Golf 4 1.6 16v 105 h.p. - проблем с дросел клапа, почистване?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vandu
Автомобил:
Двигател:

Re: пролем с дросел клапа, голф 4 1,6 16V 105 h.p.

Мнениеот vandu » Съб 28 яну 2017 10:59

Компа показа дросел. Дано успея да намеря втора ръка читав, че за този двигател...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 28 яну 2017 13:03

Soldier90 написа:
kris11 написа:по -добре от морга донор със същия код на двигателя, че в горния линк цената е 1/2 от цената на Голчо.

ПО скоро струва цял шаран ,приятел от англия си взема като твоята катафалка за 100 паунда :mhihi

МОже , може . Ама дали още се движи :Mr Green Fun Ако е дизел надали :horror
ами все пак сме вече 2017 г . Моя е купен 2011г

"vandu" напиши кодовете на грешките !!! , какъв ти е ъгъла при затворена клапа и отговаря ли на този по ТТД ?
ане какво показвал компа или както ти е казал този ,който е правил диагностика. Явно теб те напъват да смениш дросела.
Въпрос ти си чисти дросела или някой друг ? Дросела свалян ли е и подменени ли са О пръстена под дросела и тези на смук. колектор. При свал;ен дросел е лесно почистването му под самата клапа. Може с малко нерви и без сваляне да се почисти. Не се бърка с твърди предмети по отвора - има повърхностен слой ,който пази от отлагания / но докато е по-нов автомобила.
Вече говорим за коли с голям и неизвестен пробег.Самите наслагвания по стените на дросела / нагар/ променят сечението при затворена клапа.Освен това има износване и в отворите на остта на клапата. От нагара е възможно самата клапа да не приляга добре при затворено положение.При голям луф в остта на клапата пак е възможно засядане на клапата.
при свален дросел се почиства отдолу под клапата лесно, оглежда се как приляга и , ако е необходимо се разхлабват 2 та винта закрепващи клапата към остта и се понамества клапата.
Без да пишеш за кода на грешките и ъгъла на клапата е гадаене. При теб е без жило др. клапа , с ел. управление. Вече при много много дърт / км/ автомобил е възможно дефекта да е в клапата - зъбно износено колело ,износени четки на ел.двигателя за у-е на клапата, пробив в намотките на този ел . двигател / но едва ли е това/

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Съб 28 яну 2017 14:05

Нямам идея как са я чистили. Диагностиката и почистването го правя на различни места. А и трябваше по-рано да кажете да разпитам за грешките. Вече приключих с диагностиката. Мнението ми е че не отваря хубаво, даже изобщо на празен ход повече от 2500 оборота не иска да вдигне. Питах ги какво е било състоянието на дросела предния път и казаха че е на пръв поглед е ОК, нямало изнесени зъби и т.н. Сега чак да ми се обадят да ми кажат какви са цените с намаленията, на нова че втора употреба за моя модел намерих само в ибей.

ПС: днес са я чистили ама после пак не е работила.

Потребителски аватар
jordan17772
Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
Двигател: BCB + CAWB

Мнениеот jordan17772 » Пон 30 яну 2017 9:47

Аз съм с код на двигателя BCB и сигурно сме с еднакви клапи. Пиши какво си купил, да знам какво ме чака някой ден :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 30 яну 2017 10:10

vandu написа:ПС: днес са я чистили ама после пак не е работила.

След чистене се прави адаптация.

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Вто 07 фев 2017 14:15

jordan17772 написа:Аз съм с код на двигателя BCB и сигурно сме с еднакви клапи. Пиши какво си купил, да знам какво ме чака някой ден :)

Ето това: https://www.autoteilebilliger.de/a-i-c/ ... tzen-56153
Струваше около 600 лв. с намалението което има сервиза ми взеха 450 (но са ми познати и не ми взимат за работа).
Но все пак част от проблема който имах си остана. Както му викам аз дребния проблем, а той е:
На студен двигател има леко притрисане, когато загрее не винаги се усеща, а и оборотомера не дава индикации за играенето на обороти (явно са много малки отклоненията и не ги забелязвам). Другото което забелязвам е на загрял автомобил когато спирам на светофари, оборотите на празен ход почти винаги са различни, варират от около 620 до 800. Надявах се че със смяната на дросела ще се оправят, но уви (Някой с подобен двигател AUS, би ли споделил колко са му оборотите на празен ход, че за всеки тип двиг. е различно).
Нямаше къде да го закарам за адаптация на дросела и може това да е един от проблемите. Другото което ме съмнява е "О" пръстените на дросела или маркучите, или проблем в температурния датчик. Ще изчакам до заплата и пак ще тръгна по майстори, но за момента съм си дал почивка.

ПС: Може ли да ми препоръчате сервиз където да ми направят адаптация на дросела, и има ли нужда въобще ? Вече изминах 200 км, някои двърдят че винаги трябва, други че се самоадаптира ???

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Re: Golf 4 1.6 16v 105 h.p. - пролем с дросел клапа, почистване?

Мнениеот kris11 » Вто 07 фев 2017 17:39

630-730 не се регулират -на АUS

vandu
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 1.6 16v 105 h.p. - проблем с дросел клапа, почистване?

Мнениеот vandu » Чет 05 апр 2018 9:28

След 1 година работа дросел клапата пак почна да прави проблеми. Направо ми идва да се гръмна. 500 лева и само 1 година.
Първото ми питане е АДАПТИРА ли се този клапан за този двигател (AUS) или не. 1 година го карах без адаптиране, днес в сервиза се опитаха да го адаптират ама "ERROR", по спомен и стария не можаха да ми го адаптират след първото почистване.
Другото което се чудех е да пробвам с друг кабел, ама не мога да намеря как се води този кабел, колко струва.

barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Мнениеот barutchiev » Чет 05 апр 2018 13:36

Здравей. Адаптира се. И аз съм с АUS. На 60ти канал. Чува си се прищракването при адаптация. Моя кабел си го купих около 100 лева(от sklad66) като спокойно си правиш всички ъпдейти от ross-tech.com.

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Пет 16 ное 2018 20:50

Определено съм изтеглил късата клечка. Току що се върнах от сервиза след 1 часово мъчене по моите проблеми. Оказа се че на новата ми дросел клапа се е скъсала пружината. Не бяхме сигурни на 100% дали пружината е скъсана или такава изобщо не са сложили (което ме съмнява), ама старата си има пружина и връща в начална позиция, а новата като я натиснеш с пръст остава там :( даже не знам как се движа с нея.
В момента обмисляме дали няма да стане от 2-1, ама новата е толкова гадно капсуловане че няма отваряне.

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Пон 19 окт 2020 17:24

Дросел от 1.4 дали ще стане на 1.6 ?
Номерата им са същи.

ПП: Трети дросел ми заминава. Вярно че този беше рециклиран, ама днес не се усетих че съм на свободна и го изфорсирах до 6200 оборота, и дросела замина.
Успокоявам се че му е дошло времето.

ПП2: има ли гарнитура/уплътнение на дросела?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 19 окт 2020 19:15

Има тънка клингеритова гарнитурка м/у дросела и колектора.
Ама.... какво общо има това, че си на свободна и си го изфорсирал и дросела?!?
Той е просто едно кранче. Като на чешма, макар и с по-различна конструкция.
Не трябва нищо да му стане от малко по-височки обороти, които даже не са надхвърлили ограничителя.

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Пон 19 окт 2020 19:39

Аз това се успокоявам, че просто му е дошло времето, тайно се надявам да е пружината, ама май си му е заминало моторчето или платката. преди 3 седмици му правих адаптация беше ОК.
Мен повече ме интересува даи с еднакъв номер но от различна кубатура дроселите са съвместими. :question

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 19 окт 2020 20:34

Щом са с еднакви номера - значи няма грижи :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”