HELP!!! Шум при десен завой - Проблема решен.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Нед 08 юли 2007 20:28

колега що не пробваш с други гуми :idea: служебния опел така започна да дърпа на дясно и като го посрещаш започнаха едни шумове който се появяваха и при завой!сменихме гумите реглаж и заспа без да сменяме лагери :wink:

Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naneK » Нед 08 юли 2007 20:41

Вече писах че съм сменил гумите... каре не... то ми прави др. проблем :)

Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naneK » Нед 08 юли 2007 20:44

toshev написа:Колега, може да изгеждам глупаво, но да не ти опира някоя пластмаса от корите по полуоските или дори да трие в гумата!

P.S. на едно приятелче му опираше баланса на гумата в спирачната система на предното колело (пежо 106), май в предпазната ламарина стържеше при завой (наистина е нологично) .Кара така 1 седмица и след като не се оправи само отиде на баланс!
Човече... когато почне да бучи просто по купето се усещат някви вибрации... от пластмаса надали ще е. а при дълъг завой особенно при спускане с голяма скорост ръмженето подмята

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 08 юли 2007 21:01

тогава е лагер, смени и десния
другото дето ми идва на акъл е зверски крива джанта, ама малко вероятно...

Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naneK » Пон 09 юли 2007 0:56

Тя ако е крива толкова ще подмята мнооо :) но може и от десен да е... незнам, в момента нямам пари да сменям.. щот му праих основен ремонт и съм разорен :) и с тоя проблем ... ремонта го правих спец. заради него... и то ко стана... едно голямо НИЩО :(

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 09 юли 2007 9:21

kam_tod написа:Каре?

nanek написа:... каре не... то ми прави др. проблем :)

Добре, де!
Да уточним
Вътрешно каре.
А иначе може и десния лагер да е. Шумът много гадно се предава по моста.

Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naneK » Пон 09 юли 2007 12:01

radotom написа:
kam_tod написа:Каре?

nanek написа:... каре не... то ми прави др. проблем :)

Добре, де!
Да уточним
Вътрешно каре.
А иначе може и десния лагер да е. Шумът много гадно се предава по моста.
Незнам човече, като се опарича смятам да ги сменя и на другите колела лагерите, но мисля че не е от тва :( но ще ги сменя

Потребителски аватар
batkata1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batkata1 » Пон 09 юли 2007 12:53

Колега да споделя при мен какво беше:
Имах подобен проблем, жесток шум и тресене. Оказа се огромна буза отвътре на задна дясна гума. Провети си гумите пак.
Поздрави

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 09 юли 2007 14:00

nanek написа:поМММооГГГнетеее плииййз :)

Чакай бе човеко!!!Що пищиш като тюлен изнасилен от бяла мечка!!!
Вземи помисли малко......механика е това..все ще се намери отговор
Вдигаш едно по едно колелетата и въртии и слушаш....все ще разбереш откъде е шумът.....аз лично предполагам,че са задни лагери нищо,че ти се струва,че шумът е отпред.....ноооо само предполагам....абе завърти едно по едно колелетата и слушай внимателно....

Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naneK » Пон 09 юли 2007 14:08

joker написа:

Вдигаш едно по едно колелетата и въртии и слушаш....все ще разбереш откъде е шумът.....аз лично предполагам,че са задни лагери нищо,че ти се струва,че шумът е отпред.....ноооо само предполагам....абе завърти едно по едно колелетата и слушай внимателно....

Човече, целия двигател съм го разглобил и ск. кутия бключително. Джанти съм ги свалял 1 по 1... гледам слуша въртя... пак същия ташак но просто когато мине 40-50 километра тогава почва да бучи... но не изключвам от съмнение задните колела... щото вече просто незнам от кде може да е проблема. Всичко което съм се сетил съм го проверил, и просто не доумявам затова се допитвам до вас, евнтуално ако сте имали същия проблем да споделите щото мен вече ми е бедна фантазията от кде мое да е :?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 09 юли 2007 14:15

nanek написа:
joker написа:

Човече, целия двигател съм го разглобил и ск. кутия бключително. Джанти съм ги свалял 1 по 1... гледам слуша въртя... пак същия ташак но просто когато мине 40-50 километра тогава почва да бучи... но не изключвам от съмнение задните колела... щото вече просто незнам от кде може да е проблема. Всичко което съм се сетил съм го проверил, и просто не доумявам затова се допитвам до вас, евнтуално ако сте имали същия проблем да споделите щото мен вече ми е бедна фантазията от кде мое да е :?

За това и ти казвам ....виж си задните лагери!!!При мен шумът беше из цялото купе(дори мислих,че са гуми и то предни),но като зъвртях задните колелета се чу лебедовата песен на задните лагери.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 09 юли 2007 16:32

абе ти още ли не си си сменил всички предни лагери бре за :rocketwhore си,сменяй и задните така и така им дошло времето и тогава нататък

Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naneK » Пон 09 юли 2007 21:28

Danny boy написа:абе ти още ли не си си сменил всички предни лагери бре за :rocketwhore си,сменяй и задните така и така им дошло времето и тогава нататък
В момента нямам пукнат грош е човек. Приключих основния ремонт ония ден... :D :P боли ме глава мн пари фкарах в колата :horror: , докато мисля че проблема е на др място :) ще ги сменя.. но по нататък...

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Пон 09 юли 2007 21:58

Като нямаш пари за какво пищиш?
Нито можеж да прегледаш лагери, нито да смениш, нито нищо, какво искаш, да напишем нещо и колата да се оправи? Няма да стане.

Пък и проблема никак не е ясен, поне не можеш да го опишеш като хората, ту го има, ту го няма, отхвърляш всяко мнение, или казваш че нямаш пари. Как очкваш да ти помогнем, ти кажи!

Поздрави.

Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naneK » Вто 10 юли 2007 12:25

kam_tod написа:Като нямаш пари за какво пищиш?
Нито можеж да прегледаш лагери, нито да смениш, нито нищо, какво искаш, да напишем нещо и колата да се оправи? Няма да стане.

Пък и проблема никак не е ясен, поне не можеш да го опишеш като хората, ту го има, ту го няма, отхвърляш всяко мнение, или казваш че нямаш пари. Как очкваш да ти помогнем, ти кажи!

Поздрави.
Проблема съм го описал даже мн добре, тва че ти немоеш да го асимилираш тва е друг твой си проблем. Ако моеш с нещо да помогнеш, ще съм ти благодарен, ако смяташ да ме критикуваш може да си го спестиш. Просто не кликвай в/у тая тема...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”