Golf 3 ABU Надува отново охладителната система.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Golf 3 ABU Надува отново охладителната система.
Кофти работа, и точно по празниците...
При мен имаше подобен проблем на стария ми Пасат, макар и не толкова силно изявен(карах я близо половин година преди да я оправя доливайки по малко антифриз), излезе спукана глава на двигателя.
Глава(втора ръка, но читава/надута на тестер) + смяна = 120лв.
Това преди няколко години, може цените да са се качили...
При мен имаше подобен проблем на стария ми Пасат, макар и не толкова силно изявен(карах я близо половин година преди да я оправя доливайки по малко антифриз), излезе спукана глава на двигателя.
Глава(втора ръка, но читава/надута на тестер) + смяна = 120лв.
Това преди няколко години, може цените да са се качили...
Водна помпа сменях миналата година по ей тва време + ангренажен ремък, то това му е обслужването. Сложих на DOLZ водна помпа.
Цялата работа стана, след като си смених антифриза (2 седмици преди празниците) и един ден, като спирам, и гледам излиза пушилка изпод капака, отварям и гледам че капачката ми е развита докрай и избълва вода от там, оставих я така и след 1 час и налях вода затворих капачката, и от тогава нататъка взе да ми прави тея мизерии.... Както казах не съм я прегрявал, над 90 градуса никога не е качвала, а и тя стигне ли до 90 градуса, отваря термостата и пада температурата някъде около 70/75 градуса, и никога не се се задържала температурата по табло на 90 градуса...
Цялата работа стана, след като си смених антифриза (2 седмици преди празниците) и един ден, като спирам, и гледам излиза пушилка изпод капака, отварям и гледам че капачката ми е развита докрай и избълва вода от там, оставих я така и след 1 час и налях вода затворих капачката, и от тогава нататъка взе да ми прави тея мизерии.... Както казах не съм я прегрявал, над 90 градуса никога не е качвала, а и тя стигне ли до 90 градуса, отваря термостата и пада температурата някъде около 70/75 градуса, и никога не се се задържала температурата по табло на 90 градуса...
-
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: ABD 1994g
Капачката не може да се развие сама,който е сменял антифриза е направил белята за да маскира положението е оставил капачката развита.
Имаш въздух в системата пробвай да обезвъдушиш с отворена капачка да се включи перката 2-3 пъти и пуснато парно.
Имаш въздух в системата пробвай да обезвъдушиш с отворена капачка да се включи перката 2-3 пъти и пуснато парно.
Аз си го сменях антифриза, и явно съм забравил да затворя капачката и карах така две седмици докато не видях че пуши изпод капака и тогава чак видях...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте отново, въпреки че не съм експерт правя две предположения:
1. При смяната на антифриза е влязъл въздух в системата и е въпрос на време да се 'издуха'.
2. При наливане на студен антифриз в затоплената схема се е пукнала главата/не дай Боже и друго.
Почвайте едно по едно, няма избор...
Една от неприятните повреди, но не е 'за боклука'...
1. При смяната на антифриза е влязъл въздух в системата и е въпрос на време да се 'издуха'.
2. При наливане на студен антифриз в затоплената схема се е пукнала главата/не дай Боже и друго.
Почвайте едно по едно, няма избор...
Една от неприятните повреди, но не е 'за боклука'...
Ами ще я отворя, ако няма видими повреди по гарнитурата на главата, въобще няма да се занимавам да я правя...
Както и се оказа, гарнитура глава, след направения ремонт, всичко е точно....
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всичко е добре, щом свършва добре. :)
Лека и безаварийна!
И разумно шофиране!
Лека и безаварийна!
И разумно шофиране!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Мнготочието, поне според мен, означава че драмата още не е завършила.
Аз като сменях гарнитура не съм шлайфал нищо. Просто махнах старата, огледах откъде е надувало, почистих старателно остатъците от старата гарнитура и стегнах с 20% повече новата гарнитура. Ако не броя загубеното време и труд цялата операция ми струваше 15лв. 3 години по-късно голфа замина на вторични с перфектен двигател.
Аз като сменях гарнитура не съм шлайфал нищо. Просто махнах старата, огледах откъде е надувало, почистих старателно остатъците от старата гарнитура и стегнах с 20% повече новата гарнитура. Ако не броя загубеното време и труд цялата операция ми струваше 15лв. 3 години по-късно голфа замина на вторични с перфектен двигател.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
MK3Shift написа:Както и се оказа, гарнитура глава, след направения ремонт, всичко е точно....
Лятото,ще си каже.
ktamen написа:Мнготочието, поне според мен, означава че драмата още не е завършила.
Многоточието колега е, че много се изморих вече с тази кола, затова :D
- Барон Мюнхаузен
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADB
Колега, имаш ли антифриз от тоя дето си наливал в системата??? Ако не източи малко антифриз , сложи го в едно пластмасово шише от безалкохолно и го разтръскай. Ако прави мехурчета все едно е веро, и ти си взел като мен някакво подобие на антифриз!!! Ще ти снимам какъв боклук бях взел аз , да се ориентираш.
- Барон Мюнхаузен
Антифризите саобсолютно еднакви , на една и съща фирма. Едната снимка е без да ги клатя, другата е след като съм ги разклатил.
Единия го бях купил от магазин , другия ми го изпратиха от фирмата след като им звъннах и им обясних какво съм купил.
Единия го бях купил от магазин , другия ми го изпратиха от фирмата след като им звъннах и им обясних какво съм купил.
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
Добрият антифриз трябва да се сипва от 7 см. разтояние, да направи 7 см. пяна която да се задържи 7 минути. Сичко друго е менте.
- Барон Мюнхаузен
lubo_Y10 написа:Добрият антифриз трябва да се сипва от 7 см. разтояние, да направи 7 см. пяна която да се задържи 7 минути. Сичко друго е менте.
Един въпрос - трябва ли в системата за охлаждане на колата да има пяна и ако да , как тази пяна охлажда?? За помпата как я движи в системата няма да питам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”