niks76 написа:s колко килограма мериш?chakarov_force написа:обаясними тогва защо поддавад на стягане след определени километри
ако не знаеш ,да те светна 4е глава се криви и от пренатягане :!: защото аз като сложа удължителя и метална гарнитура притягам без проблемама не е въпроса във хамалското стягане;а има зна4ение и на топло студено-разширението е разли4но
Криви се и още как иначе нямаше да има динамометрични ключове.....на колата главата се криви,а на шофьора главата го болииииии ама мнооого...... ама Теодор хубаво го писа......що се опитваш да обясняваш на колеги дето още не могат да се отърсят от призраците на миналото...Един призарк броди из Европа-призракът на комунизма...казал го е Маркс,не аз!
Ако и след твоето ясно и конкретно обяснение(и предупреждение!) още има колеги дето си донатягат главите...
Аз обаче се питам друго......много се пише във форума за издухани гарнитури...ако колата не се прегрее как става това???Ето на и NIKSI ме подплаши ,че 1.8 ABS много "мачкали" ганитури....
Извинявам се за дилетантнския въпрос(ама любител съм ввсе пак) как тъй издухва гарнитура без прегряване???"
4 автомобила(3 от тях - соцвозила) съм сменил ......далеч по несъвършени от VW и никога проблемът гарнитура не е стоял пред мен......между другото никога досега не съм прегрявал автомобил....