Здравейте, днес забелязах сериозен проблем с маслото и антифриз-а...
Става въпрос за Golf3 AFT 1.6 74kw. От началото на зимата датчика на таблото ми показва 70-80С и много рядко стига до 90С, независимо на какви разстояния карам колата. За 4 години от както купих колата, нивото на антифриза се е смъкнало от средата до малко под минимум-а и си стои там от доста време. Преди месец долях хубав антифриз и оставих нивото на МАХ маркера. Днес като го проверявах нивото му беше паднало на минимум-а, а маслото от срадата на маркера е стигнало малко над максимума. По принцип е време вече да го сменям, но ме притеснява цветът му - кафеникав е. От извесно време и двигателя не работи много равномерно, ту има мощност, ту няма. Сутрин като паля мирише доста на бензин. Май станаха доста проблемите ...
Давайте идеи колеги от къде да почна? Като за начало си мисля за избила гарнитура на блока или не знам...

Високо ниво на маслото?
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: Високо ниво на маслото?
Някъде в нета бях чел,че карането на ниски обороти води до избиване на гарнитурата на главата.Веднъж се возих при един приятел,който паркираше без газ,само пуска съединителя и двигателя чувствително се тормозеше ,тресеше се,придърпваше и т.н. на косъм да угасне,но той така си я караше направих му забележка и го предупредих ,че така ще му избие гарнитурата и да си подава нормално газ и да не тормози моторчето,той обаче не ме послуша и скоро смени гарнитурата.Та съвета ми е наистина ако усещаш,че двигателя се тормози не продължавай с тези ниски обороти.По-добре на по-високи (съединителя не се износва толкова бързо),от колкото на по-ниски.А сега просто смени каквото е за смяна+ маслото и се постарай да промениш навика си на шофиране.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”