Присветване на лампата за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 03 сеп 2007 19:39

Филтърооо,филтъро е виноват.Ако искаш мери с манометър,най-сигурно е.
Карах 10К км с китайски филтър на Топран и нямах никакви проблеми.С филтър,купен от Ауто + ми се разсвири един път зумера,спрях веднага,разбира се.Също така,фалшивите масла имат навика да се втечняват на висока температура (нИдейте съдете по темп на водата :wink: ).Лики Моли засега май няма фалшификати.Чух,че Мобил също така,както и Rowe.Аз повече Валволин няма да купя до края на живота си (мойто голфи изяде половин кило от таз гадост за 5 хил.км.на предишната смяна за 10К не беше изгорил и 100 грама.Тъпо,скапано,гадно фалшификатче...).
Маслените помпи не,че не се развалят,както и цедките към тях също се запушват,но живеем в страната на ментето...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 04 сеп 2007 10:41

svetoslav_sp написа:Колеги, след смяната на масленият филтър с такъв на фирмата MANN и на маслото с Лики Моли, днес след около изминати 250 км. лампата за маслото не е светкала. По нататък, дано всичко да е ОК.

преди време WILLI 98 упорито ми набиваше в кратуната,че трябва да си измеря наляането на маслото....и беше абсолютно прав.
Така,че преди да се успокоиш и за да се успокоиш ......задължително трябва да извършиш тази лесна и проста процедура по измерването на налягането на маслото!

gorbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gorbi » Вто 04 сеп 2007 14:24

имам една голфета 2 от 2000 г. насам. Точно от тогава си пищи тоя зумер и тая лампичка светва от време на време. За тези години съм минал близо 200 000км и съм сменил 20 пъти поне масла и филтри и лъжльото продължава да си пищи и да свети. При мен вероятно се касае за лъжлив датчик и толкова години вече се каня да го сменям....:)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 04 сеп 2007 14:31

svetoslav_sp написа:Колеги, след смяната на масленият филтър с такъв на фирмата MANN и на маслото с Лики Моли, днес след около изминати 250 км. лампата за маслото не е светкала. По нататък, дано всичко да е ОК.

Аз така го глезя дедко пет години вече :drive :drive :drive

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 04 сеп 2007 15:45

ох....
1.3 любимец.
я нека колегата отиде да си измери налягането на масло.. и да си вземе фотоапаратче.. да се снима, докат го мерят, и му поставят диагнозата... ;)

естествено, че с ново масло ще се оправи.. нали е ново.. още държи параметри..

а филтъра.. таман нема никакво знаечение в този случай..

ма айде да не те плаша... карай и си свиркай.. то ша са чуе.. ;)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 04 сеп 2007 16:57

wili98 написа:ох....
1.3 любимец.
я нека колегата отиде да си измери налягането на масло.. и да си вземе фотоапаратче.. да се снима, докат го мерят, и му поставят диагнозата... ;)

естествено, че с ново масло ще се оправи.. нали е ново.. още държи параметри..

а филтъра.. таман нема никакво знаечение в този случай..

ма айде да не те плаша... карай и си свиркай.. то ша са чуе.. ;)

Хайде сега който смее нека да не го послуша......ЖЕЛЕЗЕН Е КАТО РИМСКИ ПЕХОТИНЕЦ!!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”