Газта до края и спъва..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 17 май 2007 13:16

stancorotax написа:
Почисти си цедката на входящия газопровод(високото налягане!!!)-ама по-добре при газадзия защото там разглобяването и сглобката са важни-опасност от теч и пожар!Цедката ти е запушена от графитни частици и при нужда от висок дебит на газ течната газ не достига като количество за изпарителя-бедна смес!Имах го този проблем!

Малка корекция колега, ако позволиш :)
Филтъра на газовия клапан, за който говориш, се запушва от окисите от медната тръбичка, доставяща газта от бутилката до газовия клапан. Възможно е, но не би имало точно описания проблем - само при рязко подаване на газ; ако е запушен, няма да има мощност и високи обороти, независимо дали плавно подаваш газ или рязко; при рязко подаване особено на газ се обеднява сместа и тогава се проявява проблема - значи или газова, или запалване при много бедна смес се ебава
Принципно щом на бензин не го прави, значи не е по запалването, а най-вероятно газовата, но не е лошо да започнеш със свещи и филтър. Свещи има много прилични, добри специално за газ (сребърни), и не скъпи, на Brisk, предимството им е че нямат ментета :)

Ако обърна внимание накрая написах ,че споделям собствен опит!!!
Точно това което описва колегата го имах и аз....цедката бе задръстена със всеъзможни твърди частици.....промивка в коресилин.... и проблема изчезна.Не казвам,че само това е причината,но итова трябва(и то първо,защото е лесно и евтино) да се направи! А БРИСК -силвер са най-добрите свещи за газ които съм карал някога(само тях ползвам!!) 4-5 лв парчето.
Само да се пази от БОШ-..........боклуци и ментета от най-висш клас!!!И въобще не купувай от България каквото и да е на Бош.

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Re: Газта до края и спъва..

Мнениеот G3 » Чет 17 май 2007 16:22

BECK0 написа:Здравейте, забелязвам, че напоследак като дам газ изведнъж колата спъва .. все едно свършва газта? Според вас от какво може да е.. и преди сякаш го правеше, но сега сякаш е по зле? Колата е Голф 3 комби на газ я карам, пали на бензин ?

имах същия проблем при г2 ско си сменявал филтер може да го прави
също ако не си го сменявал и е стар
аз купих един филтер 6 лева и отиден на газаджия 3 лева за реглаж
и сега лети....

сега се сетихх карах така
1-ва 20макс
2-ра 40макс
3- 60макс
4- 80макс
5- 110макс

Последна промяна от G3 на Чет 17 май 2007 21:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Чет 17 май 2007 16:44

Благодаря колеги за всичките мнения ще видя какво ще го правя тези дни...

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 17 май 2007 17:00

joker написа: А БРИСК -силвер са най-добрите свещи за газ които съм карал някога(само тях ползвам!!) 4-5 лв парчето.

Колко полюсни :roll:

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Чет 17 май 2007 17:43

joker написа:
stancorotax написа:
Почисти си цедката на входящия газопровод(високото налягане!!!)-ама по-добре при газадзия защото там разглобяването и сглобката са важни-опасност от теч и пожар!Цедката ти е запушена от графитни частици и при нужда от висок дебит на газ течната газ не достига като количество за изпарителя-бедна смес!Имах го този проблем!

Филтъра на газовия клапан, за който говориш, се запушва от окисите от медната тръбичка, доставяща газта от бутилката до газовия клапан. Възможно е, но не би имало точно описания проблем - само при рязко подаване на газ; ако е запушен, няма да има мощност и високи обороти, независимо дали плавно подаваш газ или рязко; при рязко подаване особено на газ се обеднява сместа и тогава се проявява проблема - значи или газова, или запалване при много бедна смес се ебава
Принципно щом на бензин не го прави, значи не е по запалването, а най-вероятно газовата, но не е лошо да започнеш със свещи и филтър. Свещи има много прилични, добри специално за газ (сребърни), и не скъпи, на Brisk, предимството им е че нямат ментета :)

Точно това което описва колегата го имах и аз....цедката бе задръстена със всеъзможни твърди частици.....промивка в коресилин.... и проблема изчезна.Не казвам,че само това е причината,но итова трябва(и то първо,защото е лесно и евтино) да се направи! А БРИСК -силвер са най-добрите свещи за газ които съм карал някога(само тях ползвам!!) 4-5 лв парчето.
Само да се пази от БОШ-..........боклуци и ментета от най-висш клас!!!И въобще не купувай от България каквото и да е на Бош.

Прави ми впечатление,че винаги говориш умни приказки само не съм съгласен с едно-че всичко на БОШ е боклуци.Защо мислиш така :?: аз вече 7-ма година започнах откакто карам с акомулатор на БОШ.А може би аз съм късметлия :wink:

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Чет 17 май 2007 18:00

Абе има си резон в изказването на joker към марката Bosch.Все повече хора подхождат със съмнение (вкл. и аз) не за друго ами ментетата.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 17 май 2007 18:06

Даскала™ написа:
joker написа: А БРИСК -силвер са най-добрите свещи за газ които съм карал някога(само тях ползвам!!) 4-5 лв парчето.

Колко полюсни :roll:

Двуполюсни (плюс и минус) и едноелектродни ;)

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Чет 17 май 2007 19:03

vasstop написа:Двуполюсни (плюс и минус) и едноелектродни ;)

:oops:
На мен ми дойде с триелектродни колата на газ и нямам проблем :roll:
Значи ли това,че с едноелектродни ше цепи мрака и кине синджиро :roll: :lol:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 17 май 2007 19:04

Даскала™ написа:
vasstop написа:Двуполюсни (плюс и минус) и едноелектродни ;)

:oops:
На мен ми дойде с триелектродни колата на газ и нямам проблем :roll:
Значи ли това,че с едноелектродни ше цепи мрака и кине синджиро :roll: :lol:

Не, писано е в някоя от темите защо на газ е по-добре с едноелектродни свещи.
Няма да усетиш голяма разлика.

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Чет 17 май 2007 20:34

reinhard написа:Абе има си резон в изказването на joker към марката Bosch.Все повече хора подхождат със съмнение (вкл. и аз) не за друго ами ментетата.

Абе и ти си прав ше знаеш.

А на ЖОКЕР се извинявам ако съм го обидил. :beer :да:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 18 май 2007 7:37

STAMENOV написа:
joker написа:
stancorotax написа:

Прави ми впечатление,че винаги говориш умни приказки само не съм съгласен с едно-че всичко на БОШ е боклуци.Защо мислиш така :?: аз вече 7-ма година започнах откакто карам с акомулатор на БОШ.А може би аз съм късметлия :wink:

Фирмата е добра(още повече е един от основните снабдители на ФВ с детайли по инжекциона и електрониката),но в България риска да попаднеш на менте е огромен(едни от най-фалшифицираните консумативи)...та затова...това съвсем не значи,че всичко е менте ама при изключитено високия процент риска е огромен...
Аз лично предпочитам чешките аналози....нали и те произвеждат аналгог на ФВ.....тях все още не и имитират.....ама не е късно!

Последна промяна от joker на Съб 19 май 2007 15:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Пет 18 май 2007 21:09

и все пак ме нави да се съглася и аз още повече като се има на впредвид,че уважавам всяко твое мнение.Да не помислиш,че те четкам но действително е така :handshake :да:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 19 май 2007 15:11

STAMENOV написа:и все пак ме нави да се съглася и аз още повече като се има на впредвид,че уважавам всяко твое мнение.Да не помислиш,че те четкам но действително е така :handshake :да:

Благодаря за добрите думи....жив и здрав!!!!! :006: Професията ми е да поставям диагнози...що да се крия.....просто обичам колите и двигателите и прилагам професионален този подход и при хобито си...
Важното е да обменяме мнения ,защото по този се натрупва доста(поне теоретичен) опит.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”