Голф4 и Ауди АЗ-прилики и разлики
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Голф4 и Ауди АЗ-прилики и разлики
K22 написа:Щерката иска да си купува кола в която може спокойно да се вози бебешка количка.
Тъй като Пасата е излишно голям се ориентирах към А3 или Голф4.Пише че са на едно и също шаси, по какво се различават, багажника дали е еднакъв?
колегаа сигурно пишман стана дето ни попита....то едно мечтаене,едни дебати....ама форум какво да се прави то това му е сладкото..иначе ако я караме като отшелници от Великата Рилска пустош само на Л.С. накрая ще седим ще гледаме втренчено в една точка....
Колкото до А3 сетих се,че една пищна дама от блока кара такава с ДВГ 1.8 125 к.с и спокойно пълни бажаника със всевъзможни атрибути и детска количка в сгънато положение ще събере......колицата изглежда много сносна пък и дамата не сме я виждали да се навежда и да показва прелести нито край ДВг нито край ходова част.....само кара....
Двата автомобила са на една платформа ,технически са напълно идентични .Аудито е просто по-луксозно изпълнение на Г4 и малко по-тясно също.Като цяло Г4 е по-практичния вариант според мен,а и визията на Г4 ми допада повече особено пък на версията с 5 врати,при А3 задните 2 врати стоят направо като чуждо тяло.А3 е добър автомобил,но е необосновано по-скъпо от Г4,без да предлага нищо съществено в повече , освен имидж за който аз лично не бих дал две хиляди лева отгоре за да получа като бонус към имиджа и две врати по-малко/в повечето случаи/.Като цяло е въпрос на вкус и пари кой от двата автомобила ще предпочете човек и в двата случая няма да сгреши.Ако този избор стои пред мен твърдо бих избрал Г4 , 1.8,1.8Т или евентуално TDI
Ами значи еднакви технически решения-двигател , трансмисия, окачване,скелет на купето/към който се прикрепят различни по дизайн външни панели от които идва външната разлика във формата/ ,които се използват при няколко различни модела.Така наречената платформена стратегия/въведена от Фердинант Пиех - бивш шеф на ФВ /,на която ФВ са едни от пионерите в европа и основната цел е намаляване на разходите за производство и проектиране .Използва се една платформа за няколко автомобила от един клас на VAG примерно Поло,Ибиса,Фабия.Често външно няма никаква прилика примерно А3,Г5/Jetta,Леон и Октавия ползват еднаква платформа с означение PQ-35/по спомен/ ,но външно са съвсем различни.Дори някъде бях чел,че новият Пасат В6 използва същата ,но леко модифицирана платформа,вместо тази на А4 която ползваше предния В5.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vw16v написа:Ами значи еднакви технически решения-двигател , трансмисия, окачване,скелет на купето/към който се прикрепят различни по дизайн външни панели от които идва външната разлика във формата/ ,които се използват при няколко различни модела.Така наречената платформена стратегия/въведена от Фердинант Пиех - бивш шеф на ФВ /,на която ФВ са едни от пионерите в европа и основната цел е намаляване на разходите за производство и проектиране .Използва се една платформа за няколко автомобила от един клас на VAG примерно Поло,Ибиса,Фабия.Често външно няма никаква прилика примерно А3,Г5/Jetta,Леон и Октавия ползват еднаква платформа с означение PQ-35/по спомен/ ,но външно са съвсем различни.Дори някъде бях чел,че новият Пасат В6 използва същата ,но леко модифицирана платформа,вместо тази на А4 която ползваше предния В5.
Възхищавам се на колегата за професионалните му постинги....има доста неща които може да науча от него и ги чета с удоволствие...поздравления за синтезираните и точни данни по темата.....дано не ме обвинят в спамене ама на фона на нашите писания и закачки(е и без тях не може) по-горе това си е чист професионализъм!!!!!
Правилният избор е БОРА !
Правилният избор е БОРА ! Приятел НЕЗАБРАВЯЙ , ЧЕ БЕБЕТО СЕ ВОЗИ НЕ САМО В АВТОМОБИЛ , НО И В КОЛИЧКА !! А ако си вземеш ГОЛФ 4-ка и АУДИ 3 ка, ще трабва да си вземеш и ремарке да си слагаш количката в него ... питай мен ,имам опит 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”