откъде да си закупя качествени кабели и свещи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peshoxx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peshoxx » Пет 08 юни 2007 14:37

На мен ми донесоха от Испания свещи Бош,но на кутийките пише VW AUDI ,триполюсни.Свещите са оригинални за VW,поне със сигурност не са ментета! :D Като знам в България колко ментета има и китайците как правят всичко...... :shock

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 08 юни 2007 14:56

бриск-силвер -чешки 5 лв парчето цена+ качество без конкуренция!!!Гарантиран ефект върху динамиката на двигателя и разхода на гориво и особено на газ....10 годишен опит.....един от първите бях във Варна който сложи такива свещи.....първите бяха с жълта опаковка...сега са в черна но качеството е същото...и няма менте.......Но говоря само за Бриск-Силвер(със сребърен електрод).....

corsair
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот corsair » Съб 09 юни 2007 19:47

А как да разбера какви трябва да са свещите за G60? :roll:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 09 юни 2007 20:49

andro_ написа:Магнети Марелли,по-евтини са,продавам ги,никой не се е оплакал досега.

Аз се оплаквам, изхвърлих ги позорно в коша след 4к км - колата беше като спъната. Виж за кабелите им не мога да кажа лоша дума, ма май не се намират (аз взех някакви последни залежали).

joker написа:бриск-силвер -чешки 5 лв парчето цена+ качество без конкуренция!!!Гарантиран ефект върху динамиката на двигателя и разхода на гориво и особено на газ....

Да, в негативна посока, на едно ниво с марелито. На газ може и да са добре не съм пробвал ма на бенз да ужас. Колата ми е с малък двигател и тези неща се усещат много по-изразено от колкото на 1.8 да речем.

Последна промяна от dj_tuhla на Съб 09 юни 2007 21:09, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 20:50

corsair написа:А как да разбера какви трябва да са свещите за G60? :roll:

В каталога го пише...вески уважащ себе си продавач има каталог за различните марки свещи и там пише за какви ДВГ с какъв индекс(топлинно число и т.н) трябва да са..

corsair
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот corsair » Съб 09 юни 2007 21:04

joker написа:
corsair написа:А как да разбера какви трябва да са свещите за G60? :roll:

В каталога го пише...вески уважащ себе си продавач има каталог за различните марки свещи и там пише за какви ДВГ с какъв индекс(топлинно число и т.н) трябва да са..

10x , имах предвид някакви препоръки от опит... :roll:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 21:08

Не ти познавам ДВГ приятелю и не искам да пиша неподготвен....
Само ще ти кажа ,че 1.8 ABS изисква същите свещи като Москвич 21412(т.н Алеко)...просто степента на сгъстяванеи температурата на работа на ДВГ са едни и същи....

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 09 юни 2007 21:13

Знаем за 10 годишния ти опит с москвич, не е нужно да ни припомняш във всяко второ мнение :lol: Свещите за 1.3 и 1.8 са еднакви поне по топлинно число, а в повечето случаи и по gap, който обаче се и наглася ако не е така. Изкушаваш ме да ти пратя резервната кутия с бош дето си донесох от щатите да те видя тогава какво ще говориш и дали ще си изкривиш душата. Истината за съжаление е че тук не знаеш какво купуваш както каза колегата дето си е взел от Испания. Тъжно но факт.

Последна промяна от dj_tuhla на Съб 09 юни 2007 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 21:31

dj_tuhla написа:Знаем за 10 годишния ти опит с москвич, стига вече :lol: Свещите за 1.3 и 1.8 са еднакви. Изкушаваш ме да ти пратя резервната кутия с бош купен от щатите да те видя тогава какво ще говориш и дали ще си изкривиш душата. Истината за съжаление наистина е че тук не знаеш какво купуваш както каза колегата дето си е взел от испания. Тъжно но факт.

Точно за това пея тази песен толкова време...ето,че май сме на едно и също мнение!
знаеш ли колко се различава китайска стока закупена в САЩ и същата закупена у нас....просто първата освен по цена на нищо друго не отстъпва на американските стоки , а у нас ако има нещо по-некачествено от турските стоки то това са китайските.....В САЩ хората си имат стандарт който важи и за вноса....Затова предпочитам нещо за чиито произход съм сигурен..особено като има добър баланс между качество и цена!

Последна промяна от joker на Съб 09 юни 2007 22:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 09 юни 2007 21:35

Знам колега - защо мислиш съм им дал шанс на чешките свещи - похвалиха ми ги както и ти ги хвалиш и сметнах че наистина е малко вероятно да има менте. И то човек който кара шкода и беше чел за тях. Е не останах доволен и го споделям. Той също се върна към старите си от същата марка но обикновени.

Поздрави.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 22:16

dj_tuhla написа:Знам колега - защо мислиш съм им дал шанс на чешките свещи - похвалиха ми ги както и ти ги хвалиш и сметнах че наистина е малко вероятно да има менте. И то човек който кара шкода и беше чел за тях. Е не останах доволен и го споделям. Той също се върна към старите си от същата марка но обикновени.

Поздрави.

:да: :beer
Имаше в детските ми години(когато нямаше кабелна телевия,видео и компютри и даже и не сме помисляли,че ще ги има)една игра с пионки
казваше се "Не се сърди човече" ...ако си я играл спомни си я....ти и още един колега от форума дето виждал злоба в моите постинги....
Обичам да мисля и да споря ....и това много ми помага в живота.....Страст бе какво да правиш.....А както вече писах какъв спор ако поне малко не подлютим супата...няма вкус иначе и няма да има кандидати да я сърбат...и няма да има форум!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”