БИЛЩАЙН - ИЗПУСНАХА НА МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА. КЪДЕ Е ПРИЧИНАТА!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 25 авг 2007 19:11

andro_ написа:Амортисьори + гаранция + БГ пътища = хаха. Мноооого рядко признават гаранцията за амортисьори.

Признават я :wink:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Съб 25 авг 2007 19:26

petko5 написа:
andro_ написа:Амортисьори + гаранция + БГ пътища = хаха. Мноооого рядко признават гаранцията за амортисьори.

Признават я :wink:

сменях амортисьори на служ,есперо ,взех ги от Елит кар и ги монтираха в сервиза на D&N, след 5 месеца нещо занасяше ,направих проверка със разпечатка и се оказа ,че единия е омекнал /не изтървал/ смениха двата!! Закс са

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Съб 25 авг 2007 19:42

Признават ама колегата по приятелска линия и без гаранция и с фалшив касов бон най-вероятно... :lol: сега ще пие една студена вода и това е...явно са били ментаци минали покрай Билщейна.Сега ще си купиш нови с гаранция и всичко по реда си ,сложи Габриел по-ефтини са ,аз съм с такива вече 2-ра година и са ок.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 25 авг 2007 20:15

Признаването на гаранцията зависи най-вече от волята на фирмата вносител.Прекупвачите могат да правят рекламации,обикновено са за сметката на вносителя.

Аз,лично,предпочитам да взема амортисьори с отстъпка 30-35% и да си ги монтирам пред гаража.Защо? Ами защото първо в сервиза ме товарят с цената за частите,като си добавят своето (да не мислите,че печелят само от работа,да бе),второ цената на работата обикновено е ужасяваща (нали трябва да ми важи гаранцията,печат ,подпис от определени
сервизи.....глупости,разправии,нерви,чакане...). На масовите коли,когато си сменим 2 амортисьора в сервиз,се оказва,че за същите пари сме щели да си купим 4 броя. Специално аз казвам: не,мерси - пред гаража,за час половина всичко е ток и жици. Като се скапят - нови.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Съб 25 авг 2007 20:19

Несъм много в час с тия амортесьори но доста са тачени несамо тука във форума но и другаде. Преди да си закупя Билстайн доста поразпитвах. Попитах и за тези газовите ,но ми казаха че най-добре са маслените. Питах и за газовите но ми казаха че те са за пътища с много малко неравности по пътя и просто ако си взема такива ще ги разсипя на тези шибани БГ пътища :evil: . И сега съм с Билстайн (маслени) с 2 години гаранция. Проблема е някаде там ,но каде точно ще остане загадка за колегата. :cry: :?:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 25 авг 2007 20:22

Да,маслените са по-издръжливи.Всички аморт.,които са хеви дюти са маслени.
Проблемът е в това,че частите в БГ са 5-то качество.Как иначе си обяснявате,че с оригинални амортисьори се кара години наред,дори и в БГ,а новите не изкарват.Абе...знаем си защо.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Съб 25 авг 2007 20:33

andro_ написа:Да,маслените са по-издръжливи.Всички аморт.,които са хеви дюти са маслени.
Проблемът е в това,че частите в БГ са 5-то качество.Как иначе си обяснявате,че с оригинални амортисьори се кара години наред,дори и в БГ,а новите не изкарват.Абе...знаем си защо.

Колега евтиното винаги е излизало скъпо. Има начин да се задоволиме като ги поръчаме от Германия с хилядата му фактури и гаранций и като платиме една торба пари и ще караме с тях по 10-15 години.

Погледни само един пример един тампон за макферсона тука ти струва 30 лева за 2-ка ,а от Германия оригинален е 120 лева :? аре иди после неси блъскай главата затова като знаеш какво копуваш. Ще те изкарат тия от 30 лева не повече от година ,две.

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Съб 25 авг 2007 20:37

е тогава струва ли си на тези стари коли нашите да се дават луди пари...за уш оригинални...НЕ

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Съб 25 авг 2007 20:39

andro_ написа:Да,маслените са по-издръжливи.Всички аморт.,които са хеви дюти са маслени.
аз пък защо съм чувал че газовите са по-здрави...колега нали в м-н за авточасти работиш... :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 25 авг 2007 20:41

jagler написа:
аз пък защо съм чувал че газовите са по-здрави...колега нали в м-н за авточасти работиш... :lol:

Да.
Хидравличните са по-яки и по-дълговечни.
Возенето на газта е друго :D ,дават повече стабилност.

Потребителски аватар
jagler

Мнениеот jagler » Съб 25 авг 2007 20:45

газовите май са по-здрави по-малък ход имат и издържат на резки натоварвания... :wink:

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Съб 25 авг 2007 21:03

jagler написа:газовите май са по-здрави по-малък ход имат и издържат на резки натоварвания... :wink:

При газовите стабилността на колата е само по добра :wink: За всичко друго си в голяма заблуда-особено за издръжливостта :lol:

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Съб 25 авг 2007 21:25

vladtod® написа: сменях амортисьори на служ,есперо ,взех ги от Елит кар и ги монтираха в сервиза на D&N, след 5 месеца нещо занасяше ,направих проверка със разпечатка и се оказа ,че единия е омекнал /не изтървал/ смениха двата!! Закс са

Същата ситуация при мен със Sachs само дефектиралия ми смениха

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 25 авг 2007 21:49

Колеги , да знаете каква манифактурна "фабрика" за всички видове "амортизери" видях в Македония :shock , кеф ти Закс , кеф ти Билщайн.Намира се на 50-60 км от Петрич в Дойран(Мак.). Оттогава ми се охлади желанието за смяна , кой знае дали не идват оттам, съжалявам , че не влезнах да попитам дали продават на място.При следващо ходене няма да пропусна..сигурно може нещо цена "наедро" :D

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 25 авг 2007 21:52

mafiacartel написа:Погледни само един пример един тампон за макферсона тука ти струва 30 лева за 2-ка ,а от Германия оригинален е 120 лева :? аре иди после неси блъскай главата затова като знаеш какво копуваш. Ще те изкарат тия от 30 лева не повече от година ,две.

Аре сега дай пример как у нас получаваме 300 лв заплата ,а в германия 3000Euro и от къде идва разликата?[b]
Като имаш на предвид че частите в BG са със 100% надценка.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”