Голф 3 2.0 115 коня срив на оборотите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Голф 3 2.0 115 коня срив на оборотите

Мнениеот radotom » Съб 23 мар 2019 21:41

Ако е горе-долу по средата на блока - антидетонационен датчик е това

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 23 мар 2019 23:37

Не е това.Тоя е за детонациите и е хванат с 8мм болт за блока.
Проблемният датчик е заврян на супер гадно място зад стартера и си трябва разглобяване докато се стигне до него.
Хванат е със малко винтче за шестограм 4 или 5мм и обикновено се пълни с ръжда и болкуци и ако не го изчистиш добре,рискуваш да го заоблиш :wink
При мен беше същия проблем и се оказа датчика,ако е оригиналния нищо чудно да му се е разпаднала изолацията на кабелите и да дават на късо един с друг.

Потребителски аватар
aleksander_chushev
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ASZ

Мнениеот aleksander_chushev » Нед 24 мар 2019 20:57

Кабела на датчика на вала изглеждаше добре,докато не опитах да сваля самия датчик.Изолацията се сдроби,а под нея и по-тънката изолация на трите жици на датчика.Изолирах ги както можах,но опитите ми да сваля този датчик останаха неуспешни.Единствения вариант за мен е да махна масления филтър,иначе нямам достъп.Бях закарал колата на канал,но мястото му на поставяне е много неудобно за работа.Иначе върху му се изля много антифриз,докато сменях тройнока на главата миналата седмица.А и преди това цялата зона около този датчик беше много замърсена.Днес колата върви нормално,не съм карал много,ще си проличи дали продължава да дава проблеми утре,когато тръгна на работа.Единствената манипулация,която правих бе да напръскам с контактен спрей основния сноп кабели,които се свързват с концентрична голяма букса от дясно на мотора.Там намерих навлязло масло или антифриз между пинчетата.Капачка и палец плюс нова бобина мисля да купя в близките дни.

Потребителски аватар
aleksander_chushev
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ASZ

Мнениеот aleksander_chushev » Пет 29 мар 2019 8:14

Датчика на вала е сменен.Колата пали и работи без пропадания на оборотите засега.Преди това ме изостави на пътя.Надявам се,че съм решил проблема и занапред.Колегите от форума ме насочиха в правилната посока.Благодаря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”