явно е модификация от предишния собственик...ама като гледам какво изпълнение е вързано с тел и жиците висят се притесних...благодаря ти много
ако има някой да каже нещо по темата ще съм благодарен.ако не да се затвори
Голф 2 ГТИ ..бензинова помпа?
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сарото ми голфче, или както го наричам "малкото", защото новото ми е комби, е GTI.Помпите са две.Едната е в резервоара, другата е в една черна кутия под купето, където се и събира излишното гориво.Тази в резервоара подава на външната горивото, която го праща под необходимото налягане в инжекциона.По принцип не може едната без другата.Ако малката в резервоара не подава на голямата-външната, тя от своя страна няма какво да подава на инжекциона.Лошото при тази система е, че почти винаги когато се прецака едната, ако не се усети на време, се прецаква и другата.Не е болка за умиране, защото втората употреба са на сносни цени.Аз съм сменял само външната за около 50 лева.Нямам напредстава, ако ти фабрично си с две помпи, какъв е бил този майстор където е икономисал едната и колата пак върви.Не, че не е възможно, но "Козата си иска............."
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Smoke написа:казваш че в тази долу се събира излишното гориво...а тази помпа в резервоара само подава или и връща гориво
колегите ти обясниха че тази която ти е в резервоара на сондата е подкачваща и пълни една голяма черна кутия в която ти се намира помпата за налягането в системата.Тази кутия се намира отзад в дясно под колата.До нея се намира и горивния филтър и тъй наречения акумолатор за налягането.Щом си с ЕV мотор,значи си с пълен механичен инжектопляктор.А щом си с пълен механичен инжектопляктор значи трябва да си с гореописаните две помпи.А преди теб,ако някой е прецакал Ханс и колата ти е с една помпа това е отделен въпрос
- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
нищо не знам по темата
Последна промяна от biostrong на Нед 23 сеп 2007 16:19, променено общо 1 път.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тъй като се разбра че са 2 помпите....възможно ли е 1 помпа да прави нужното налягане като 2те взети заедно...като вдигна мокета в багажника под капака има букса , и 2 бр. тръби....към едната е вързан маркуча който подава гориво от помпата а към другата маркуча които връша гориво....като извадя стойката този за връщането си виси и предполагам че излишното гориво не се събира никъде а си се връща в резервоара.....има и букса чийто кабели отиват до мястото на горивния филтър и другата помпа къде си висят и са омотани с изолирбанд.тяхната букса няма никъде къде да се включи на самия капак на помпата на резервоара....въпросът беше:1 помпа=налягането от 2те ?възможно ли е така да е?мерсу
- turbogti
- Автомобил:
- Двигател:
Има една, макар и лека, вероятност да са били издумкали и двете помпи и да са нахакали само една в резервоара, която да е само нагнетателна. Няма проблем да си работи по тая схема. Идеята на двете помпи е да се предпази нагнетателната (външната), ако евентуално в даден момент сондата в резервоара не може да смуче бензин и остане на сухо за малко.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
това ли е помпата която е под колата?
- vit_autosofia
- Контакти:
- vit_autosofia
- Контакти:
Smoke написа:пуснах тема в Купувам но все пак.Колата си вървеше до сега перфектно и без една помпа.Следователно сега в резервоара ми се намира тази която е "нагнетателна" или там нещо си ?мога да приложа снимки на тази която е в резервоара ми за да кажете "нагнетателна" ли е или потопяема
ще е интересно да се види.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”