Голф 2 ГТИ ..бензинова помпа?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 19 сеп 2007 18:50

явно е модификация от предишния собственик...ама като гледам какво изпълнение е вързано с тел и жиците висят се притесних...благодаря ти много
ако има някой да каже нещо по темата ще съм благодарен.ако не да се затвори

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Сря 19 сеп 2007 20:31

Сарото ми голфче, или както го наричам "малкото", защото новото ми е комби, е GTI.Помпите са две.Едната е в резервоара, другата е в една черна кутия под купето, където се и събира излишното гориво.Тази в резервоара подава на външната горивото, която го праща под необходимото налягане в инжекциона.По принцип не може едната без другата.Ако малката в резервоара не подава на голямата-външната, тя от своя страна няма какво да подава на инжекциона.Лошото при тази система е, че почти винаги когато се прецака едната, ако не се усети на време, се прецаква и другата.Не е болка за умиране, защото втората употреба са на сносни цени.Аз съм сменял само външната за около 50 лева.Нямам напредстава, ако ти фабрично си с две помпи, какъв е бил този майстор където е икономисал едната и колата пак върви.Не, че не е възможно, но "Козата си иска............."

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 20 сеп 2007 9:36

казваш че в тази долу се събира излишното гориво...а тази помпа в резервоара само подава или и връща гориво

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 20 сеп 2007 11:56

Smoke написа:казваш че в тази долу се събира излишното гориво...а тази помпа в резервоара само подава или и връща гориво

колегите ти обясниха че тази която ти е в резервоара на сондата е подкачваща и пълни една голяма черна кутия в която ти се намира помпата за налягането в системата.Тази кутия се намира отзад в дясно под колата.До нея се намира и горивния филтър и тъй наречения акумолатор за налягането.Щом си с ЕV мотор,значи си с пълен механичен инжектопляктор.А щом си с пълен механичен инжектопляктор значи трябва да си с гореописаните две помпи.А преди теб,ако някой е прецакал Ханс и колата ти е с една помпа това е отделен въпрос

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Чет 20 сеп 2007 12:59

Аз до сега не съм чул или видял механичен инжекцион да работи без външната помпа,ако можеше щях ли да дам 280 лева за помпа

П.П ти сигурен ли си че до горивния филтър нямаш помпа :roll:

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Чет 20 сеп 2007 12:59

нищо не знам по темата

Последна промяна от biostrong на Нед 23 сеп 2007 16:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 20 сеп 2007 17:05

предишният ми голф беше ,гти 90г. пълна инжекция и беше с две помпи .за радост нямах проблем с тях

Dilyan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dilyan » Пет 21 сеп 2007 0:08

abe az karam edin GX Fi 88god. ama ne sam obrashtal vnimanie dali e s edna ili s dve pompi.inache nqkoi pat mi sviri ama za tova predpolagam ima druga tema

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 23 сеп 2007 16:24

тъй като се разбра че са 2 помпите....възможно ли е 1 помпа да прави нужното налягане като 2те взети заедно...като вдигна мокета в багажника под капака има букса , и 2 бр. тръби....към едната е вързан маркуча който подава гориво от помпата а към другата маркуча които връша гориво....като извадя стойката този за връщането си виси и предполагам че излишното гориво не се събира никъде а си се връща в резервоара.....има и букса чийто кабели отиват до мястото на горивния филтър и другата помпа къде си висят и са омотани с изолирбанд.тяхната букса няма никъде къде да се включи на самия капак на помпата на резервоара....въпросът беше:1 помпа=налягането от 2те ?възможно ли е така да е?мерсу

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Нед 23 сеп 2007 16:34

Има една, макар и лека, вероятност да са били издумкали и двете помпи и да са нахакали само една в резервоара, която да е само нагнетателна. Няма проблем да си работи по тая схема. Идеята на двете помпи е да се предпази нагнетателната (външната), ако евентуално в даден момент сондата в резервоара не може да смуче бензин и остане на сухо за малко.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 23 сеп 2007 16:43

Изображение[url]
това ли е помпата която е под колата?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 23 сеп 2007 21:36

turbogti мерси

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 24 сеп 2007 6:32

Smoke написа:Изображение[url]
това ли е помпата която е под колата?

Таз е :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 25 сеп 2007 22:42

пуснах тема в Купувам но все пак.Колата си вървеше до сега перфектно и без една помпа.Следователно сега в резервоара ми се намира тази която е "нагнетателна" или там нещо си ?мога да приложа снимки на тази която е в резервоара ми за да кажете "нагнетателна" ли е или потопяема

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 26 сеп 2007 5:08

Smoke написа:пуснах тема в Купувам но все пак.Колата си вървеше до сега перфектно и без една помпа.Следователно сега в резервоара ми се намира тази която е "нагнетателна" или там нещо си ?мога да приложа снимки на тази която е в резервоара ми за да кажете "нагнетателна" ли е или потопяема

ще е интересно да се види.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”