Golf 4 Излющен лак
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 Излющен лак
Що не си вземеш направо капак със здрав лак -същия цвят ,от някоя морга,една полировка и тва.Ако е 200лв.бодисването -не си струва хамалогията.
да, ще видя по моргите дали няма нещо, ако ли не ще я закарам на бояджия.Благодаря
100 лв е пребоядисването на един преден капак в провинцията... Поне аз толкова дадох за пребоядисването на моя. Като изкарахме колата от бояджийницата направо светеше ;)
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
В Бургас дори има места, където боядисват и по 80лв елемента. И то доста добре.
Има, естествено. Много зависи дали искаш при кварталния майстор или в специализиран сервиз. Ако е в специализиран може и 200-300 лева да струва. Ама за 20 годишна кола малко не върви да дадеш 200-300 лева за елемент. Поне аз така разсъждавам. Така и така като стане на 25-26 г. ще дойде момента за бракуване примерно.. Всеки според джоба си ;) Аз повече от 100 лева за елемент не давам.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Mishonti написа:В Бургас дори има места, където боядисват и по 80лв елемента. И то доста добре.
И при нас има такива цени.Имам приятел-майстор,наскоро опрях до услугите му,да ми възстанови колата след катастрофа.Доволен съм -бодисването го оставям за напролет,ама многократно съм му наблюдавал работата -добър е.И на мен ми обяви цена за боядисване около 80 лв. на елемент.
- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
Mishonti написа:В Бургас дори има места, където боядисват и по 80лв елемента. И то доста добре.
Колега би ли споделил къде?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Когато е за повече детайли, цената е по-ниска.
Преден капак - гледаш го перфектен, само обелен лак. Изтъркваш лака, переш боя и лак и личат всички драскотини от шкурките и побитости, които инак не си личат. Това е боя за 89 лв.
Технологията за добра боя - Изтъркване на лака, маркиране на дефектите, китосване на дефектите, изшкурване, полиестерен шприц, суха шкурка с дъската, акрилен шприц, водна шкурка, боя, лак.
Как се вписва в 100 лв за капак? Пък като е стара кола, карай си я така и не се заглеждай. Евтиният лак на неподготвена повърхност ще се вдигне както стария.
Преден капак - гледаш го перфектен, само обелен лак. Изтъркваш лака, переш боя и лак и личат всички драскотини от шкурките и побитости, които инак не си личат. Това е боя за 89 лв.
Технологията за добра боя - Изтъркване на лака, маркиране на дефектите, китосване на дефектите, изшкурване, полиестерен шприц, суха шкурка с дъската, акрилен шприц, водна шкурка, боя, лак.
Как се вписва в 100 лв за капак? Пък като е стара кола, карай си я така и не се заглеждай. Евтиният лак на неподготвена повърхност ще се вдигне както стария.
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Ако се прави, да се прави както трябва. И аз намерих бояджия дето взима по 40 до 50 лева за детайл, ама резултата беше покъртителен. Не свалил старата боя, после не минал целия детайл със шприц, само проблемните места, и после боядисал. И на всичкото отгоре, за да засъхне по-бързо боята, за да вкара друга кола след моята, с горящи вестници минавал детайлите за да съхнат по-бързо. Може и 150 лева да дадеш за капака, ама да е направен свестно!
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
pavel1828 написа:Mishonti написа:В Бургас дори има места, където боядисват и по 80лв елемента. И то доста добре.
Колега би ли споделил къде?
В Меден Рудник ходихме за една А3ка, не помня обаче имена на майстора и телефон. Ще разпитам и ще ти пиша.
Всеки иначе сам си избира. Ако искате дайте и 300лв за елемент на 20 годишен автомобил. После като лъсне хубавия капак на фона на 20 годишната боя, ще са си стрували парите, да знаете.
Предния ми Пасат го боядисваха в доверен сервиз от каското края на миналия месец. Работата беше перфектна. Самия сервиз (няма да му правя реклама) взимат 120лв на елемент.
- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
благодаря.
-
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
И аз имам едно малко петно обелен лак на капака!Явно е било точка от камъче и на автомивката като задали с водоструйката и струята го подхванала и станало петно с около 5 см.Реших да му загладя ръбовете с водна шкурка щото иначе и дъжда ще продължи да го бели,да не говорим за водоструйките.И стана,заглади се,като прекарам пръст не се усеща границата между лака и там където същият е паднал.Но петното дето е без лак седи по-светло и си личи яко.
muns61 написа:Когато е за повече детайли, цената е по-ниска.
Ако може да ни осветлиш какъв е тоя акрилен шрпиц и какво представлява :D моля.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Мислиш ли, че ще ти го дам сдъвкано?
Има си Гугъл.

Има си Гугъл.
Ако изшкуря лака там където се е обелил и после го напръскам с безцветен (или син)лак дали ще има някакъв минимален ефект
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”