кой са най-хубавите свещи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: кой са най-хубавите свещи

Мнениеот XIKS » Пон 08 окт 2007 18:34

joker написа:
shr написа:Здравейте трябва да си сменям свещите някой знае ли кой са най-хубавите за Г3 abs?

BRISK-SILVER N15YS( 15-ки са,но точния индекс все пак го провери в каталога)...и ще забравиш за други свещи

BRISK в никакъв случай на бащами в работата изхвърлят с шепи от тях на 10 поне 3 нестават за нищо риска да попаднеш на калпава свещ е много голям исках да ми донесе за моя голф вика не се занимавай с глупости тия свещи са много зле

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 08 окт 2007 19:56

Само denso Изображение

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пон 08 окт 2007 23:21

NGK- а тази тема не е ли вече поне 3 пъти засягана ?

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Вто 09 окт 2007 6:12

http://www.ngksparkplugs.com/products/s ... p?mode=nml избирай - без рейсинг,че не стават за обикновени двигатели( и ония дребните)...иридиевите са към 30 лева/бр. ако ти се дават 120 за свещи ги отнасяй :wink:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Вто 09 окт 2007 9:17

Вчера взех - Denso COPPER CORED & U-GROOVED W20EPBR-S 5067
По-каталога били за моя мотор, нямам впечатления още

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 09 окт 2007 9:20

XIKS написа:
joker написа:
shr написа:Здравейте трябва да си сменям свещите някой знае ли кой са най-хубавите за Г3 abs?

BRISK-SILVER N15YS( 15-ки са,но точния индекс все пак го провери в каталога)...и ще забравиш за други свещи

BRISK в никакъв случай на бащами в работата изхвърлят с шепи от тях на 10 поне 3 нестават за нищо риска да попаднеш на калпава свещ е много голям исках да ми донесе за моя голф вика не се занимавай с глупости тия свещи са много зле

Казах БРИСК-Силвер(със сребърен електрод)....разликата от обикновените БРИСК е огромна.....повече от 5 години карам САМО се тези свещи!!!!!
а моите ДЕНСО така се стоят за резерва ва багажника....карах ги около 1000 км и отново си сложих БРИСК-Силвер....

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Вто 09 окт 2007 16:46

joker написа:
XIKS написа:
joker написа:

Казах БРИСК-Силвер(със сребърен електрод)....разликата от обикновените БРИСК е огромна.....повече от 5 години карам САМО се тези свещи!!!!!
а моите ДЕНСО така се стоят за резерва ва багажника....карах ги около 1000 км и отново си сложих БРИСК-Силвер....

На бензин ли караш със силвъра,щото нали ги препоръчват за газ :)

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 10 окт 2007 7:55

kav4o написа:
joker написа:
XIKS написа:
joker написа:

На бензин ли караш със силвъра,щото нали ги препоръчват за газ :)

В препоръките пише...за високонатоварени и спортни ДВГ (сиреч с по-голяма степен на сгъстяване и карани във високите обороти) както и за автомобили на газ....причината е високата стабилност на искрата -фактор много важен при повишената компресия или при газта(която се пали по-трудна от бензина)....точно сребърния електрод дава тази стабилност..иначе другите БРИСК с обикновени електроди
Така ,че това което е добро за газ няма как да не е добро за бензин!
(даже и триелектордните) наистина са боклук....

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Сря 10 окт 2007 9:29

joker написа:....(даже и триелектордните) наистина са боклук....
Това НЕ е вярно! Ако са менте може. Карам от 3 години с тях (BOSCH Super Plus с итрий), старите пак бяха такива. Винаги двигателя е палел от раз, никога не е прекъсвал, нито се е случвало да има самозапалване, стабилна работа при студен и топъл двигател! Доказано за бензин и газ. Ще спомена, че кабели, палец, капачка на делкото не са сменяни. Като развия свещта изглежда все едно я вадя от кутийката - без нагар, метала е чист има съвсем малко побеляване по централния електрод и отгоре на страничните електроди. Ха сега убедете ме, че са боклук тези свещи. :да:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 10 окт 2007 12:19

Четете постинга като дявола евангелието :lol: ...казах,че дори и триелектродните БРИСК с обикновени електроди са боклук в сравнение с едноелектродните БРИСК със сребърен електрод.....сравнявам свещи от една маркаааааа!

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Сря 10 окт 2007 13:50

Никой не спомена BERU :roll: ....какво ви е мнението за тях ?....аз лично съм чувал доста добри отзиви за тези свещи :roll:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 10 окт 2007 13:59

.:Stef4o:. написа:Никой не спомена BERU :roll: ....какво ви е мнението за тях ?....аз лично съм чувал доста добри отзиви за тези свещи :roll:

Бях с такива...триелектродни по 12 лв едната :shock ...бяха добри,но заминаха за 15 000 км....средният електрод се подостри като моливче и взеха да стават вместо бели - керемидени(което за газ не е признак на добро горене)..
а сегашните ми БРИСК-силвер(по 4 лв едната :lol: ) вече 20 000 км не са мръднали и са бели като бебешки пеленки....

Потребителски аватар
NenoG60
Автомобил: Audi S2
Двигател: 2.2_20V

Мнениеот NenoG60 » Чет 11 окт 2007 16:54

Zavisi s kvo gorivo ia karash!Ako ia karsh na gas,metan ili benzin sveshtite sa korenno razlichni! Originalnite na Bosch za tozi motr sa:WR 78 X ;WR 7 LTD+ ; i ako karash na gas-WR6DC+ : NGK-za tvoia motor sa BUR6ET i PGR6D Zamen tova sa firmite!

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Чет 11 окт 2007 16:56

Не съм съгласен за " БЕРУ". Аз съм с такива - четириполюсни - 4 години , 45х. километра. Никога не съм имал проблем със запалването или работата на двигателя. Между другото съм още с тях - да не сте помислили,че са ме оставили :banana

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 11 окт 2007 17:30

кой са най-хубавите свещи :?:
НОВИТЕ колега :P
Denso се представят доста добре :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”