Ако не е работел, както е написано - автора да прочете още веднъж казаното от ktamen и поне да се наведе под колата и да надникне покрай кората отдолу, за да види какво се случва.
Bora 2.0 APK изтече маслото
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Bora 2.0 APK изтече маслото
Ако е работел двигателя - разбира се, че ще се случи
Ако не е работел, както е написано - автора да прочете още веднъж казаното от ktamen и поне да се наведе под колата и да надникне покрай кората отдолу, за да види какво се случва.
- stardreamer
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време на друга кола имах случай да започне да тече от самия датчик за налягането на маслото. Може да видиш и него.
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Два въпроса.
Тая кола има ли газ?
И как се експлоатира?
Тая кола има ли газ?
И как се експлоатира?
radotom написа:... и поне да се наведе под колата и да надникне покрай кората отдолу, за да види какво се случва.
Направих го, отдолу си има не малко масло. Предполагам, че е било "увлечено" поради движението на колата.
stardreamer написа:Преди време на друга кола имах случай да започне да тече от самия датчик за налягането на маслото. Може да видиш и него.
Ще погледа и там, за да проверя колко е омаслен. Може и да е от него, защото по маркучите за хидравликата си имаше масло.
Zdravko Zankov написа:Два въпроса.
Тая кола има ли газ?
И как се експлоатира?
Да, колата се кара на газ, бих казал, че винаги гледам всичко да е наред, това включва и газовата. Преди година ми направиха пълна профилактика на изпарителя.
Само да уточня, течът е започнал още на място докато сме разчиствали колата от малкото сняг, но това го установих в последствие
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
radotom написа:Ако е работел двигателя - разбира се, че ще се случи![]()
На ход беше. Не съм чел отначало описанието на темата
Последна промяна от kris11 на Вто 07 яну 2020 10:22, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Преди 2 зими когато карах 2-ката,ми се случи в една мразовита утрин да му замръзне картерната вентилация.Докато ида на работа около 5 км. изхвърли половината масло.
Щом се е случило на място докато чистите снега
Обаче мисля че тия мотори нямат проблем с вентилацията.
Другото е някой друг да е карал колата вечерта и да спестява нещо.
Щом се е случило на място докато чистите снега
Другото е някой друг да е карал колата вечерта и да спестява нещо.
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Bai Sando написа:
Точно това имам предвид!
Има случаи,и то не малко на замръзнала вентилация. Особено при коли с АГУ, карани на къси разстояния зимата.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Обясненията на аврора са недостатъчни. Чакам развитие.
muns61 написа:Обясненията на аврора са недостатъчни. Чакам развитие.
1. Колата не беше карана от десет дни;
2. Запалих и започнах да я чистя от снега;
3. Тръгнах малко след това и на Цариградско посока Пловдив изпищя за загуба на масло;
4. Спрях веднага в локалното, отоврих капака и вдиях, че всичко е омазано в масло. Имах туба и реших да долея при изгасен двигател, веднага започна да тече отдолу.;
5. Оставих колата и се върнах се обратно към нас, за мое учудване имаше локва на мястото, на което беше паркирана колата преди това, което изключва удар по картера, залепем с тиксо и т.н. Предполагам е станало след запалването по време на загряване на мотора докато все още е работила на бензин, не мога да се сетя кога е превключила на газ;
6. Тази събота се опитах да огледам, до колкото мога при вдигната кола на крик, от къде може да тече: пробвах масления филтър дали е завит, огледах и масления охладител, а също и маркуча на картерните газове, картера (на който има и пластмасова кора)... Долях малко масло да проследя теча, но явно количеството беше малко или студено и затова не текна.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
deju написа:4. , веднага започна да тече отдолу.;
.
Това може ли да го обясниш още веднъж какво значи?
Започна да тече още докато наливаш маслото или започна да тече веднага след като си запалил?
Колата нова ли си я купил, сигурен ли си, че картерът не е лепен някога с нещо? Сигурен ли си, че резбата на пробката е наред? Кой и как сменя маслото на колата - изсмуква се отгоре или се източва от пробката?
ktamen написа:deju написа:4. , веднага започна да тече отдолу.;
.
Това може ли да го обясниш още веднъж какво значи?
...
След като спрях в локалното я изгасих веднага и не съм я палил повече. Започна на тече в това състояние, огасена и на място.
Колата е моя от 10 години, маслото се сменя в сервизи (не знам дали с помпа го сменят), пробката също си е на място.
Надявам се да мога да я вкарам в сервиз до няколко дни, за да се разбере от къде е проблемът.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Значи картерът е пробит.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
... или спукан около пробката от пренатягането й в някой сервиз.
Знам, че много хора вхърлиха много плювки по ktamen заради тиксото
Е с тиксо наистина няма да стане, но съм виждал опити за залепване на картер с поксипол.
На 2 пъти в сервиза на един приятел съм разбирал, че са идвали такива индивиди!
В единия случай даже и присъствах
-Ма ка, бееее.... аз го лепих преди 2 месеца и до вчера държеше! И те, на! Тръгнахме за морето и преди Ст. Загора извряка ламбата!
Да, де, ама поксипола го дават до под 100*С.
Айде, 120 да изкара.
А на магистралата като вдигне маслото 130-140* и той се стече като сопол!
Отделно, това е епоксидна смола и не търпи много-много температурни разширения на основата.
Ако картера е алуминиев ...
Това са само разсъждения, де!
Без да се види какво е наистина на място - няма как да се каже нещо със сигурност.
Единственото, което мога да посъветвам колегата е да смъкне някак си кората под картера и да измие с Меглио и огледа хубаво.
Аз лично, ако нямам избор - бих я изтръгнал кората - по-добре работеща кола със скапана кора, отколкото работеща кора на скапана кола!
След това пръскане с Меглио, миене с вода след 30 мин и гледане с фенерче.
Ако не се види нищо - 1л най-евтиното масло (може и от ОМВ тяхното Биксойл, може и някакво М10Д от петролска бензинстанция - така или иначе маслото ще се хвърля). И наливам.
Ако не текне, остава версията за задръстен отдушник.
Ама тогава не би текнало веднага след опита за наливане
Знам, че много хора вхърлиха много плювки по ktamen заради тиксото
Е с тиксо наистина няма да стане, но съм виждал опити за залепване на картер с поксипол.
На 2 пъти в сервиза на един приятел съм разбирал, че са идвали такива индивиди!
В единия случай даже и присъствах
-Ма ка, бееее.... аз го лепих преди 2 месеца и до вчера държеше! И те, на! Тръгнахме за морето и преди Ст. Загора извряка ламбата!
Да, де, ама поксипола го дават до под 100*С.
Айде, 120 да изкара.
А на магистралата като вдигне маслото 130-140* и той се стече като сопол!
Отделно, това е епоксидна смола и не търпи много-много температурни разширения на основата.
Ако картера е алуминиев ...
Това са само разсъждения, де!
Без да се види какво е наистина на място - няма как да се каже нещо със сигурност.
Единственото, което мога да посъветвам колегата е да смъкне някак си кората под картера и да измие с Меглио и огледа хубаво.
Аз лично, ако нямам избор - бих я изтръгнал кората - по-добре работеща кола със скапана кора, отколкото работеща кора на скапана кола!
След това пръскане с Меглио, миене с вода след 30 мин и гледане с фенерче.
Ако не се види нищо - 1л най-евтиното масло (може и от ОМВ тяхното Биксойл, може и някакво М10Д от петролска бензинстанция - така или иначе маслото ще се хвърля). И наливам.
Ако не текне, остава версията за задръстен отдушник.
Ама тогава не би текнало веднага след опита за наливане
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Зачетох се. Как колата работи на място и бам , маслото долу?! Отначало си помислих, че нещо е избило или се е запушило и т.н. , но когато колегата поясн, че на загасен мотор тече.... не е добре работата.
Какво точно се е случило, ще се види. Като нищо ще се окаже превъртяла пробка...или недозатегната , но първото е много по-вероятно.
П.п. това с поксипола...
Какво точно се е случило, ще се види. Като нищо ще се окаже превъртяла пробка...или недозатегната , но първото е много по-вероятно.
П.п. това с поксипола...

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Като обикалях по деретата имаше един колега с Рено Еспейс. Той веднъж си строши картера на стърчащ камък и рязахме шишета да събираме масло. Той се беше подготвил с някакво лепило и каза, че и друг път е лепил картера пак с такова лепило.
Тиксото беше метафора за някакъв подобен не особено надежден ремонт, нямах предвид канцеларско тиксо, учудвам се, че някой го е приел буквално. Макар, че кой знае, някой и така може да си поправи колата.
Така или иначе се надявам скоро да разберем.
Тиксото беше метафора за някакъв подобен не особено надежден ремонт, нямах предвид канцеларско тиксо, учудвам се, че някой го е приел буквално. Макар, че кой знае, някой и така може да си поправи колата.
Така или иначе се надявам скоро да разберем.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”