Проблем с пружините.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
spokoen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spokoen » Пон 24 сеп 2007 10:04

А между другото защо когато товаря колата от зад скърча?
Не мога да правя разлика дали идва от окачването или от спирачките!

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 24 сеп 2007 10:06

Аз в момента сьм с нормални пружини и отзад имат подложки.Миналия собственик ги е слагал защото колата има метанова оредба.Тя е 100 кила близо + 3ма човека отзад и колкото багаж сьбира багажника и не сьм забелязал да кляка колата.Така,че подложките според мен ще ти свьршат работа,но когато е празна колата седи по високо ;) аз за това искам да ги махам.

Потребителски аватар
spokoen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spokoen » Пон 24 сеп 2007 10:15

Купувам ги :)
Дай някоя снимка поне да разбера за какво става дума и как са хванати!

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 24 сеп 2007 11:00

Таман си продадох телефона на 1 пич и нямам с какво да снимам.Утре ще ги снимам.И аз не сьм обрьщал особено внимание на това как са хванати...Сигурно не е голяма философия.Но едва ли ти трябват точно моите.Някой майстор може да ти ги направи сигурно.Нека някой от форума който има идея как стават нещата да обесни :)

Потребителски аватар
spokoen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spokoen » Пон 24 сеп 2007 12:38

Съгласен съм ;)
А пък ако разликата в парите е малка и е по-добре да си ги сменя с някои други нека да кажат хората!
Аз все съм на мнението, че ако сложа подложките проблема ще го реша частично. Защо? Защото пружините ще "завършват" (ако се изразявам правилно) еднакво! Колата ще стой по-високо, но на една дупка по-ще бъде възможно да стигнат края, отколкото с други по-дълги такива!
Какво мислите?

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пон 24 сеп 2007 20:08

Сьдейки по опита си ,се сьмнявам,освен ако не качиш 2 крави отзад...Тва не сьм го пробвал.
Ти какво искаш?Да ти седи колата и в натоварено и леко сьстояние на 1но ниво или просто да не опита като я натовариш.Щото ако случая ти е пьрвия то сложи си ресьори :D
Но ти казвам ,че като натовариш колата с подложките,няма да падне много под нормалното ниво.Поне така мисля защото колкото повече се свива пружината би трябвало да става по твьрда :roll: според мен :) може и да греша

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Пон 24 сеп 2007 22:15

Мързеше ме да чета цялата тема...
Та при мене с висока скорост, 2-ма души и неравност на пътя ми опираха отзад гумите в калниците. Проблема беше във много изнесените джанти - ЕТ25.
Сложих си гуми м/у намотките на пружините отзад и проблема се реши. Слагат се по 3-бр. на пружина. Вдигаш колата на крик и маааш яко гумата да влезе хубаво. Една такава струва 1.20 лв. Утре ако искаш ще ги снимам...

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 24 сеп 2007 22:22

Не е желателно да се слагат такива гумени пръстени по навивките на пружините ,защото се скъсява хода на самата пружина и това води при разко натоварване до счупването им.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Вто 25 сеп 2007 0:21

Мани ги тия глупости.Снимах днеска да ти покажа как седи колата.Верно ,че е вечер ама нямам с какво иначе.Утре ще ми пратят снимките и ще ги постна да видиш.По всичко видимо-сьвсем нормална пружина,аз дори не виждам кьде трябва да са подложките,нооо седи по-високо и по-твьрдо ;) хората с метанови големи уредби и темподобни слагат подложки,поне някои.

Потребителски аватар
spokoen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spokoen » Вто 25 сеп 2007 7:59

CRX Racing написа:Мързеше ме да чета цялата тема...
Та при мене с висока скорост, 2-ма души и неравност на пътя ми опираха отзад гумите в калниците. Проблема беше във много изнесените джанти - ЕТ25.
Сложих си гуми м/у намотките на пружините отзад и проблема се реши. Слагат се по 3-бр. на пружина. Вдигаш колата на крик и маааш яко гумата да влезе хубаво. Една такава струва 1.20 лв. Утре ако искаш ще ги снимам...

Искам снимки да видя за какво става дума.
Благодаря!

Потребителски аватар
spokoen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spokoen » Вто 25 сеп 2007 7:59

kilima написа:Мани ги тия глупости.Снимах днеска да ти покажа как седи колата.Верно ,че е вечер ама нямам с какво иначе.Утре ще ми пратят снимките и ще ги постна да видиш.По всичко видимо-сьвсем нормална пружина,аз дори не виждам кьде трябва да са подложките,нооо седи по-високо и по-твьрдо ;) хората с метанови големи уредби и темподобни слагат подложки,поне някои.

Ще чакам снимки!
Благодаря!

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 25 сеп 2007 12:48

Братовчед ми си кара Голфа така вече 2-ра година и проблеми не е имал. Там където слагаш гумата не скъсяваш хода на 100% :idea:
Въпрос на избор е, но аз не искам колата ми да стърчи като ергенска ...

Потребителски аватар
spokoen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spokoen » Вто 25 сеп 2007 13:00

Нека някой да покаже снимки да видя какви гуми и как се слагат!

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Вто 25 сеп 2007 13:54

spokoen, най-добре е да си сложиш метални втулки под чашката на амортисьора - слагат се 2,5 сантиметрови втулки и колата се повдига с около 4 сантиметра. Всеки стругар ще ти ги направи или в сервиз за амортисьори като кажеш че искаш да си сложиш такива втулки, съм сигурен че ще знаят за какво става въпрос. Аз на моето Венто сложиш такива втулки и съм много доволен, а гумени тампони между навивките на пружините не те съветвам да слагаш - преди да сложа втулките имах такива тампони и счупих едната пружина заради тях.

Потребителски аватар
spokoen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spokoen » Вто 25 сеп 2007 15:22

Благодаря много за информацията!!!
А как се хващат втулките ???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”