВД40 да поотмие мизерията и запали колата от раз. После откачих буксата за проба и нпалеше. Закачих я и запали от ново. За сега изолирам кабелите но искам да сменя буксата и датчика. Някой може ли да ми помогне с идеи как да пресвържа читаво кабелите от снимката с евентуална нова букса кскто и с фабричен номер на датчика за да го открия по лесно в нета?
По темата- блягодаря на всички които ме насочиха към датчик на Хол. Оказа се леко зачупен пластмасов корпус на датчика,кабелите му точно преди датчика са без шлаух но май най голямата причина се оказаха оголени 3бр кабелчета точно преди буксата. Предният собственик ги е овързал с изолирбанд но дори не ги е отделил едино от друго. Махнах тиксото поизпънах кабелчетата,напръсках около самият датчик с ВД40 да поотмие мизерията и запали колата от раз. После откачих буксата за проба и нпалеше. Закачих я и запали от ново. За сега изолирам кабелите но искам да сменя буксата и датчика. Някой може ли да ми помогне с идеи как да пресвържа читаво кабелите от снимката с евентуална нова букса кскто и с фабричен номер на датчика за да го открия по лесно в нета?
-
Радвам се че си си оправил торника,иначе си прав,150 паунда са много за такава барака. Успех и по-малко нерви.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
lion_heart002 написа:Радвам се че си си оправил торника,иначе си прав,150 паунда са много за такава барака. Успех и по-малко нерви.
Много големееш нещо, а?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Г-н Лъвско сърце (нищо,че лъвовете в испания са само мит), мисля,че ви споделих по-рано- намерете ми такава за 150 и ще ви я платя двойно дори :)
Със здраве да си карате испанското чудо на съвременното машиностроене и технология ;)
Със здраве да си карате испанското чудо на съвременното машиностроене и технология ;)
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Намери си от моргата букси от инсталацията на парче и запои твоите кабели, които предварително си изолирал и бандажирал.
Принципно 2Е са прости двигатели.
Принципно 2Е са прости двигатели.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
deepmind написа: Някой може ли да ми помогне с идеи как да пресвържа читаво кабелите от снимката с евентуална нова букса кскто и с фабричен номер на датчика за да го открия по лесно в нета?
Откачи буксата и я разглоби. Точно такава букса не съм пипал, но вероятно разглобяването става, като се бръкне със здрава игла и се натисне по едно зъбче на металния накрайник, дърпа се кабела назад и си излиза заедно с металния накрайник. Металният накрайник е тръбичка, от нея стърчи зъбче навън и опира на платмасата, това спира накрайника да излезе. Трябва да бръкнеш с иглата между пластмасата и тръбичката и да натиснеш зъбчето навътре.
Почисти снадката на накрайника с кабела и ги запои. После надяваш термошлаух да покрие закъсаната изолация, подкривяваш малко навън зъбчето и отново пъхаш в буксата. Докато накрайника е без буксата проверяваш дали влиза стегнато около извода на датчика и при нужда го деформираш малко.
Ако не си разбрал как става разглобяването, разрежи някаква друга букса и ще се ориентираш. Не е задължително да е точно същата, принципа е един и същ при 99% от буксите. Можеш да срежеш някоя букса от тези, които стърчат от компютърните захранвания, принципът е същия.
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Не е 2Е мотор...Там няма такъв датчик."Женската" букса е същата като за ел. реглажа на фаровете-към моторчето на фара...А "мъжката" си върви с датчика...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
slaveiko67 написа:Не е 2Е мотор...Там няма такъв датчик.
Е как пък да няма датчик на Хол на делкото на 2Е?

п.п Не чета - мотор ADY. Не съм компетентен хич.
Последна промяна от инжектопляктор на Нед 07 авг 2016 21:59, променено общо 1 път.
-
Zdravko Zankov написа:lion_heart002 написа:Радвам се че си си оправил торника,иначе си прав,150 паунда са много за такава барака. Успех и по-малко нерви.
Много големееш нещо, а?
Ко рече ??? Недей се има за компетентен.... Както написах,тия коли тука са по 150 паунда максимум. Ама максимум. Казах му да я разкара,само за да не се ядосва,не съм имал нищо лошо в предвид. Факт е,че тая кола струва колкото заплатата за два дни в най-лошия случай. Ами извинявай,ама няма смисъл да се ядосваш за 20 годишен торник. Радвам се,че си я е оправил и нека си я кара и да и се радва-след като толкова си я харесва.
Това,че си похарчил сума ти пари за една кола не означава,че тя струва толкова колкото си похарчил по нея или пък ще си ги върнеш. И за да не съм голословен-за 100 паунда се купува голф 4. И то на под 100 000км. Ето ти и примерна обява.https://www.gumtree.com/p/volkswagen/golf-1.8-gti-/1181856820 С един стартер за 15 паунда и 10 паунда за маркуч си на 125 паунда. С тая разлика,че ако се пазариш ще го вземеш и за 50 паунда тоя голф... Абе какво ли съм седнал да ви обяснявам,вие сте от друга планета явно...
Пак казах-това е само ламарина и не си заслужава нервите-не съм го казал с лоша умисъл. Ако можехте да чатнете,че действително тука цените на тези коли са колкото 10 кутии цигари-щяхте да ме разберете. А дано ама надали. Мир да има. Утре като се скапе пак се приготви психически да не получиш инфаркт. Отдавна не съм се смял така...

-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
lion_heart002 написа:Zdravko Zankov написа:lion_heart002 написа:Радвам се че си си оправил торника,иначе си прав,150 паунда са много за такава барака. Успех и по-малко нерви.
Много големееш нещо, а?
Ко рече ??? Недей се има за компетентен.... Както написах,тия коли тука са по 150 паунда максимум. Ама максимум. Казах му да я разкара,само за да не се ядосва,не съм имал нищо лошо в предвид. Факт е,че тая кола струва колкото заплатата за два дни в най-лошия случай. Ами извинявай,ама няма смисъл да се ядосваш за 20 годишен торник. Радвам се,че си я е оправил и нека си я кара и да и се радва-след като толкова си я харесва.
Това,че си похарчил сума ти пари за една кола не означава,че тя струва толкова колкото си похарчил по нея или пък ще си ги върнеш. И за да не съм голословен-за 100 паунда се купува голф 4. И то на под 100 000км. Ето ти и примерна обява.https://www.gumtree.com/p/volkswagen/golf-1.8-gti-/1181856820 С един стартер за 15 паунда и 10 паунда за маркуч си на 125 паунда. С тая разлика,че ако се пазариш ще го вземеш и за 50 паунда тоя голф... Абе какво ли съм седнал да ви обяснявам,вие сте от друга планета явно...
Пак казах-това е само ламарина и не си заслужава нервите-не съм го казал с лоша умисъл. Ако можехте да чатнете,че действително тука цените на тези коли са колкото 10 кутии цигари-щяхте да ме разберете. А дано ама надали. Мир да има. Утре като се скапе пак се приготви психически да не получиш инфаркт. Отдавна не съм се смял така...
Този кенеф с десен волан си го карай там........ не го сравнявай с голф 3.
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
kirobg написа:lion_heart002 написа:Zdravko Zankov написа:lion_heart002 написа:Радвам се че си си оправил торника,иначе си прав,150 паунда са много за такава барака. Успех и по-малко нерви.
Много големееш нещо, а?
А и твоя кенеф също не го сравнявай с ЛИДЕРА НА ФОЛСВАГЕН.
Последна промяна от Spas на Пон 08 авг 2016 15:41, променено общо 1 път.
Причина: Получаваш предупреждение!
Причина: Получаваш предупреждение!
-
kirobg написа:kirobg написа:lion_heart002 написа:Zdravko Zankov написа:lion_heart002 написа:Радвам се че си си оправил торника,иначе си прав,150 паунда са много за такава барака. Успех и по-малко нерви.
Много големееш нещо, а?
А и твоя кенеф също не го сравнявай с ЛИДЕРА НА ФОЛСВАГЕН.
Моя кенеф е с мотора на ауди тт и всичките му шукарийки,кожички,климатроничета и тн. И е много ама МНООООГООО повече от голф 3,4 та дори и 5,като изключим Р32. Но ти си за болницата батка... Явно голф 3 е по-добър от голф 4... Смешник. Споко,кошника ми съм го взел за една седмица заплата,и утре като се строши няма да рева за него,пожелавам ти и ти да си купуваш кошници като тази по 210 коня с заплатата ти за седмица-комплексар скапан. И никъде не е ставало въпрос за моята кола. :) Ама ти си болен. Оправда ли си жалкото съществуване сега ?
Последна промяна от Spas на Пон 08 авг 2016 15:40, променено общо 2 пъти.
Причина: Честито и за теб!
Причина: Честито и за теб!
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа:И за да не съм голословен-за 100 паунда се купува голф 4. И то на под 100 000км. Ето ти и примерна обява.https://www.gumtree.com/p/volkswagen/golf-1.8-gti-/1181856820 С един стартер за 15 паунда и 10 паунда за маркуч си на 125 паунда. С тая разлика,че ако се пазариш ще го вземеш и за 50 паунда тоя голф... Абе какво ли съм седнал да ви обяснявам,вие сте от друга планета явно...
АБЕ УМНИК, във Великобритания колите се продават без пари, заради голямото бреме от данъци и такси, както и МОТ, който спира от движение за петно от ръжда на левият калник колкото върха на карфица. Някакви абсурдно-педантични-пед*лски тестове. За това колите във Великобритания са евтини.
Истината е, че когато хвърлиш много пари за една кола, тя струва повече. Защото като си я обслужил и е гледана нормално, тя ще ти работи.
Пази боже сляпо да прогледа! Излезе малко на запад, видя се с повече от 10 стотинки в джоба и стана голям човек, нали така? Ууу, ааа - махайте ги тия коли, ко праите веее, вземете си тука мерцедеси, бмв-та, хамъри. Нъл?
Аз си купих Пасат 90-та година и е много по-кола от Golf4, къде му пада скоростната кутия на пътя. Старите коли не се карат само поради чисто финансови причини, а поради лесната и елементарна поддръжка. И липсата на майстори, които могат да правят новите.
lion_heart002 написа:И е много ама МНООООГООО повече от голф 3,4 та дори и 5...
Дам, насраният Сеат Купра,. Скапан комплексар си ти! С малко пари се видя и се възвелича. Безочливо и нагло започна да гледаш другите отгоре, като втора класа хора. Явно за теб единственото мерило е заплатата. Миеш кенефите в Англия и си велик.
Аз може да карам дърт пасат, но имам повече акъл в малкото си пръстче на крака.
Последна промяна от Spas на Пон 08 авг 2016 15:40, променено общо 3 пъти.
Причина: Честито, получаваш честитка!
Причина: Честито, получаваш честитка!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”