Проблем с ел. стъкла на Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Чет 02 авг 2007 10:50

Wish_Master написа:Колега VladislavS, за съжаление съм от Варна. Описаният от теб проблем е почти идентичен с моя, но най-логично ми се струва разбридването на жилото. Поне точно по такъв начин задира. Дали може да се намери само жило по моргите? Разбрах, че по принцип се дават цели механизмите комплект с жило и там каквото има. За съжаление утре пътувам и близките 10-ина дни няма да имам възможност да разбера какъв точно е проблема.
Благодаря ви много за отговорите.

Колега :D Виж сега...аз планирам едно пътуване към Варнаааа :D :D :D пожелавам си да се осъществи и да мога да си взема и колицата :roll: Ако това се случи...малко преди да замина ще ти пиша на ЛС ако може да се видим...ако не за прозореца то поне да пием по кафе.Успех

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Чет 02 авг 2007 10:54

bobo_drive написа:Аз като гледам това за скъсаното жило на задна лява врата е доста популярен проблем. То и при мен сега съм го fix-нал с една дъска дето подпира джама. Ще помоля някой дето си е сменил жилото да опише по-детайлно как се прави, а и не бих отказал малко помощ относно това как да си затворя кората, така че да прилепне плътно към уплътнението под нея. Съжалявам, ако ви се струва тъп въпроса, ама аз си падам лаик по темата и не съм наясно с доста неща :oops:

Ха-ха-ха :lol: Без да ни обиждам нас,манияците с 4/5/ врати ако се сабереме тия сес задните ел.стъкла и извадиме дъските можеме да запалиме едно доволно огънче и даже сър-пър да си направим. :BBQ

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 02 авг 2007 12:56

spam Защо, моите задни ел. стъкла си работят... Отново! :) Засега... :cry: :twisted: :D

П.П. Натиснал съм си "копченцето" и сега пътуващите отзад не могат да пипат - стъклата могат да се командват само от предните бутони при мен, на конзолата... :)

Потребителски аватар
eckopratt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eckopratt » Чет 02 авг 2007 15:59

Ако е здраво моторчето по магазините има нови комплекти жило с водачи за по 50-70 лв. Монтираш си само стария ел.мотор и изобщо не се занимаваш да търсиш по моргите. За целия модул хюмненцата искат 100 кинта.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пет 10 авг 2007 20:42

Пфууу завърнах се от почивката. То по скоро беше не почивка ами незнам какво заради гадното време, Утре ще пробвам да отворя вратата без да счупя нещо. Как може от просто дигане и сваляне да развали нещо, дето струва 70лв ???? Направо ще откача, дано да е нещо дребно, което да се оправи с малко тел, каноколит и стари вестници :)

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Съб 11 авг 2007 14:23

Е това е някакъв ужас направо. Днес пробвах да видя какво ще свърша със стъклото. Кората я махнах лесно но с 1000 зора свалих изолационното покритие като го съдрах и изпонамачках мна много места. Значи не съм пробвал да свалям самия механизъм с моторчето, но според мен точно там е проблема. При опит отново да смъкна стъклото и да видя къде стърже или запъва.... после едвам го вдигнах. Просто докато се движе нагоре, в един момент решава да тръгне надолу и с нищо немога да го спра. По някакво чудо успях да го вдигна догоре като го задържах с ръка да не обръща посоките. Според мен не е от скъсано или разбридано жило, а по-скоро от счупени някакви зъбчатки или ролки, защото се чува прещракване. Намерих и тази пластмаса долу в джоба на вратата. Изглежда ли ви позната?

Изображение

В крайна сметка май ще ходя на майстор. Немисля че сам ще оправя :evil:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 11 авг 2007 16:29

Иди си купи нов механизъм за около 70-80 лева без моторчето или втора ръка,ама читав от морга.Само ще трябва да прехвърлиш моторчето с електрониката - на няколко болтчета е.С еврейски звезди се работи.Смажи хубаво новия механизъм.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 16 авг 2007 18:42

Мда, проблемът е доста по-сериозен. Взех нов механизъм оригинален от аутотрейд за 84лв. Стария освен счупена ролка на единия от носачите, вътре в главната ролка на която се навива жилото, всичко беше станало на топка. Сега с новите неща прозорежа се вдига, стига точно до водача към предното стъкло и по-нагоре неиска да се качва. Понеже моторчето има защита като опре, автоматично тръгва надолу. Незнам защо, но цялото стъкло се заклинва и неможе да се мръдне. Явно затова се е прецакал и стария механизъм. Едвам вдигнахме стъклото и другата седмица ще видим какво ще го правим че днес цял ден се занимавахме с тези глупости. Много съм ядосан :evil:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Чет 16 авг 2007 19:05

Колега мисля че прозореца се регулираше от винтовете с които го стягат водачите. Май се охлабваха стъклото се изравняваше като се вдигне до горе на ръка и после се затягаха.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Чет 16 авг 2007 20:53

Сигурно си прав колега. Ние пробвахме да го регулираме при средно положение. Странно защо, струва ми се че там където влизат стъклата в стягите много играе. Меанизмът е чисто нов и оригинален, но стария (също оригинален) няма такъв луфт. Другата седмица ще го мъчим, но лично аз много се ядосах. Цял ден изгубих да развивам и навивам жила.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 16 авг 2007 20:59

Wish_Master написа:Сигурно си прав колега. Ние пробвахме да го регулираме при средно положение. Странно защо, струва ми се че там където влизат стъклата в стягите много играе. Меанизмът е чисто нов и оригинален, но стария (също оригинален) няма такъв луфт. Другата седмица ще го мъчим, но лично аз много се ядосах. Цял ден изгубих да развивам и навивам жила.

Ако са ти здрави плъзгачите и скобите от оригиналния механизъм си ги сложи на новия.Също можеш да подмениш едната релса.Хващам се на бас,че новият ти механизъм е Топран,китайски (те казват,че е джърман,да бе да,аз тогава съм англичанин).Толкова са некачествени,че като се вдигне стъклото в крайно горно положение,преди моторът да изключи релсите се огъват леко....
А относно трудното вдигане - наистина регулиране му е номера :wink: .

Потребителски аватар
bobo_drive
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_drive » Пет 17 авг 2007 8:51

Колега, ще можеш ли да снимаш как изглжда този механизъм с въжето и повдигачите, защото и на мен ми предстои такова упражнение :( ама трябва първо да си го намеря отнякъде.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пет 17 авг 2007 8:57

Няма проблеми, ще го щракна тия дни като го разглобяваме пак, а ако бързаш, може да снимам и разваления.

Потребителски аватар
sharky4455
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharky4455 » Пет 17 авг 2007 9:23

Колега на скоро се занимавах точно с това! Беше ми се развалило стъклото на шофьорската врата и на мене ми се беше счупила една от макаричките по които се движи жилото! Може и стъклото да ти е излезнало от водача който го движи нагоре-надолу! Поне хубавата част е че ти работи машинката че тогава шеше да е по-лошо! Успех! :wink:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пет 17 авг 2007 10:01

Маашинката неработеше. Цялото жило се беше преплело и намачкало. Новата машинка е нещо от рода на Venco или Vonci, немога да се сетя точно, но нещо с "V" почваше. Иначе уж пише, че е германска и определно неизглежда зле направена, дори част от втулките, които на оригиналнната бяха пластмасови, тук са метални.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”