До колкото ми е известно всички такива тапицерски платове са с дунапрен. Няма да ти се отлепи отново заради дунапрена, освен ако не говориш за след още поне 16~17 г.
Това, че е тънак е добре, защото ако по-дебел ще иаш проблем при шибидаха - там се подгъва и като тръгнеш да отваряш шибидаха ща набереш плата.

Счупена кора на таван Г2
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Точно от там си взех и аз платtiffi написа:А някакви идеи за плат за таван? С търсачката попаднах на един магазин за тапицерии в Горубляне. Днес отидох да го видя, имаше плат за таван с дунапрен - 10лв/лм. Проблема е, че не изглеждаше както очквах, малко тънък ми се видя палта... Освен това не съм сигурен, че искам плата да е с дунапрен... шубе ме е да не се отлепи пак...
Въпроса ми е към колегите, които сте правили таван, какъв плат използвахте, колко струваше и от къде?
tnx

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Най добре ще е да хванеш някой приятел да ти помагаtiffi написа:ivkata написа:и се получиха доста добри резултати,а ни беше за първи път да се занимаваме с тапицерска работа!
Успех !!!
@ivkata - Мога ли та де помоля за някакви напътствия при плагането на плата и опъването му, в случай че си имал някакви спънки... да не ги пвтарям и аз![]()
мн мерси

Мерси, ivkata,
Според инструкциите на лепилото, което си взех, трябва да намажа и двете повърхности и да изчакам 10-15мин преди контакт. До колкото разбирам, ти си мазал само тавана, без плата, и си ги залепвал веднага, без изчакване, нали?
Чудя се, дали твоето лепило не е със същите изисквания при употреба, като моето или просто, в случая, не е нужно да се се мажат и 2те повърхности и да се изчаква преди контакт?
А, идруго нещо се сетих
Щипките, които държат тавана... от 4те само 1 оцеля... да знаеш случайно, дали се намират такива някъде?
tnx!
Според инструкциите на лепилото, което си взех, трябва да намажа и двете повърхности и да изчакам 10-15мин преди контакт. До колкото разбирам, ти си мазал само тавана, без плата, и си ги залепвал веднага, без изчакване, нали?
Чудя се, дали твоето лепило не е със същите изисквания при употреба, като моето или просто, в случая, не е нужно да се се мажат и 2те повърхности и да се изчаква преди контакт?
А, идруго нещо се сетих

tnx!
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и на мен ми казаха че трябва да мажа и да изчаквам
,но просто като си сам ,докато намажеш дадения участък и времето си е минало
А беще и голяма жега и лепилото бързо съхнеше(тавана го правих миналото лято), така че и плата не смогнах да го мажа ,а само кората но досега нямам оплаквания-държи се!
За щипките какво да ти кажа и моите повечето се изпочупиха,и се наложи да импровизирам.Купих от магазина някакви дето горе долу наподобяват оригиналните,и ги преправих ! 

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Щипките можеш да ги пооформиш са макетно ножче и ще станатtiffi написа:и аз намерих некви подобни щипки, черни и с кръгло "стъбло", а не четвъртито, като нашите. Май ще станат.
Току-що си взех и плата и сега умувам как точно да подходя... Мисля да го направя на 2-3 части... не знам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”