Golf 4 - Вода в купето от пасажерската страна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Голф 4 проблем с вода

Мнениеот polovera_9n3 » Пет 20 яну 2017 9:12

nikolay_ss написа:Да, сменял съм ги и металната кора съм махал. Но за да влезе вътре във вратата, не трябва ли да мине през уплътнението на прозореца или има и друго място?

Точно тая кора дето си махал, сега трябва открай докрай да залепиш със силикон. Ама мацаш здраво и с пръста замазваш хубаво да уплътни. Правил съм това упражнение на пасат б5 - и при голфа ще е същото. Имаше тема на колегата ХАХУ за тоя проблем. А тая изолация дето си я налепил я махай и си уплътни алуминиевата кора и няма да имаш ядове.

Потребителски аватар
dobcho6
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH 2003г

Мнениеот dobcho6 » Пет 20 яну 2017 9:38

На старата ми кола Ауди 80 бях сменял челното (предно) стъкло,при едни майстори в една известна фирма за автостъкла.Три месеца след смяната есента когато започна да захлажда времето протече някъде зад жарката.В един участък от 20 см. на дясната колонка силикона беше се свил и отлепил от стъклото,наложи се сваляне на цялото стъкло и повторен монтаж.Процедурите почистване обезмасляване и темподобни определено бяха повече отколкото първия път.

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Пет 20 яну 2017 9:44

polovera_9n3 написа:
nikolay_ss написа:Да, сменял съм ги и металната кора съм махал. Но за да влезе вътре във вратата, не трябва ли да мине през уплътнението на прозореца или има и друго място?

Точно тая кора дето си махал, сега трябва открай докрай да залепиш със силикон. Ама мацаш здраво и с пръста замазваш хубаво да уплътни. Правил съм това упражнение на пасат б5 - и при голфа ще е същото. Имаше тема на колегата ХАХУ за тоя проблем. А тая изолация дето си я налепил я махай и си уплътни алуминиевата кора и няма да имаш ядове.

Ще проверя дали е от тая кора. Изолацията в никакъв случай няма да я махна. :)

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Golf 4 - Вода в купето от пасажерската страна

Мнениеот polovera_9n3 » Пет 20 яну 2017 9:47

Когато си уплътниш тая кора, изолацията няма да ти е нужна, но ти си знаеш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”