Свещи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 09 юни 2007 19:50

joker написа:
dj_tuhla написа:Тези чешките свещи със среброто са ТРАГЕДИЯ :!: Не се набутвайте -говоря от опит. Колата се спъна страхотно с тях, а още по-странно на един приятел шкодата също. Говоря за конкретно за модела със сребърния електрод дето уж са оптимизирани за каране на газ. Според този същия приятел със шкодата колата му се държи най-добре с най-евтиния им и обикновен модел...

Ако някой ми твърди че му е ок колата с тези свещи се чудя какво ли ще и се случи ако и сложи истински бош платинум да речем с вървежа .. колегата по-горе дето ги хвали - толкоз е било бош това дето си пробвал, в момента карам с бош платинум+ донесох си ги от щатите и определено няма нищо общо с този уж оригиналния дето карах преди купен от тук. Само ще отбележа че докато ми беше разстроен смукача за малко колата палеше и държеше 200 оборота стабилно на студен двигател :lol: .

П.С. Чак сега забелязвам че колегата жокер ги хвали тия чешки боклуци:)) Аз с него не споря :twisted:

Поздрави.

Не спори защото няма аргументи...Все пак нали беше продавач на авточасти?????А кажи колко струват Бош-Платинум и колко фалшификати има от тях??????Или може би предлагаш на колегата да отиде до САЩ!!!!!Скъпа стока с неясен произход!До гуша ми е дошло от такива стоки......
Аз споделям 10 годишен опит нищо повече!!!И за пореден път повтарям ...говоря не за ОБИКНОВЕНИ свещи Бриск нито за триелектродни БРИСК,а за Бриск-Силвер.....Не съм в този бизнес и нямам никави интереси да хваля нещо от което не съм доволен.....

Упссссс споко :twisted: Бате нещо си в заблуда че BRISK може да е свещ.камоли да си я сложа на колата.Като ти харесват толкова си ги карай.В почти всичките ти постове усещам и малко злоба,или греша

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 09 юни 2007 20:49

Айй така ли звучи????Съжалявам ..най-малко това пък имам впредвид,ама и без мъничко поне емоция не става .... за да има спор трябва да има пиперец малко....иначе става като проповед на евангелистки свещеник!!!Е ами как иначе ще провокирам широк диспут...за да може повече хорла да се включат...
А за тези свещи наистина не лъжа..ужасно съм доволен ,а не карам от вчера кола(вече 27 години),а най-важното не робувам на реклами и марки.....занаятът ми ме е научил на това.... не ми позоволява да се доверявам на рекламни трикове защото при мен частите не се рекламират и не сменят!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 10 юни 2007 5:03

joker написа:Айй така ли звучи????Съжалявам ..най-малко това пък имам впредвид,ама и без мъничко поне емоция не става .... за да има спор трябва да има пиперец малко....иначе става като проповед на евангелистки свещеник!!!Е ами как иначе ще провокирам широк диспут...за да може повече хорла да се включат...
А за тези свещи наистина не лъжа..ужасно съм доволен ,а не карам от вчера кола(вече 27 години),а най-важното не робувам на реклами и марки.....занаятът ми ме е научил на това.... не ми позоволява да се доверявам на рекламни трикове защото при мен частите не се рекламират и не сменят!

Пак си нещо в заблуда.По принцип форумите са за взаимо помощ.Тоест хората си помагат един на друг с каквото могат и до колкото разбират.Мога смело да кажа че съм помогнал на много потребители от този форум.Аз имам един принцип.Винаги се поставяй на мястото на човека срещу теб,виж как би се чувствал ти на негово място,и чак тогава предприеми някакви действия.Готин пич съм и хората го оценяват.Точно поради този факт спечелих много истински приятели от форума.От близо година и половина не помня да съм почивал събота и неделя за да помагам на хората.Докарвали са ми коли за ремонт в 5.00ч.сутринта.Не се самоизтъквам,просто те призовавам да бъдеш малко по здържан с изказванията си.Няма смисъл да пълним темите на хората с излишни лишени от всякаква компетентност спорове.Все едно да почна да споря с теб за медицина при положение,че се занимавам с автомобили.Едното няма нищо общо с другото.Едното е хуманитарна наука,а другото техническа:wink: :wink: Поздрави

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 10 юни 2007 8:51

Отиваш в Юнито и си купуваш NGK за по 15 и нещо бройката... и знаеш че са оригинално...имат си и емблемките на фолксв. и ауди..при положение че ще ги караш минимум 60000км...едва ли са проблем 30лв в повече...

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Нед 10 юни 2007 17:30

vit_autosofia написа:
joker написа:Няма смисъл да пълним темите на хората с излишни лишени от всякаква компетентност спорове.Все едно да почна да споря с теб за медицина при положение,че се занимавам с автомобили.Едното няма нищо общо с другото.Едното е хуманитарна наука,а другото техническа:wink: :wink: Поздрави

Не мисля,че спорим...по-скоро аз споделям моя опит...ти си професионалисти и мисля,че вече съм гописал,че щом си в този форум автоматически те изключвам от онази група полуграмотни занаятчии(дето ги има за съжаление и за ужас на хората и в моята професия),а тъй като имаш богат практически опит не мисля,че темите и постингите които сме обсъждали с теб са лишени от компетентност......никъде не настояввама ,че аз съм абсолютно прав..но за да приема едно мнение на мен ми трябват аргументи.....именно тези аргументи се опитвам понякога да получа па макар и с малко повечко пиперец.....
Ами нали и аз така се уча....като ме оборят с аргументи аз винаги си признавам!.....провери форума и ще видиш...
И пак ти казвам за тези Бриск-силвер..как да кажа,че не съм доволен като с тези свещи вече 20 000 км колата ми гори с 1 л газ по-малко(и то съм го проверявал съвсем по статистическа методи) отколкото с Бош и Беру.това е факта...няма са коментирам повече
И пак повтарям.....говоря за стока купена в България!
Жив и здрав и успехи!

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пон 11 юни 2007 9:22

Аз мисля че ми се изясни ситуацията и мога да си направя следния извод:
Тези свещи както си и пише са оптимизиране за каране на газ. Тъй като joker кара предимно на газ, той е доволен - пада му разход и т.н - явно изгаря сместта по-добре. На бензин обаче спъват колата. Дали и намаляването на разхода не е ефект от това, и съответно същия ефект би могъл да се получи като просто и стиснеш гърлото от кранчето - не мога да кажа. Тъй като аз съм ги пробвал само на бензин, както и моя колега със шкодата (за на газ не се оплака той), а също така с по-малкия ми двигател спъването е много по-осезаемо, за това аз не останах доволен. Сигурно с 1.8 нямаше да забележа разликата.
Та извода е - ако карате на газ предимно и не сте с 1.3/1.4 тези свещи са добри.

Ок ли е колега joker така?

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 11 юни 2007 11:08

dj_tuhla написа:Аз мисля че ми се изясни ситуацията и мога да си направя следния извод:
Тези свещи както си и пише са оптимизиране за каране на газ. Тъй като joker кара предимно на газ, той е доволен - пада му разход и т.н - явно изгаря сместта по-добре. На бензин обаче спъват колата. Дали и намаляването на разхода не е ефект от това, и съответно същия ефект би могъл да се получи като просто и стиснеш гърлото от кранчето - не мога да кажа. Тъй като аз съм ги пробвал само на бензин, както и моя колега със шкодата (за на газ не се оплака той), а също така с по-малкия ми двигател спъването е много по-осезаемо, за това аз не останах доволен. Сигурно с 1.8 нямаше да забележа разликата.
Та извода е - ако карате на газ предимно и не сте с 1.3/1.4 тези свещи са добри.

Ок ли е колега joker така?

Абсолютно си прав!!!!!Аз имам впредвид само личен опит т.е само!!!! за моя тип ДВГ и само за газ!!!!!
Никъде не обобщавам!
и не говоря за неосезаема спъване ,а за твърде осезаемо подобряване на динамиката!

Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vakme » Пон 11 юни 2007 11:17

Ха, от Юнитрейд си купих навремето за костенурката свещи по 12 кинта броя :) И това преди сигурно 4 години :)
А иначе, сега голфчето си го карам с ЕнЖиКа, 3-електродни (около 10-11 лв бройката) и съм много доволен. Старите бяха бошовски, но бяха свършили курса :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 11 юни 2007 11:50

Мисля, че спорът е малко безсмислен, колеги, заради произхода, или по-точно държавата производител на тези свещи.
Първо да уточним, че БОШ имат завод в Турция и там си правят свещите!
Само, че... имат 4 класа на качество!
Най-високия в магазина пред портала на завода струват 4.70 долара/парчето, а най-ниския-0.90 долара. Същата спецификация! (Цени точно от преди да се въведе ЕВРО-то)
Така, че- менте БОШ свещи няма! Има различен клас на качество!
На ВМЗ-Сопот също има страхотни лагери! Но няма повтаряемост на качеството!!!
Същото е и със свещите на БРИСК, предполагам!
Не само joker ги хвали Бриск-а. Явно някои са попаднали на добра партида, други не :dontknow:
Аз само така си обяснявам нещата.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 11 юни 2007 18:19

ivo123 написа:
evgenyh написа:Препоръчвам NGK, моя модел е BKUR6ET-10 и струваше 15.50лв./бр. в Юнитрейд - миналата година :idea:
иначе би могъл да ги намерш за около 11-12лв. по магазините. Може да видиш в Аутохелп.
Ето линк да видиш точно с какви е твоя:
http://www.ngk.de/index.php?id=659&pd=6 ... W&m=Golf+3

коелга за 1,8 Моно /АБС мотор/ свещите са NGK BUR6ET с 0,8 междуелектродно разстояние.

колега, ако беше прочел внимателно какво съм написал щеше да разбереш, че мнението ти е напълно излишно :idea:
не случайно съм казал, че за моя са такива, за да дам конкретна цена на човека(какъв е моя е видно от профила :idea: ), а в таблицата приложена по-долу е видно, че за Golf 3/ Vento 1.8 66kw 11.1991 - 07.1995 с мотор ABS свещите са 0,8 BUR6ET

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 11 юни 2007 21:56

От всички мисля,че radotom беше най-точен...така си е за качество и неговата повтораяемост.... да вземем да я закрием вече тази тема,че много се разводни....явно мислим за едно и също нещо ,но всеки от нас има различен опит .....

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Вто 12 юни 2007 7:08

joker написа:От всички мисля,че radotom беше най-точен...така си е за качество и неговата повтораяемост.... да вземем да я закрием вече тази тема,че много се разводни....явно мислим за едно и също нещо ,но всеки от нас има различен опит .....
не си ли разбрал 4е тук не може6 да спори6 ....аз на преди6ният ми голф .....гти ....карах с бриск раисинг знае6 за кво ти говоря ....бях много дов :да: олен

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 12 юни 2007 8:38

kamus11 написа:
joker написа:От всички мисля,че radotom беше най-точен...така си е за качество и неговата повтораяемост.... да вземем да я закрием вече тази тема,че много се разводни....явно мислим за едно и също нещо ,но всеки от нас има различен опит .....
не си ли разбрал 4е тук не може6 да спори6 ....аз на преди6ният ми голф .....гти ....карах с бриск раисинг знае6 за кво ти говоря ....бях много дов :да: олен

През последните години много често купувам чешки авточасти(вкл. и за колеги....)чеките ламбда сонди за Глоф са с 35% по-евтини от Бош ,но не отспъват като работа(да не говорим,че няма фалшификати като Бош)..карам чешки гуми Корморан -Рънпро 185/60/14 82Н-нарочно подчератавам Н защото разбирачите знаят,че Н класа е по-скъп с по-добро качество от Т класа..тези гуми ги взех за 72 лв бройката.....вече 5000 км са абсолютно перфектни...е как да не хваля чешките стоки като са хим евтини,хем добри ,хем няма менте!!!
За българския джоб претръскан от данъци и такси това е едни от най-добрите баланси между качество и цена!

Потребителски аватар
WASP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WASP » Сря 13 юни 2007 19:30

joker написа:
kamus11 написа:

През последните години много често купувам чешки авточасти(вкл. и за колеги....)чеките ламбда сонди за Глоф са с 35% по-евтини от Бош ,но не отспъват като работа(да не говорим,че няма фалшификати като Бош)..карам чешки гуми Корморан -Рънпро 185/60/14 82Н-нарочно подчератавам Н защото разбирачите знаят,че Н класа е по-скъп с по-добро качество от Т класа..тези гуми ги взех за 72 лв бройката.....вече 5000 км са абсолютно перфектни...е как да не хваля чешките стоки като са хим евтини,хем добри ,хем няма менте!!!
За българския джоб претръскан от данъци и такси това е едни от най-добрите баланси между качество и цена!

Съгласен съм с поста ти, само малка корекция Корморан са полски, а не чешки гуми, купени от Мишлен!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 13 юни 2007 19:39

WASP написа:
joker написа:
kamus11 написа:

Съгласен съм с поста ти, само малка корекция Корморан са полски, а не чешки гуми, купени от Мишлен!
    И понеже и аз съм с Корморан на моите пише UNITED KINGDOM айде вие кажете какви са по народност :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”