РЕЙКА ДАЙТЕ СЪВЕТ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 10 юли 2007 9:31

vaskoto1 написа:иначе причини за хранилка и раздори не са нужни-имаме си ги в излишък!

стиви джи и фв фенка-аз ви трия-престанете да се лаете!
ако имате проблеми-на лични!

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Вто 10 юли 2007 9:36

разбрах за форума впоследствие , чак като почнаха проблемите , да не ги изброявам пак, последният е с хидравликата, вчера сутринта като изкарах колата от гаража видях че тече масло , а вечерта ме беше страх да я погледна отдолу имаше петно от масло и вътре където се налива масло в хидравликата пластмасовото показателче беше чисто сухо , маслото беше текло от към страната на кормилото долу до лявата гума по вдясно от нея , и когато завия волана - наляво или надясно се чува виене и сякаш шума на колата се променя , като че ли се променя и работата на двигателя , но мисля , че той все още е наред , въпреки , че шума му вече не е същият като в началото има неще не наред сигурен съм , но майсторите казват , че е ок , като съвсем се прецакат нещата ще трябва пак да се разправям с тях , това е още не съм влизал под колата и не съм ровил в нея , ако започна и това да правя то май по скоро трябва да почна да бачкам в някой автосервиз

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 10 юли 2007 9:37

pinokio написа:разбрах за форума впоследствие , чак като почнаха проблемите , да не ги изброявам пак, последният е с хидравликата, вчера сутринта като изкарах колата от гаража видях че тече масло , а вечерта ме беше страх да я погледна отдолу имаше петно от масло и вътре където се налива масло в хидравликата пластмасовото показателче беше чисто сухо , маслото беше текло от към страната на кормилото долу до лявата гума по вдясно от нея , и когато завия волана - наляво или надясно се чува виене и сякаш шума на колата се променя , като че ли се променя и работата на двигателя , но мисля , че той все още е наред , въпреки , че шума му вече не е същият като в началото има неще не наред сигурен съм , но майсторите казват , че е ок , като съвсем се прецакат нещата ще трябва пак да се разправям с тях , това е още не съм влизал под колата и не съм ровил в нея , ако започна и това да правя то май по скоро трябва да почна да бачкам в някой автосервиз

Виж и помпата преди да се занимаваш с рейката.

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Вто 10 юли 2007 9:38

не знам дали , ако ида при някой майстор няма да ми каже - АБЕ КВО ТИ ПУКА КАРАЙ ТАКА , всъщност колко мога да карам по този начин ???

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 10 юли 2007 9:43

pinokio написа:не знам дали , ако ида при някой майстор няма да ми каже - АБЕ КВО ТИ ПУКА КАРАЙ ТАКА , всъщност колко мога да карам по този начин ???

Толкова ли няма в Пловдив кой да ти обърне внимание? А за това клоко можеш да караш така - отговоът е може и 20 км може и 20 000. Не съм майстор и ме е страх да не ти дам грешни съвети. Ама така и така ти е заминала хидравличната течност иди при някой да ти я източи докрай и вижте дали има стружки в нея. Това било признак на умираща помпа. *** ли го. Трябва си тесен специалист за тая работа.

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Вто 10 юли 2007 9:49

Стиви Джи написа:
pinokio написа:не знам дали , ако ида при някой майстор няма да ми каже - АБЕ КВО ТИ ПУКА КАРАЙ ТАКА , всъщност колко мога да карам по този начин ???

Толкова ли няма в Пловдив кой да ти обърне внимание? А за това клоко можеш да караш така - отговоът е може и 20 км може и 20 000. Не съм майстор и ме е страх да не ти дам грешни съвети. Ама така и така ти е заминала хидравличната течност иди при някой да ти я източи докрай и вижте дали има стружки в нея. Това било признак на умираща помпа. *** ли го. Трябва си тесен специалист за тая работа.

ами кът са истинските майстори - старите специалисти са по тракторите , а младите хич ги няма , пловдив е селскостопански град и малко трудно се намират специалисти , повечето само се мислят за такива , течеше ми масло от скоростната кутия преди,ходих при един и ми каза да карам така да видя до кога ще тече ....странно :) :D

pinokio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pinokio » Вто 10 юли 2007 9:51

но се интересувам колко мога да карам по този начин и каква беля може да стане от това , защото нали все пак трябва да я закарам на майстор

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 10 юли 2007 20:55

pinokio написа:
Стиви Джи написа:

ами кът са истинските майстори - старите специалисти са по тракторите , а младите хич ги няма , пловдив е селскостопански град и малко трудно се намират специалисти , повечето само се мислят за такива , течеше ми масло от скоростната кутия преди,ходих при един и ми каза да карам така да видя до кога ще тече ....странно :) :D

Колега ти да не си спрял или стоял някъде на слънце !!!!!!

Маринов9333
Автомобил:
Двигател:

хахаха

Мнениеот Маринов9333 » Вто 10 юли 2007 21:49

аве момче младо и беззъбо кво ти има на реиката чука ли кво прай.и не да дертвай за сервото ама не е препорачително да караш много далго.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 10 юли 2007 21:59

Ronin написа:Колега ти да не си спрял или стоял някъде на слънце !!!!!!

Мани, не го нерви повече човекът, че явно в приключение се е видял! :lol: :lol:
Колега Пинокио, такъв ти бил късмета, братче! :(
И аз първия Голф като си го взех първата работа беше да му отворя мотора, защото беше дизел, а компресията беше около 13 атмосфери на два от цилиндрите, само м/у другото, ей тъй, мимоходом смених предни амортисьори, гърне, дискове с накладки и проблемите не спираха и не спираха! :(
Просто отвратителна подръжка от предните собственици. Познавам ги! Полицай и (по-лошо), брат му, неуспял и неуспяващ футболист! Колата беше на футболиста. Все гледа да мине тънко, по приятелски... Та така по приятелски маншона на едното каре беше с 2 пръста по-широко отпред от необходимото и беше хванат не на карето, а на главината!!! С тел!!!
Е смятай за каква поддръжка говорим! Едва ли не го конструирах наново този голф!
Някъде беше питал пак за тази рейка и теча. Препоръчах ти да не я караш много колата, за да не задере помпата.
Я дай на лични някакъв телефон, или направо влез в Пловдивската тема в "Организационен", виж ми тел-а и звънни утре през деня, че да се разберем да влезем под колата да видим поне от къде тече!
Пък да ти кажа, след като направих абсолютно сам основен ремонт на Трабант и на Голф, и след като гледам сам да си отстранявам проблемите по Пассата, още не съм почнал работа в автосервиз! :lol: :lol: :lol: (при все, че едно приятелче тук, в Пловдив, ме кани да почна в неговия сервиз, де, ама му отказах ;) )

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 10 юли 2007 22:06

още не съм почнал работа в автосервиз!

radotom , само 1 час ми беше достатъчен да гледам как слагаш стикер на задно стъкло и 30 секунди как си направил датчика за АБС -а за да те поканя да работиш и в хладилен сервиз ( като 3 то предложение ) :)
сорри за оффтопика :oops:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 11 юли 2007 10:41

juve написа:... за да те поканя да работиш и в хладилен сервиз ( като 3 то предложение ) :)

Хахаха.. мани, че вчера по обяд и това правих! :lol: :lol:
Един сладоледаджия, Чичи Чарли, ми се обажда и вика: "Ела да видиш на един камион хладилната инсталация, че ми се втечниха сладоледите!"
Е па отидох!
Резултата беше, че успях да го накарам да тръгне, но все пак, иска си някой като теб да го донаправи, щото управлението определено не е в час! :(
juve написа:сорри за оффтопика :oops:

И аз... :oops:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 11 юли 2007 10:52

Автосервиз "Гагарин"-Пловдив,двора на Такси - 1,бул.Цариградско шосе 94,
управител - инж.Божидар Благоев - 0888 702 162

Автомонтьор Христо Георгиев - 0886 178 246
Ремонт с гаранция

Занимават се с рейки,помпи,хидравлики,съединители и скоростни кутии,питал съм за рециклиране на рейка на Г3 - 120 кинта.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 11 юли 2007 11:21

Пинокио - като пишеш, че нямаш довери в майсторите - има само два други начина
1ви - Слагаш работните дрехи и почваш сам, надявам се на себе си имаш доверие
2ри - Караш докато се разпаднеш и спираш да мрънкаш

3то - да те питам на лекарите имаш ли доверие или се лекуваш сам???

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 11 юли 2007 14:03

[quote="hristian37"]Пинокио - като пишеш, че нямаш довери в майсторите - има само два други начина
1ви - Слагаш работните дрехи и почваш сам, надявам се на себе си имаш доверие
2ри - Караш докато се разпаднеш и спираш да мрънкаш

3то - да те питам на лекарите имаш ли доверие или се лекуваш сам???[/quote]
А сега де?????PINOKIOOOOOOO!
Ето един подарък за теб:

Туй момченце тъй пискливо
що ли тъй държи се диво
и на нас се тъй обижда
без проблемите да вижда
Щом колата не го слуша
и дошла му е до гуша
много,много без да пита