индикатор за бензина

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: индикатор за бензина

Мнениеот kamus11 » Чет 14 юни 2007 19:44

znainainai написа:
vasstop написа:
petko5 написа:Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:
Извънградско=6.2/100 при средна скорост 130км в час

Колега, ти явно не знаеш какво значи средна скорост.
Когато ти го даде този разход при такава средна скорост, аз ще ти подаря моята кола...

И от мен един Golf 2 1.3i NZ
:))) аиде ...и аз 6те дам моя .................по принцип при голф 3 когато стрелката пипне червеното имаш точно 7 л.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Чет 14 юни 2007 20:04

Ама кое червено първото или второто, защото са 2 червени чертички
мене ми казаха че като попадне на първата червена (дясната откъм повечето) имам за около 60 км
някои знае ли дали е така ?

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 14 юни 2007 20:45

vasstop написа:
petko5 написа:Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:

Колега, ти явно не знаеш какво значи средна скорост.
Когато ти го даде този разход при такава средна скорост, аз ще ти подаря моята кола...

Колега, това беше маршрута София-Пловдив-Белоградчик през прохода Петрохан.
На Лукола на изхода на София посока Пловдив, заредих до горе.
До Пловдив и обратно до София не съм падал под 130км в час/само на тунела 80км/.
Минах Петрохан, времето беше отвратително- имаше много мъгла и на входа на Монтана има бензиностанция на Лукоил, там заредих до горе.
Разхода беше 6.2 на 100 :wink:

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 14 юни 2007 21:17

joker написа:
petko5 написа:Мисля че резервоара събира 50л, но това не критерии :D
Нали знаеш пълниш резервоара до горе на първата маркова бензиностанция, минаваш определени км. и пак пълниш до горе :wink: , това е най сигурния разход на дълго, повярвай ми :wink:

Ето така се засича както ти е посочил колегата.....ако караш до свършване......освен бензина после рискуваш да ти свърши месечната заплата за нова бензинова помпа и нов бензинов филтър.......нали си представяш какъв мъзгоч има на дъното..

Ей това винаги ми е било интересно, какъв мъзгоч има на дъното- помпата не смуче ли винаги от дъното, какво значение има колко бензин е останал?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 14 юни 2007 21:33

Veso101 написа:
joker написа:
petko5 написа:Мисля че резервоара събира 50л, но това не критерии :D
Нали знаеш пълниш резервоара до горе на първата маркова бензиностанция, минаваш определени км. и пак пълниш до горе :wink: , това е най сигурния разход на дълго, повярвай ми :wink:

Ето така се засича както ти е посочил колегата.....ако караш до свършване......освен бензина после рискуваш да ти свърши месечната заплата за нова бензинова помпа и нов бензинов филтър.......нали си представяш какъв мъзгоч има на дъното..

Ей това винаги ми е било интересно, какъв мъзгоч има на дъното- помпата не смуче ли винаги от дъното, какво значение има колко бензин е останал?

Ами аз в един постинг бях написал,че бензиновата помпа не е алкохолик в абстиненция та да обикаля със засъхнали устни за да засмуче и последната капчица бензин.....естествено ,че има утайки които се всмукват ако се остави бенизина да свърши докрай......като френската любов бе.....като се свърши докрай и се всмуква утайката.....тоест мъзгоча......

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Чет 14 юни 2007 21:37

Никога не карам до пълно свършване на бензина, грешно сте ме разбрали, просто зареждаш- минаваш 100,200,300,400 км извънградско каране и пак пълниш до горе и смяташ :wink:
Всички могат да смятат :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 14 юни 2007 21:41

petko5 написа:Никога не карам до пълно свършване на бензина, грешно сте ме разбрали, просто зареждаш- минаваш 100,200,300,400 км извънградско каране и пак пълниш до горе и смяташ :wink:
Всички могат да смятат :wink:

не става въпрос за теб..колегата в пърия постинг иска да свърши......

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 15 юни 2007 9:35

petko5 написа:Колега, това беше маршрута София-Пловдив-Белоградчик през прохода Петрохан.
До Пловдив и обратно до София не съм падал под 130км в час/само на тунела 80км/.
Минах Петрохан, времето беше отвратително- имаше много мъгла и на входа на Монтана има бензиностанция на Лукоил, там заредих до горе.

Колега,
Дай ми цялото разстояние, кажи ми колко време ти е отнело да стигнеш от точка А до точка Б и сам ще можеш да си измериш средната скорост.
Аз за това правя смели изказвания, защото знам какво е средна скорост 130км/ч...

Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vakme » Пет 15 юни 2007 10:01

petko5 написа:
absent написа:колеги изкам да питам има ли голфарата датчик за сваршване на бензина лампа или нещо такова (защото съм решил да изгоря сичко и да разбера горе долу колко ми гори, ама поне да знам кога ще свърши бензинеца)
Golf 3 1.8 mi Ми е колицата мерси предварително

Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:
Градско/ в София /=9-10-11на 100
Среден разсход= 8,3/100 :D

Колега, ти се побърка :) Как със СРЕДНА скорост 130 км/ч (което предполага каране на моменти със 150, на моменти със 110 ( да не говорим ако падаш някъде до 80, с колко трябва нагоре да компенсираш СРЕДНАТА си скорост), ще ти дава разход 6.2 !!! И то голф 3-ка, които по принцип харчат доста. Това малко прекалено ;)

Потребителски аватар
vakme
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vakme » Пет 15 юни 2007 10:06

vasstop написа:
petko5 написа:Колега, това беше маршрута София-Пловдив-Белоградчик през прохода Петрохан.

Колега,
Дай ми цялото разстояние, кажи ми колко време ти е отнело да стигнеш от точка А до точка Б и сам ще можеш да си измериш средната скорост.
Аз за това правя смели изказвания, защото знам какво е средна скорост 130км/ч...

Ха, направо не можах да издържа да прочета всички мнения надолу! :) И аз съм много разбит от такова изказване :) 130 км/ч СРЕДНА скорост мога да кажа че съм постигал на път до Пловдив от София обаче с ауди а6, и през по-голямата част от пътя карах с 160-180. Стигнах за 45 минути от табела до табела (което е около 119 км).

Потребителски аватар
petko5

Мнениеот petko5 » Пет 15 юни 2007 23:27

Колеги, безмислесно е ... :wink:
Аз съм доволен от този разход и много се чудя за газова уредба :D
Не искам да спамя темата на колегата, просто споделих моето мнение за моята кола :D
Според мен темата отива на заяждане , аз се отеглям :wink:
Дано колегата разбере колко му харчи колата :D

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Пет 01 май 2009 19:29

Привет,

нов съм във форума и след дълго търсене, стигнах до тази тема и тъй като моят проблем е свързан с индикатора/датчика за гориво, ще си позволя първо тук да попитам! :)

Проблемът е, че бензиновата помпа бе заминала. Но докато се установи със сигурност дали е тя, разни майстори разбутаха бушоните и всичко отзад свързано с помпата. Сменихме помпата така около 200на левчета + ремонта и сега като резултат колата пали, върви, но датчика/индикатора за количеството бензин в резервоара НЕ работи. Стои си винаги в 0лево положение, така както преди да запалите автомобила.

Golf–етка е от началото на '92-ра, с 1.4mi двигател, ако това е от значение! :)

Ще съм Ви много благодарен, ако дадете по някой съвет, че на 6май ми предстои пътуване! :(

Благодаря, предварително! :)

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Пет 01 май 2009 19:33

и още, което забравих да спомена в предния пост. Извинявам се, за което! :)

Педалът на газта ... хлътна, след ремонта. Сега хода е просто 15-20см.

Става въпрос за Golf 3! :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 01 май 2009 19:49

Корпуса, в който се монтира самата помпа, тъй-наречената 'кошничка', освен, че държи помпата, държи и датчика за наличие на гориво в резервоара.
Преставлява прост поплавък (много напомнящ на поплавъка в тоалетните казанчета), който движи плъзгач на потенциометър.
Трябва да отвориш и да видиш да не са го блокирали нещо. Също така- проверка на кабелчетата вътре и над капака на резервоара (да не са ги скъсали нещо)

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Чет 14 май 2009 21:19

Привет ;)

Благодаря за изчерпателния отговор! Явно проблема се таи в прекъснатата връзка :)
Сега обаче изкочи още един проблем! :(

Сутрин при студен двигател автомобила пали винаги с подаване на газ, по-лошото е, че трябва да загрее на място около 7-8 мин и тогава да потегля. Иначе губи обороти и колата гасне, така както е на място, да не говорим за в движение. Докато двигателя "загрява" се налага постоянно да подавам (естествено съвсем леко) газ, за да не загасне своевременно. Швещите са сменяме, делкото също. Може би пролема се таи в автоматичния смукач, който вече е заминал, понеже той не е сменян откакто колата е в мои ръци. Беше ми паднал/хлътнал педала на газта и един комшия набързо го закачи. В момента е на адски високо положение и не е регулиран. Дали има връзка? Автомобила е с карбураторен двигател 1.4 от '92-ра! :)

Молбата ми за сетен път е Aко някой има възможност да даде съвет какво да правя? Сам не мога да се оправя ... от това, което научих във форума възможните варианти за сервиз в Пловдив са : "Формулата", "D&N", "Шкодров" (за спирачки) и май друго не си спомням.

Ще съм Ви благодарен дори и при някакъв насочващ отговор.

@radotom - доколкото разбирам сте moderator, а и на всичкото отгоре Електронен инженер. Радвам се, че има хора, които се занимават с това и дават толкова точни отговори! :) ЕВАЛА! Дано някой ден и аз имам възможност да отговорям адекватно! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”