И пак за водата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 16 авг 2007 14:20

kokovanev написа:При мен беше само от 1, а дупчицата - с микроскопичен диаметър - върха на игла... Т. нар. "течен метал" /май на "Бизон" намерих тогава/, хубаво почистване на мястото /с оглед и проверка на другите тапи/ и работата се оправи... Ама какво точене и разглобяване е като за такава "дреболия" - не искам да си спомням... :)

то отворът винаги е такъв...лошо е ,че там има налягане и постепенно при загряване почва направао да си цвърчи..аз не посмях с течен метал.....четири дупки!!!!много ми са брат....аз и в други ситуации чак на четири наведнъж не налитам....направо смених тапите....ама майстора и аз бая псувахме,че мястото е много неудобно...трябваше и каре да се демонтира.....Ама нямаше накъде!
а виж тапата на колектора стана по-лесно......
това са неизбежни последствия от каране с вода......калпазанска работа ей!

rumo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumo » Пет 17 авг 2007 11:03

Мерси пичове за многото и компетентни мнения ! На първо време ще поразширя отвора на разширителното казанче от вътрешната страна към тънкото маркуче , че много малък ми се вижда и водата едвам просълзява и то чат-пат.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 17 авг 2007 11:10

rumo написа:Мерси пичове за многото и компетентни мнения ! На първо време ще поразширя отвора на разширителното казанче от вътрешната страна към тънкото маркуче , че много малък ми се вижда и водата едвам просълзява и то чат-пат.

Виж си водната помпа,жива ли е,или дали не е изпаднала на някой завой (шег.се).Те помпите са консуматив на повечето таралясници,хубавото на VW е че дълго си караме с оригиналните.

П.С.Един път в магазина дойде човек с помпа от Фиат,със изядена от годините турбина.Как е станало и защо не знам,предполагам от каране с вода или неподходящ антифриз (алуминиева турбинка).

rumo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumo » Пет 17 авг 2007 18:06

Сега видях , че водата се върти само когато дам газ ! На ниски обороти си стои мирна и кротка . Все пак и това е нещо :lol:

Потребителски аватар
moerte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moerte » Пет 17 авг 2007 18:14

Може ли някой да опише каква трябва да е струйката охл. течност, която, излиза от малката тръбичка на разширителния съд?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 20 авг 2007 7:45

moerte написа:Може ли някой да опише каква трябва да е струйката охл. течност, която, излиза от малката тръбичка на разширителния съд?

Като струята на млад мъж без проблеми с простатата.........

Потребителски аватар
gb777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gb777 » Пон 20 авг 2007 18:19

joker написа:Като струята на млад мъж без проблеми с простатата.........

off/:D :lol: :lol: значи ако не е такава, по една таблетка "Простамол" и ...\off

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”