:))) аиде ...и аз 6те дам моя .................по принцип при голф 3 когато стрелката пипне червеното имаш точно 7 л.znainainai написа:vasstop написа:petko5 написа:Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:
Извънградско=6.2/100 при средна скорост 130км в час
Колега, ти явно не знаеш какво значи средна скорост.
Когато ти го даде този разход при такава средна скорост, аз ще ти подаря моята кола...
И от мен един Golf 2 1.3i NZ
индикатор за бензина
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: индикатор за бензина
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
vasstop написа:petko5 написа:Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:
Колега, ти явно не знаеш какво значи средна скорост.
Когато ти го даде този разход при такава средна скорост, аз ще ти подаря моята кола...
Колега, това беше маршрута София-Пловдив-Белоградчик през прохода Петрохан.
На Лукола на изхода на София посока Пловдив, заредих до горе.
До Пловдив и обратно до София не съм падал под 130км в час/само на тунела 80км/.
Минах Петрохан, времето беше отвратително- имаше много мъгла и на входа на Монтана има бензиностанция на Лукоил, там заредих до горе.
Разхода беше 6.2 на 100

- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:petko5 написа:Мисля че резервоара събира 50л, но това не критерии![]()
Нали знаеш пълниш резервоара до горе на първата маркова бензиностанция, минаваш определени км. и пак пълниш до горе, това е най сигурния разход на дълго, повярвай ми
Ето така се засича както ти е посочил колегата.....ако караш до свършване......освен бензина после рискуваш да ти свърши месечната заплата за нова бензинова помпа и нов бензинов филтър.......нали си представяш какъв мъзгоч има на дъното..
Ей това винаги ми е било интересно, какъв мъзгоч има на дъното- помпата не смуче ли винаги от дъното, какво значение има колко бензин е останал?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Veso101 написа:joker написа:petko5 написа:Мисля че резервоара събира 50л, но това не критерии![]()
Нали знаеш пълниш резервоара до горе на първата маркова бензиностанция, минаваш определени км. и пак пълниш до горе, това е най сигурния разход на дълго, повярвай ми
Ето така се засича както ти е посочил колегата.....ако караш до свършване......освен бензина после рискуваш да ти свърши месечната заплата за нова бензинова помпа и нов бензинов филтър.......нали си представяш какъв мъзгоч има на дъното..
Ей това винаги ми е било интересно, какъв мъзгоч има на дъното- помпата не смуче ли винаги от дъното, какво значение има колко бензин е останал?
Ами аз в един постинг бях написал,че бензиновата помпа не е алкохолик в абстиненция та да обикаля със засъхнали устни за да засмуче и последната капчица бензин.....естествено ,че има утайки които се всмукват ако се остави бенизина да свърши докрай......като френската любов бе.....като се свърши докрай и се всмуква утайката.....тоест мъзгоча......
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
petko5 написа:Колега, това беше маршрута София-Пловдив-Белоградчик през прохода Петрохан.
До Пловдив и обратно до София не съм падал под 130км в час/само на тунела 80км/.
Минах Петрохан, времето беше отвратително- имаше много мъгла и на входа на Монтана има бензиностанция на Лукоил, там заредих до горе.
Разхода беше 6.2 на 100
Колега,
Дай ми цялото разстояние, кажи ми колко време ти е отнело да стигнеш от точка А до точка Б и сам ще можеш да си измериш средната скорост.
Аз за това правя смели изказвания, защото знам какво е средна скорост 130км/ч...
- vakme
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
petko5 написа:absent написа:колеги изкам да питам има ли голфарата датчик за сваршване на бензина лампа или нещо такова (защото съм решил да изгоря сичко и да разбера горе долу колко ми гори, ама поне да знам кога ще свърши бензинеца)
Golf 3 1.8 mi Ми е колицата мерси предварително
Моят голф е 1.8GT Mi 90кс ми дава следния разсход на бензин:
Градско/ в София /=9-10-11на 100
Среден разсход= 8,3/100
Колега, ти се побърка

- vakme
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:petko5 написа:Колега, това беше маршрута София-Пловдив-Белоградчик през прохода Петрохан.
Разхода беше 6.2 на 100
Колега,
Дай ми цялото разстояние, кажи ми колко време ти е отнело да стигнеш от точка А до точка Б и сам ще можеш да си измериш средната скорост.
Аз за това правя смели изказвания, защото знам какво е средна скорост 130км/ч...
Ха, направо не можах да издържа да прочета всички мнения надолу!

Привет,
нов съм във форума и след дълго търсене, стигнах до тази тема и тъй като моят проблем е свързан с индикатора/датчика за гориво, ще си позволя първо тук да попитам!
Проблемът е, че бензиновата помпа бе заминала. Но докато се установи със сигурност дали е тя, разни майстори разбутаха бушоните и всичко отзад свързано с помпата. Сменихме помпата така около 200на левчета + ремонта и сега като резултат колата пали, върви, но датчика/индикатора за количеството бензин в резервоара НЕ работи. Стои си винаги в 0лево положение, така както преди да запалите автомобила.
Golf–етка е от началото на '92-ра, с 1.4mi двигател, ако това е от значение!
Ще съм Ви много благодарен, ако дадете по някой съвет, че на 6май ми предстои пътуване!
Благодаря, предварително!
нов съм във форума и след дълго търсене, стигнах до тази тема и тъй като моят проблем е свързан с индикатора/датчика за гориво, ще си позволя първо тук да попитам!

Проблемът е, че бензиновата помпа бе заминала. Но докато се установи със сигурност дали е тя, разни майстори разбутаха бушоните и всичко отзад свързано с помпата. Сменихме помпата така около 200на левчета + ремонта и сега като резултат колата пали, върви, но датчика/индикатора за количеството бензин в резервоара НЕ работи. Стои си винаги в 0лево положение, така както преди да запалите автомобила.
Golf–етка е от началото на '92-ра, с 1.4mi двигател, ако това е от значение!

Ще съм Ви много благодарен, ако дадете по някой съвет, че на 6май ми предстои пътуване!

Благодаря, предварително!

и още, което забравих да спомена в предния пост. Извинявам се, за което! 
Педалът на газта ... хлътна, след ремонта. Сега хода е просто 15-20см.
Става въпрос за Golf 3!

Педалът на газта ... хлътна, след ремонта. Сега хода е просто 15-20см.
Става въпрос за Golf 3!

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Корпуса, в който се монтира самата помпа, тъй-наречената 'кошничка', освен, че държи помпата, държи и датчика за наличие на гориво в резервоара.
Преставлява прост поплавък (много напомнящ на поплавъка в тоалетните казанчета), който движи плъзгач на потенциометър.
Трябва да отвориш и да видиш да не са го блокирали нещо. Също така- проверка на кабелчетата вътре и над капака на резервоара (да не са ги скъсали нещо)
Преставлява прост поплавък (много напомнящ на поплавъка в тоалетните казанчета), който движи плъзгач на потенциометър.
Трябва да отвориш и да видиш да не са го блокирали нещо. Също така- проверка на кабелчетата вътре и над капака на резервоара (да не са ги скъсали нещо)
Привет 
Благодаря за изчерпателния отговор! Явно проблема се таи в прекъснатата връзка
Сега обаче изкочи още един проблем!
Сутрин при студен двигател автомобила пали винаги с подаване на газ, по-лошото е, че трябва да загрее на място около 7-8 мин и тогава да потегля. Иначе губи обороти и колата гасне, така както е на място, да не говорим за в движение. Докато двигателя "загрява" се налага постоянно да подавам (естествено съвсем леко) газ, за да не загасне своевременно. Швещите са сменяме, делкото също. Може би пролема се таи в автоматичния смукач, който вече е заминал, понеже той не е сменян откакто колата е в мои ръци. Беше ми паднал/хлътнал педала на газта и един комшия набързо го закачи. В момента е на адски високо положение и не е регулиран. Дали има връзка? Автомобила е с карбураторен двигател 1.4 от '92-ра!
Молбата ми за сетен път е Aко някой има възможност да даде съвет какво да правя? Сам не мога да се оправя ... от това, което научих във форума възможните варианти за сервиз в Пловдив са : "Формулата", "D&N", "Шкодров" (за спирачки) и май друго не си спомням.
Ще съм Ви благодарен дори и при някакъв насочващ отговор.
@radotom - доколкото разбирам сте moderator, а и на всичкото отгоре Електронен инженер. Радвам се, че има хора, които се занимават с това и дават толкова точни отговори!
ЕВАЛА! Дано някой ден и аз имам възможност да отговорям адекватно! 

Благодаря за изчерпателния отговор! Явно проблема се таи в прекъснатата връзка

Сега обаче изкочи още един проблем!

Сутрин при студен двигател автомобила пали винаги с подаване на газ, по-лошото е, че трябва да загрее на място около 7-8 мин и тогава да потегля. Иначе губи обороти и колата гасне, така както е на място, да не говорим за в движение. Докато двигателя "загрява" се налага постоянно да подавам (естествено съвсем леко) газ, за да не загасне своевременно. Швещите са сменяме, делкото също. Може би пролема се таи в автоматичния смукач, който вече е заминал, понеже той не е сменян откакто колата е в мои ръци. Беше ми паднал/хлътнал педала на газта и един комшия набързо го закачи. В момента е на адски високо положение и не е регулиран. Дали има връзка? Автомобила е с карбураторен двигател 1.4 от '92-ра!

Молбата ми за сетен път е Aко някой има възможност да даде съвет какво да правя? Сам не мога да се оправя ... от това, което научих във форума възможните варианти за сервиз в Пловдив са : "Формулата", "D&N", "Шкодров" (за спирачки) и май друго не си спомням.
Ще съм Ви благодарен дори и при някакъв насочващ отговор.
@radotom - доколкото разбирам сте moderator, а и на всичкото отгоре Електронен инженер. Радвам се, че има хора, които се занимават с това и дават толкова точни отговори!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”