Скоростомер и оборотомер на Голф 3 1.6 ABU-не работят лятото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 21 юни 2007 21:57

Glove написа:
LILO&STICH написа:ей затова му казах по-горе да сменят ,да видят дали ще го има проблема.Ако да,да отива да взима друго табло,ама на него не му се вярва :?

Прав си Lilo но няма нужа да си играят да сменят, от таблто е! :respect

Вярвам на GLOVE (и на LILO вярвам ка да не вярвам....)защото това което пише е много логично......ама той казва,че е безсмислено да си разменяма таблата.....то да са булки да ге разменим пък то табла!!!!.....ще му кажа на колегата да си търси ново табло.....ама защо през зимата на ниските температури не дава грам дефект????

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пет 22 юни 2007 9:34

Защото проблема се оказва в това че чипа има праг за работа при температурно натоварване, зимата ми е по-студено и рабори, а когато се загрее повече от допустимото спира да работи, а това се оказа непоправимо, необходимо е смяна на процесора и наливането на софтуер и т.н. което е мако безмислено, е остава проблема с изминатите километри, ако много му се занимава може да потърси някой във Варна който може да му " пренавие " стойностите на новия стар километраж. :wink:

Последна промяна от Glove на Пет 22 юни 2007 11:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 22 юни 2007 10:33

Glove написа:Защото проблема се оказва в това че чипа има праг за работа при температурно натоварване, зимата ми е по-студено и рабори, а когато се загрее повече от допустимото спира да работи, а това се оказа непоправимо, необходимо е смяна на процесора и наливането на софтуер и т.н. което е мако безмислено, е остава проблема с изминатите километри, ако много му се занимава мойе да потурси някой във Жарна който може да му " пренавие " стойностите на новия стар километраж. :wink:

Дааа безсмислено е ....просто ново табло.....съгласен съм напълно!
Като новобранец на 2 дни служба пред мустакат фелдфебел!!!!

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Съб 23 юни 2007 11:33

Може да опиташ да презапоиш всички спойки и да видиш дали ще се оправи.Това съм го правил на опел-не му работеше бензиномера и часовника.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”