1.6i-101hp-разход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 30 май 2005 20:31

Разкарай катализатора и сложи резонаторно гърне, няма да се охарчиш още много, а с тая кола дори и с 5 човека с багаж пак не трябва да те издуха самара освен ако не е пипана/а това няма как да знаеш дали е така :wink: /. При нормални обстоятелства с този мотор трябва да вдигаш 190/естествено че всички с 1.3 и т.н. пълнят километража mhihi ма не им вярваи - това е според производителя/ и да набираш до 80 за 7.6 сек. и до 100 за 11.2 това е :!: а разхода - 5.8 при 90км./ч., 7.7 при 120 и 9.4 градско/с вкл. клим. малко повече/

Ще се радвам да ни дъжиш в течение, че и без това не сме много с тоя мотор :wink: да си помагаме викам :!: успех и споко ще се оправи, просто няма начин

Потребителски аватар
GOLFIIICABRIO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFIIICABRIO » Пон 30 май 2005 21:47

Този двигател показва какво може след 3000об/мин. Разход 12,5/100 може да ти даде в този режим на каране само зимата и то при много ниски температури. Нормално е към 11/100 в големи задръствания на къси разстояния . Извънградско максимума е около 8/100. Със същия двигател съм , но при мен килограмите са повече защото нямам покрив.
Щом няма грешки на компютър наистина провери катализатора. С този двигател кви лади жигули кви пет лева :lol:
Успех

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Пон 30 май 2005 21:56

И аз имам съшия Голф и подобни проблеми. Изказа се мнение че проблема е в катализатора, но не ми е ясно как това че се установи от диагностика. Ако трябва да сменям катализатора колко струва нов, а ако трябва да го махам да го сменя с тръба или с резонаторно гърне. Ламбда сондата къде ше се монтира и ше повлияе ли на колата.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Вто 31 май 2005 17:53

Братлета махайте катализаторите, въобще не се чудете gruebel (не излиза скъпо). Сондата се монтира на тръбата (резонансното гърне) което се слага така че не се притеснявайте за това. По-зле няма да стане само по-добре ако от там ви идват проблемите. За смяна с нов въобще не говоря Screwy поеже е мн скъпичко и няма смисъл. Аре успех и don't worry :banghead: ше се опраят.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”