Чип тунинг или нещо подобно за Golf 3 - 1.4 ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 16 юли 2007 22:29

Като всеки има право на мнение що се нервиш нещо :roll: :D

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Чип тунинг или нещо подобно за Golf 3 - 1.4 ABD

Мнениеот didkoltd » Пон 16 юли 2007 23:06

Me4ev_77 написа:Здр, на всички .Карам въпросния голф от заглавието на темата и както става винаги 60 к.с. на мотора са ми понякога недостатъчни(знаех,че е слабичък мотора,но като си търсих такъв намерих запазен),особено з а изпревравания извънградско.Искам да ви питам колеги - възможно ли е да се направи някаакъв чип тунинг и да се добавят поне около 10-15 к.с.,или да ме посъветвате за някакъв друг начин да се повиши мощността на двигателя ми ако може?Варианти като например да махна катализатора ще има ли ефект,да си сложа спортен въздъшен филтър(аз съм с големия тип"лада") или нещо друго ?Мисля си и за смяна на целия двигател,но засега не ми се занимава,макар че е накрая май така ще стане де...

Няма смисъл да се занимаваш и да вкарваш пари в това 1.4 има какво да се направи,но не си заслужава разликата няма да е кой знае каква!Остават още два варианта:
Първият е малко по сложен и изисква повече средства и най-вече нерви,става дума за смяна на мотора.Ако се захванеш с това нещо обаче се иска да си ентосиаст най-малкото ,да имаш сума в джоба и да намериш верния човек който да направи цялата работа.За целта трябва да си намериш двигател ,съветвам те да купиш направо цяла катстрофирала кола която да служи за донор за да е по-лесно на майстора да присажда и да знаеш ,че всичко е както трябва и няма правени неща по "труд и творчество".Огледай за цените и си направи сметката предварително като и си имай на предвид поне 20 % завишаване на крайната сума която си сметнал за частите и труда.Вече какъв точно двигател ще избереш зависи изцяло от теб и от парите които можеш да отделиш за това нещо.Аз мога само да препоръчам 2 литровите мотори ако искаш да усетиш разлика насочи се към тях най-лесно ще се намери 2.0 Гти 115 к.с което ще ти предостатъчно като се има колко върви,колко гори и как се потдържа!
Втория е много по-лесен просто продаваш тази кола ,добавяш някой лев и си взимаш направо 2.0 115 к.с
Сам си прецени и си реши!От мен Успех каквото и да решиш ако можем ще помагаме има и хора които могат да ти помогнат ако избереш първия вариант! :wink:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 16 юли 2007 23:13

didkoltd написа:
Me4ev_77 написа:Здр, на всички .Карам въпросния голф от заглавието на темата и както става винаги 60 к.с. на мотора са ми понякога недостатъчни(знаех,че е слабичък мотора,но като си търсих такъв намерих запазен),особено з а изпревравания извънградско.Искам да ви питам колеги - възможно ли е да се направи някаакъв чип тунинг и да се добавят поне около 10-15 к.с.,или да ме посъветвате за някакъв друг начин да се повиши мощността на двигателя ми ако може?Варианти като например да махна катализатора ще има ли ефект,да си сложа спортен въздъшен филтър(аз съм с големия тип"лада") или нещо друго ?Мисля си и за смяна на целия двигател,но засега не ми се занимава,макар че е накрая май така ще стане де...

Няма смисъл да се занимаваш и да вкарваш пари в това 1.4 има какво да се направи,но не си заслужава разликата няма да е кой знае каква!Остават още два варианта:
Първият е малко по сложен и изисква повече средства и най-вече нерви,става дума за смяна на мотора.Ако се захванеш с това нещо обаче се иска да си ентосиаст най-малкото ,да имаш сума в джоба и да намериш верния човек който да направи цялата работа.За целта трябва да си намериш двигател ,съветвам те да купиш направо цяла катстрофирала кола която да служи за донор за да е по-лесно на майстора да присажда и да знаеш ,че всичко е както трябва и няма правени неща по "труд и творчество".Огледай за цените и си направи сметката предварително като и си имай на предвид поне 20 % завишаване на крайната сума която си сметнал за частите и труда.Вече какъв точно двигател ще избереш зависи изцяло от теб и от парите които можеш да отделиш за това нещо.Аз мога само да препоръчам 2 литровите мотори ако искаш да усетиш разлика насочи се към тях най-лесно ще се намери 2.0 Гти 115 к.с което ще ти предостатъчно като се има колко върви,колко гори и как се потдържа!
Втория е много по-лесен просто продаваш тази кола ,добавяш някой лев и си взимаш направо 2.0 115 к.с
Сам си прецени и си реши!От мен Успех каквото и да решиш ако можем ще помагаме има и хора които могат да ти помогнат ако избереш първия вариант! :wink:

Втория вариант май е по добър щото освен двигател трябва да вземе и скорости и един куп други глупости плюс хамалогия и пари за майстори май ще му излезе и по скъпо отколкото да си вземе някоя готова

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пон 16 юли 2007 23:27

scruc написа:
didkoltd написа:

Втория вариант май е по добър щото освен двигател трябва да вземе и скорости и един куп други глупости плюс хамалогия и пари за майстори май ще му излезе и по скъпо отколкото да си вземе някоя готова

При всички положения ако вземе Гти ще се сменя абсолютно всичко ,не само скоростите ами окачване,спирачките,джантите,генерацията и какво ли още не...заради което съм отбелязал,че е най-добре да купи цяла кола с удар като се гледа важните неща да не са засегнати.Ще излезне по-скъпо ама човека ако има мерак и е ентусиаст да не казвам маниак ще предпочете този вариант,а и наистина ако неговото купе е перфектно да сменя смело и да се радва на крайния резултат! :wink:

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Вто 17 юли 2007 0:16

Най-лесният и икономичен вариант е да продадеш твоя Г3 1.4 ,да добавиш 1000-1500 лв. и да си вземеш 1.8.Всичко друго е скъпо или е със съмнителен ефект + много труд нерви и пари .

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 17 юли 2007 0:22

vw16v написа:Най-лесният и икономичен вариант е да продадеш твоя Г3 1.4 ,да добавиш 1000-1500 лв. и да си вземеш 1.8.Всичко друго е скъпо или е със съмнителен ефект + много труд нерви и пари .

Мда така е въпреки че ако си намери частите по на тънкана и майстора който ще го прави е добър пак се връзва горе долу толкова , но все пак риска е по голям.

Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

Мнениеот Me4ev_77 » Вто 17 юли 2007 9:19

Благода ря ви за изчерпателните отговори.Значи при мене изникна тази дилема като се качих и покарах GTI на комшията де и от тогава наистина нещо взе да ме човърка отвътре.Мислех да и сменям двигателя имам мой познат майстор,който ще го направи евентуално,но засега се отказах от това.Ще изчакам малко и май ще сменям колата,макар че не ми се занимава пак КАТ,регистрации,консумативи, някои дребни ремонти и т.н. де.Оглеждам се евнтуално за някой бартер с доплащане от мене за сега. :)

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Вто 17 юли 2007 9:29

Vento написа:Аз моето мнение го казах по-горе, то си е лично мое ... Всеки има право да има свое и да не споделя моето.... :idea:

Vento написа:
andro_ написа:Ами TFSI - то на петичката,170 к.с. :lol: ?

Колега, май трябва да се обадиш по всяка тема :roll: независимо дали имаш нещо полезно да споделиш?! :?

Vento написа:Бе даскалчето по физ. ВЪЗ...Нещо пернишки комплекси ли???? Що не си взе 1,1 Голф 1, щеше да си типичния..... :D Сложи си и газова.... :roll:

:?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 17 юли 2007 10:31

Карай си АБД-то и си пей!!! :banana :034: :034:
Ако ти е слабо - продай го и си вземи 1,8 или 2,0.
Вчера се дръпнахме с една Ксара 1,4 многоточков инжекцион, '98 набор - даже и номера не ми видя :004: :duel
Не е чак толкоз слаб тоя двигател - той е пове4е за градско каране - даже има и такива с 4 скорости - въпрос на личен избор : vw fen

Потребителски аватар
Me4ev_77

Мнениеот Me4ev_77 » Вто 17 юли 2007 13:05

connor cane написа:Карай си АБД-то и си пей!!! :banana :034: :034:
Вчера се дръпнахме с една Ксара 1,4 многоточков инжекцион, '98 набор - даже и номера не ми видя :004: :duel
Не е чак толкоз слаб тоя двигател - той е пове4е за градско каране - даже има и такива с 4 скорости - въпрос на личен избор : vw fen

Гледам от няколко дена комшийката докарала една такава Ксара 1.4 i 98г.,трябва да и кажа да ми я даде за малко да я пробвам и да ги сравня :) .Иначе наистина си карам мойта каляска повече градско,но понякога извън града като тръгна да изпреварвам мъкаааа...,особено някой ТИР, това е всъщност което ме дразни.Иначе я пробвах - някъде към 185-190 по показния на скоростомера,реална скорост по-малко сигурно.А пък съм и с 15-и 195-50-15.

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Вто 17 юли 2007 13:19

Турбинирай (или по-скоро компресирай)! :wink:
Ама пак има малко играчка с горивната смес и разреждане на компресията.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 17 юли 2007 15:26

Колега, неразбирам какво ти е направило миличкото АБД та си решил така да издевателстваш над него :lol:
При положение че през последната година цените на Г3 ГТИ паднаха с 1000 че и повече лева, начинанието ти е абсолютно безмислено според мен...друг е въпроса ако те кефи да барникаш и имаш финансовата възможност да си го позволиш, тогава бих те разбрал

във всички случаи ти желая успех :wink:

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Вто 17 юли 2007 15:31

connor cane написа:Карай си АБД-то и си пей!!! :banana :034: :034:

Абсолютно ,днеска ходих с Голфа на работа и направо издивях като видях какви чудеса от храброст прави от светофар до светофар , хич не е за изхвърляне тоя двигател особенно за къси градски разтояния.Може да не е най бързия на пътя ама не се дава, 60коня ама расови :D

Потребителски аватар
Me4ev_77

Мнениеот Me4ev_77 » Вто 17 юли 2007 16:11

Plamen_RI написа:Колега, неразбирам какво ти е направило миличкото АБД та си решил така да издевателстваш над него :lol:
При положение че през последната година цените на Г3 ГТИ паднаха с 1000 че и повече лева, начинанието ти е абсолютно безмислено според мен...друг е въпроса ако те кефи да барникаш и имаш финансовата възможност да си го позволиш, тогава бих те разбрал

във всички случаи ти желая успех :wink:

Наистина е така колега,мотора ми е перфектен - сервизни документи ,не бута масло,не мие правил досега някакви проблеми,но нали знаете,че понякога ей така кво му става на човек и му се иска да му дърпа яко колата нали разбирате де.Иначе едно ГТИ също вариант :)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 17 юли 2007 16:14

Явно няма да правите чиптунинг на АБД.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”