:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

IAT сензор ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Сря 11 юли 2007 18:07

andro_ написа:Имам въпрос:МФА-то в сервизния режим ми показва една температура от -47 градуса,там където по принцип показва външната темп,НО аз съм с троник и заради това тази функция по принцип не ми работи (прескача я,при нормален режим).Та,да не би това да е показание от IAT-a? :?

за MFA-то е отделен датчик

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Сря 11 юли 2007 18:08

Tyan написа:ввааааа искам и аз дачтчик дето ми показва -60 градуса

до колкото знам стойностите са по-големи от 0. май не мери отрицателни температури

Ivandp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivandp » Сря 11 юли 2007 18:54

Датчика е 90 лв. в магазините на Бош

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Сря 11 юли 2007 19:01

VeilSide написа:до колкото знам стойностите са по-големи от 0. май не мери отрицателни температури

на моното точно служи за обогатяване при студено време и работи на отрицателна температура до +20.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 11 юли 2007 19:33

VeilSide написа:
andro_ написа:Имам въпрос:МФА-то в сервизния режим ми показва една температура от -47 градуса,там където по принцип показва външната темп,НО аз съм с троник и заради това тази функция по принцип не ми работи (прескача я,при нормален режим).Та,да не би това да е показание от IAT-a? :?

за MFA-то е отделен датчик

Ставаше въпрос за режимът,който е след като задържиш МФА,контакт,изкл.контакт,пак контакт,където мери моментния разход на гориво,вакуума и тази темп.Благодаря за отговора!
Зная,че датчика за външна темп. е до бронята от едната страна,не падам от тротоара :D .

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Сря 11 юли 2007 22:59

Ivandp написа:Датчика е 90 лв. в магазините на Бош

Изображение

90лв. е само датчика или целият елемент номер 7 (051133029 - bracket for injector / F >> 1H-P-990 000 / ABD, AAM,ABS). На мен ми споменаха цени от порядъка на 210 и 380 лв за 7. На старо цена от порядъка на 60-70лв. на датчика.

Възниква ми следният въпрос относно елемент номер 16 (026129893 - pre-heater). Въпроса е дали след като IAT отчита ниска температура това води до постояната работа на подгревателя. Ако е така, тогава има опасност той да се прецака след време.

Изображение

Ivandp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivandp » Чет 12 юли 2007 20:57

Целия - елементи 7,8 и 9 го взех за 92лв от магазина на Бош в СтараЗагора.Е чаках 10-ина дни за доставка ама.....

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пет 20 юли 2007 8:56

Въпроса е дали след като IAT отчита ниска температура това води до постояната работа на подгревателя. Ако е така, тогава има опасност той да се прецака след време.

мисля че нагревателя, се командва от датчика, който показва температурата на компа, а не от IAT.
понеже веднъж сложих резистор на датчика на компа, но явно нещо не контачеше добре а трябваше да емулира около 70 градуса загрял двигател, та релето на нагревателя постоянно прищракваше - след като махнах резистора и си сложих куплунга на датчика - спря да се чува преискренето от релето /явно се опитваше да включва и изключва нагревателя/.

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Съб 11 авг 2007 23:35

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Нед 12 авг 2007 22:45

Намерих си сензора - на старо. Теставах го - работи. Само за инфо нов му искат около 170лв. Има само един малък проблем - на едната жичка изолацията е леко скъсана/оголена. Понеже цялото това нещо е в особена среда се чудих дали някой има идея как да се оправи проблема. Според руските сайтове е най-добре с някакъв лак или смола да се покрии. Някакви идеи за конкретен такъв. Предполага се търси бензино устойчив.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 12 авг 2007 23:00

настръхвам от густо като чета такива теми:

tags: iat датчик сензор моноинжекция дюза

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Нед 12 авг 2007 23:17

spa написа:на едната жичка изолацията е леко скъсана/оголена... някакъв лак или смола

разбрах, че си от пловдив, ако с влагоустойчив лак може да се оправи положението, имам един, с който съм работила, предпазва гарантирано възли и тн, работещи при темп. от -60 до +120град.по целзий, ур-231.

Потребителски аватар
spa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spa » Нед 12 авг 2007 23:21

joser написа:
spa написа:на едната жичка изолацията е леко скъсана/оголена... някакъв лак или смола

разбрах, че си от пловдив, ако с влагоустойчив лак може да се оправи положението, имам един, с който съм работила, предпазва гарантирано възли и тн, работещи при темп. от -60 до +120град.по целзий, ур-231.

Мерси за предложението. Тези дни като ми остане време ще поговоря с един прител дето продава бои и лакове да видим той дали има представа.

Руснаците са дали следният пример:

Изображение
Оказалось что лак Цапон маслобензостоек. На работе такае же бутылка с лаком и на ней есть надпись маслобензостоек, так что и им можно пользоваться![/url]

п.с. Най глупавото е, че чак днеска като си препрочетах темата и вече ми беше минало през ръцете датчика и бях попрочел руските сайтове разбрах мнението на GVG което въобще не съм го асимилирал тогава... Е да ми е за урок.

GVG написа:Колега, аз също известно време търсих такъв датчик, за ABS мотор, 1.8 но на Пасат. Нали датчика е монтиран на пластмасовата капачка, която притиска дюзата? Моят беше прекъснал някъде вътре в пластмасата. В Юнитрейд ми сервираха цена към 180 лв. Отсвирих ги със съответните изрази наум. Потърсих и по моргите. Намерих два точно като моя, но те също бяха прекъснали. След това се заех и си закърпих моя. Запоих по една жичка от всяка страна на термосъпротивлението, увих ги надеждно около пластмасовото ушенце, за да не ги търся в някой цилиндър и след това ги свързах за съответните жички в куплунга. За мое учудване работата стана. Карам така вече около година, да чукам на дърво, проблем за сега няма.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Нед 12 авг 2007 23:30

да, затова ти писах и лс ;) аз пък чак сега чета темата за съжаление.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 13 авг 2007 8:14

таралежа не се командва от датчици ....той си е термистор и сам си се пуска когато трябва ...... то таралежа не трябва де :twisted: ...ама това е друга тема :) половината неща по тия коли са излишни и са направени за да спестят 50 грама гориво и да държат зелената партия щастливи и на разстояние ....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”