Golf 3 GTI 93 г. - Как се източва антифриза?
- GTI_VW
- Автомобил: Golf 3 GTI 1993
- Двигател: 2.0 115hp 2E
- Контакти:
kokovanev написа:При някои ДВГ термостата е така разположен, че варианта е наистина този - най-долу на радиатора и завърташ, за да "изплюе" всичко - АБУ се оказва, че "събира" над 6 литра... Свалянето на термостата често може да ти създаде после още "занимавки" и харчове, дори и да е бил наред преди това... Абе никаква не е...
Аз лично не успях да се преборя със свалянето на термостата и затова завъртях малко след като бях откачил долния маркуч на радиатора налях 6 литра антифриз и сега пей сърце.
За всички които им предстои тази подмяна на антифриза е по добре да свалят термостата и да не правят така като мен макар че за сега при мен няма проблеми.

- armario
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз
откачих долният маркуч и след изливането на водата, доколкото може, долях само 4 литра концентрат за при t -76C. Запалих да поработи и след като завъртя перката долях още 0.300л. H2O. Колкото и да се разреди антифриза с тия 0.300л. и това, което е останало по системата - в БГ няма да паднат температурите до -50 градуса. 

-
- Автомобил: Golf 3 AFT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Източване на антифриза
Най - лесно и безопастно е от фланеца. Където е темп.датчик. После може и радиатора.
Винаги се прави при най - ниска точка.
Винаги се прави при най - ниска точка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”