Вентилаторът на парното спря да работи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Пет 30 ное 2007 9:37

PitkataJoe написа:Да, щом грее.... Ама ти грее на буксата. Провери ли контактните платини? Има ли нагар, изкривяване, изтъняване.... Ефекта е такъв и като искри на връзката, все пак вентилаторът си е консуматор доста сериозен.

За кои пластини говориш? За тези, които са ми на врътките за парното или някъде другаде има?Пък и друго забелязах, когато пипнах капачката под вентилаторът беше мокра.Може да е от конденз или нещо такова, зашото мисля,че няма от къде да влезне вода там.Утре ще го погледна по-обстойно и мисля да го сваля целият и да му смажа втулките.Като нестане нещо, и този вентилатор няма живот в него, ще видя да си намеря втора ръка, само ще стискам палци да става от голф3, че по-лсено мога да намеря ударена 3-ка отколкото ударен Сеат Ибиза.Когато открия какъв точно е проблема ще пиша и за това как съм фо решил.Благодаря ви.

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Проблемът решен

Мнениеот Legolas » Пон 03 дек 2007 16:40

Здравейте колеги.Да споделя с вас проблемът с парното какъв се оказа и как го реших.Въпросната резистрона букса на парното я извадих от мястот, за което беше захваната(със едни щипки за една от тръбата на въздуховодите за парното), и когато я извадих от това место просълзи малко вода, и вече проблемът ясно от къде идваше.Отзад целиат резистор беше мокър и някои от клемите бяха корозирапи вече.Подусших го открих от къде може да е влезнало вода(покрай филтърът на парното и то там вентиалоторът го е засмукал и право при резистора е закарал водата.А самата вода е влезнала през една от пукнатините на кората, която е под чистачките залепих я и сега мисля, че с тези течове няма да имам проблем.Оригиналната букса на захранващиат кабел за вентилаторът за нищо не ставаше, тъй като беше толкова нагоряла и кабелът около нея, че направо я махнах.На нейно място сложих обикновенна клема и достатъчно дебел кабел, а на другият край посредством лустер клема вързах двата кабела.Сега карах доста време на парно по магситралата и нямаше никакви проблеми, нито грееше нито нищо.Мисля, че и с този проблем се справих. Very Happy Very Happy Да видим само какво предстои още. Wink Wink

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”