joser написа:spa написа:на едната жичка изолацията е леко скъсана/оголена... някакъв лак или смола
разбрах, че си от пловдив, ако с влагоустойчив лак може да се оправи положението, имам един, с който съм работила, предпазва гарантирано възли и тн, работещи при темп. от -60 до +120град.по целзий, ур-231.
Мерси за предложението. Тези дни като ми остане време ще поговоря с един прител дето продава бои и лакове да видим той дали има представа.
Руснаците са дали следният пример:

Оказалось что лак Цапон маслобензостоек. На работе такае же бутылка с лаком и на ней есть надпись маслобензостоек, так что и им можно пользоваться![/url]
п.с. Най глупавото е, че чак днеска като си препрочетах темата и вече ми беше минало през ръцете датчика и бях попрочел руските сайтове разбрах мнението на GVG което въобще не съм го асимилирал тогава... Е да ми е за урок.
GVG написа:Колега, аз също известно време търсих такъв датчик, за ABS мотор, 1.8 но на Пасат. Нали датчика е монтиран на пластмасовата капачка, която притиска дюзата? Моят беше прекъснал някъде вътре в пластмасата. В Юнитрейд ми сервираха цена към 180 лв. Отсвирих ги със съответните изрази наум. Потърсих и по моргите. Намерих два точно като моя, но те също бяха прекъснали. След това се заех и си закърпих моя. Запоих по една жичка от всяка страна на термосъпротивлението, увих ги надеждно около пластмасовото ушенце, за да не ги търся в някой цилиндър и след това ги свързах за съответните жички в куплунга. За мое учудване работата стана. Карам така вече около година, да чукам на дърво, проблем за сега няма.