Счупена кора на таван Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 23 авг 2007 16:02

До колкото ми е известно всички такива тапицерски платове са с дунапрен. Няма да ти се отлепи отново заради дунапрена, освен ако не говориш за след още поне 16~17 г.
Това, че е тънак е добре, защото ако по-дебел ще иаш проблем при шибидаха - там се подгъва и като тръгнеш да отваряш шибидаха ща набереш плата.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 23 авг 2007 16:13

колега същия проблем ама аз го счупих и на още 2 места и отидох на майстор + нова тапицеря - 100лв.
Ако ти представлява интерес пиши ми на ЛС

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Чет 23 авг 2007 16:56

tiffi написа:А някакви идеи за плат за таван? С търсачката попаднах на един магазин за тапицерии в Горубляне. Днес отидох да го видя, имаше плат за таван с дунапрен - 10лв/лм. Проблема е, че не изглеждаше както очквах, малко тънък ми се видя палта... Освен това не съм сигурен, че искам плата да е с дунапрен... шубе ме е да не се отлепи пак...

Въпроса ми е към колегите, които сте правили таван, какъв плат използвахте, колко струваше и от къде?

tnx
Точно от там си взех и аз плат :wink: ,със дунапрен!Нема се плашиш става супер ,2 кв. м. ще ти стигнат :wink: Само ползвай по хубаво лепило,ние взехме с един приятел на партия лепило от същия магазин,някакво на хенкел и се получиха доста добри резултати mhihi,а ни беше за първи път да се занимаваме с тапицерска работа! :wink: Успех !!!

Потребителски аватар
tiffi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiffi » Чет 23 авг 2007 18:08

ivkata написа: Точно от там си взех и аз плат :wink: ,със дунапрен!Нема се плашиш става супер ,2 кв. м. ще ти стигнат :wink: Само ползвай по хубаво лепило

Ми, значи и аз от там ще сивзема плата тогава :) А за лепилото, послушах клегите от форума и си взех 800мл Момент на Хенкел. Дано става за дунапрен...

Потребителски аватар
tiffi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiffi » Чет 23 авг 2007 18:16

ivkata написа:и се получиха доста добри резултати mhihi,а ни беше за първи път да се занимаваме с тапицерска работа! :wink: Успех !!!

@ivkata - Мога ли та де помоля за някакви напътствия при плагането на плата и опъването му, в случай че си имал някакви спънки... да не ги пвтарям и аз :wink:

мн мерси

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 24 авг 2007 1:26

tiffi написа:
ivkata написа:и се получиха доста добри резултати mhihi,а ни беше за първи път да се занимаваме с тапицерска работа! :wink: Успех !!!

@ivkata - Мога ли та де помоля за някакви напътствия при плагането на плата и опъването му, в случай че си имал някакви спънки... да не ги пвтарям и аз :wink:

мн мерси
Най добре ще е да хванеш някой приятел да ти помага :roll: аз се измъчих сам и ми отне около 2 часа!Трябват ти четка(като за боядисване) и чист парцал (по възможност нещо памучно) ,за да не остават конци след притискането на плата! :wink: Тавана ти е на няколко ребра,мажеш ги по отделно(с четката),и залепваш плата ,като го разтъркваш с парцалчето.Движенията се правят от средата наляво ,и надясно,и постепенно вървиш надолу(ако ме разбираш) :roll: Лепилото стяга сравнително бързо,но ти оставя време да изтеглиш! После когато изрязваш шибидаха,си остави повече аванс ,излишния плат ако ти пречи можеш да изрежеш при поставянето на кората ,и да го подлепиш когато е монтиран на колата! :wink: Това е за което се сещам сега ,ако нещо не ти е ясно ,питай! :wink: Изображение Това е моя таван след интервенцията! :wink: Изображение А това е плата който ползвах!

Потребителски аватар
uJIuaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uJIuaTa » Пет 24 авг 2007 8:45

Някой знае ли от къде мога да си взема такав плат от Пловдив че в Асеновград неможах да си намеря пак тавана ми е готов за тапициране :??? и както казва колегата ще има ли проблем ако се залепи със момент на хенкел

Потребителски аватар
tiffi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiffi » Пет 24 авг 2007 10:33

Мерси, ivkata,

Според инструкциите на лепилото, което си взех, трябва да намажа и двете повърхности и да изчакам 10-15мин преди контакт. До колкото разбирам, ти си мазал само тавана, без плата, и си ги залепвал веднага, без изчакване, нали?
Чудя се, дали твоето лепило не е със същите изисквания при употреба, като моето или просто, в случая, не е нужно да се се мажат и 2те повърхности и да се изчаква преди контакт?

А, идруго нещо се сетих :) Щипките, които държат тавана... от 4те само 1 оцеля... да знаеш случайно, дали се намират такива някъде?

tnx!

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 24 авг 2007 15:59

Ами и на мен ми казаха че трябва да мажа и да изчаквам :roll: ,но просто като си сам ,докато намажеш дадения участък и времето си е минало :wink: А беще и голяма жега и лепилото бързо съхнеше(тавана го правих миналото лято), така че и плата не смогнах да го мажа ,а само кората но досега нямам оплаквания-държи се! :wink: За щипките какво да ти кажа и моите повечето се изпочупиха,и се наложи да импровизирам.Купих от магазина някакви дето горе долу наподобяват оригиналните,и ги преправих ! :wink:

Потребителски аватар
tiffi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiffi » Пет 24 авг 2007 16:11

и аз намерих некви подобни щипки, черни и с кръгло "стъбло", а не четвъртито, като нашите. Май ще станат.

Току-що си взех и плата и сега умувам как точно да подходя... Мисля да го направя на 2-3 части... не знам :?

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 24 авг 2007 20:51

tiffi написа:и аз намерих некви подобни щипки, черни и с кръгло "стъбло", а не четвъртито, като нашите. Май ще станат.

Току-що си взех и плата и сега умувам как точно да подходя... Мисля да го направя на 2-3 части... не знам :?
Щипките можеш да ги пооформиш са макетно ножче и ще станат :wink: А плата мисля че ще е най добре да си го лепиш като цяло парче за да стане добре! :wink: Трудно е докато почнеш дадена работа,а веднъж почнеш ли я тя сама те води....... :wink:

Потребителски аватар
tiffi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiffi » Съб 25 авг 2007 18:10

ivkata написа:Трудно е докато почнеш дадена работа,а веднъж почнеш ли я тя сама те води....... :wink:

Много си прав :wink: Стана екстра! Благодарности за помощта!

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Нед 26 авг 2007 12:20

uJIuaTa написа:Някой знае ли от къде мога да си взема такав плат от Пловдив ........

никой ли не знае, че и мен ме интересува тази информациа :( :( :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”