за маслото на хидравликата-голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: за маслото на хидравликата-голф 3

Мнениеот nokiangage » Чет 03 фев 2011 16:38

Да разбутам темата колеги, днес видях, че под колата (Пасат Б3, 1990, RP, 90 мулета) има леко петно... Видях, че едната скоба на маркуча, който е закрепен към казанчето за хидравличната течност май се е скъсала и си покапва на гредата под двигателя. Не съм 100% сигурен, че е скъсана, защото не можат да махна според мен останалото парче защото беше здраво хванато за маркуча, но пък и няма металната част от скобата около целият диаметър на маркуча? Да не би да не е външна скобата и да е вградена в самият край на маркуча? ( не се смейте ей :beat_butt2 !)

И друго да питам, нивото на течността е малко над MAX на мерилото и течността е тъмна, абе...направо черна. Какъв цвят е трябвало да бъде и каква да взема за да я сменя? Благодаря предварително и :beer ...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: за маслото на хидравликата-голф 3

Мнениеот emo-gar » Чет 03 фев 2011 23:25

Проблемите с "затормозяване" на мотора при крайни положения е от "предпазно-преливния" клапан на помпата(в самата помпа е и пази от свръхналягане).
Относно цвета: навремето един майстор гледа и каза-зелено,втори надникна-червено,дойде трети и отсече-жълто :shock .А според мен е кафяво.И те так си кара 4 години.Около литър е системата и се източва от маркуча на помпата и се върти малко волана(ляво-дясно на загасена и вдигната предница).За всеки случай махнете ремъка,хич не обича тая помпа да работи без масло!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”