имам голям проблем с петата предавка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
na4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот na4o » Сря 12 сеп 2007 18:51

мерси много колеги.6те пробвам първо със смяна на маслото и тогава 6те предприема разглобяване на ск.кутия.дано се размина само с маслото.благодарско на вси4ки ви :lol:

Потребителски аватар
pitbula90
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pitbula90 » Нед 16 сеп 2007 10:15

колеги голфа ми е 1.4 абд и като включа на 5 без гас не свири но при подаване на газ запо4ва да свири.скоросната ми кутия има 3 пробки от коя се налива масло

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Съб 22 сеп 2007 2:34

И при мен има същия проблем като при колегата pitbula90 Все още не съм намерил решение, карам си! А и наче е яко почва да свири като турбо... но кога ли ще изсвири.....

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Съб 22 сеп 2007 4:59

ogogin написа:И при мен има същия проблем като при колегата pitbula90 Все още не съм намерил решение, карам си! А и наче е яко почва да свири като турбо... но кога ли ще изсвири.....

ще изсвири като паднат 2-3 зъба и кутията ще свири рок&рол....докато не премине в хард рок.... тогава в главата ти ще звучи "мъко моя" и "магазин, денонощен магазин...."

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Съб 22 сеп 2007 9:57

Щом 5 ск. почне да свири-знай, че си отива. Ти си със СК 085 и след като се източи маслото можеш да свалиш капака на 5 ск. и да видиш на какво дереже е. Капака се намира на най-външната част на СК от към лявата гума. Лошото при този тип СК е че ако ти е протекъл семирига на лоста включващ предавките кутията остава без масло и не може да смазва 5. Съвета ми е да свалиш капака и да смениш само 5 скорост. Сменяй е като комплект т.е. лагер, синхронизатори, зъбни колела от някоя друга.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”