Голф 4 Покупка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 05 яну 2008 19:17

AERVWPOLO написа:От бензиновите 1,4 е най-икономичен.

Имаш да зимаш :lol: 1.4 16v ми харчеше точно колкот и 1.8т сега. Говоря за извънградско, на градско е по-икономичен с 1л. Това го казвам от ЛИЧНИ наблюдения, или имал съм и 2-те коли.

бе стига с тея филми беееееее колеги.Италианските били каруци,немския внос перфектни-ха ха ха.
Парлатани си има по цял свят.А в Германия знаеш ли колко турци,мароканци,араби и източно европейци живеят колегаааа.
И че почти не остана немец собственик на автокъща.
И че в Германия в събота и неделя се организират големи автопазари на откритите площи покрай градовете,и когато бати шваба тръгне с колата си да я продава,на входните точки на тези автопазари го чакат едни съмнителни по произход момченца а еййй такива пачки пари,плащат му колкото иска позле колата влиза вътре слага се двойна надценка и бай ганъо като отиде да купува му казват --''Като не ти отърва--гоу хоум''
Аз лично съм имал досега 2 коли вкарани от Германия и 4 от Италия--аудито ми от Германия губеше вода,оказа се че е блъскано вляво и нямаше грам душичка,а от италианките имам оплакване само към отношението към салона и обурудването на колата,технически са ОК.

Ами попаднал си на кофти немска кола. До сега говоря само от лични наблюдения. Ако искаш да те запозная с няколко Румънци,Поляци, ЦИГАНИ, Араби, Турци, които имат автокъщи в Италия и бълват КОЧИНИ насам. Истинската, не карана и подържана кола се личи от 1 поглед следващото нещо което показва състоянието е ОРИГИНАЛНАТА сервизна книжка. Ако купуваш кола за над 10к. по-добре се качи при някой който се занимава с внос на коли и отиди сам да си я харесаш. Ако не познаваш такива хора, мога да ти гарантирам за един човек от Видин. За цялата работа ти взима само 400 евро за докарването на колата, а там /Австрия/ те развежда да си избираш кола.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 05 яну 2008 19:37

leonardo_vd написа:Ами попаднал си на кофти немска кола. До сега говоря само от лични наблюдения. Ако искаш да те запозная с няколко Румънци,Поляци, ЦИГАНИ, Араби, Турци, които имат автокъщи в Италия и бълват КОЧИНИ насам. Истинската, не карана и подържана кола се личи от 1 поглед следващото нещо което показва състоянието е ОРИГИНАЛНАТА сервизна книжка. Ако купуваш кола за над 10к. по-добре се качи при някой който се занимава с внос на коли и отиди сам да си я харесаш. Ако не познаваш такива хора, мога да ти гарантирам за един човек от Видин. За цялата работа ти взима само 400 евро за докарването на колата, а там /Австрия/ те развежда да си избираш кола.

Е прав си колега че в Италия наистина има начин и кола от автоморгата да вземеш за 400 евро със всички екстри и тук в BG като я наточиш да и сложиш 5000 лева на табела.Доста такива ''далавери'' се правят,от Западна Европа е доста по-невъзможно кола в състояние ''кочина'' да напусне границата продадена.
А че добрата кола си личи от пръв поглед спор няма,и с малко късмет и технически грамотен приятел,че четири очи виждат повече от две може да се вземе нещо читаво.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Съб 05 яну 2008 20:37

Германия или Италия - дали ще даваш пари за ремонт на купе или двигател - разходите горе-долу са еднакви.В един 7-8 годишен автомобил с пробег над 200 000км може да се строши всичко по всяко време.И се троши.И ние го оправяме...

snail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snail » Съб 05 яну 2008 21:10

карам 1.6sr бензин. градски разход около 11 , навън до около 7 . по4ти никакви проблеми с подражка освен нормалните консумативи. об6то взето добра кола за нормално каране

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Съб 05 яну 2008 21:50

Към Жоро - разбирача : не знам колко коли си сменил , аз мога да кажа от личен опит- по-лесно се прави двигател , не знам дали ти си сърбал попарата за изкърпване на купе - ужасно е , не го пожелавам никому,най-важното - колата никога не е като нова след изкърпване на ламарини.Сменил съм доста коли.

Леонардо от Видин и той голям разбирач-аман от разбирачи.Може би разбира от католицизъм, от коли - едва ли.

На чичо Доктор му е писнало от разбирачи да му дават акъл.

Последна промяна от dokros на Съб 05 яну 2008 23:36, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 05 яну 2008 22:02

Аз ще се сьглася с някои колеги,че щом се колебаеш между бенз и дизел избери наи-читавата като екземпляр,пьк после газифицирай или пьк просто карай :)

Потребителски аватар
jetta75
Автомобил: VW BORA Variant 4motion
Двигател: AJM 2000

Мнениеот jetta75 » Съб 05 яну 2008 22:25

Лоша кола няма има лоши стопани.Гледай внимателно всичко.За Golf4 знам че дизеловите са много пъти по-добри от бензинките.Личното ми мнение е че колите с малка кубатура са уж икономични а не са.Те се натоварват повече и бързо се износват ДВГ.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 05 яну 2008 23:40

jetta75 написа:.Личното ми мнение е че колите с малка кубатура са уж икономични а не са.Те се натоварват повече и бързо се износват ДВГ.

Точно и мое мнение.
Аз личмо съм почитател на 1,8Т или TDI-то.И двете са с турбини,така че си имат тънки места,но бензинката е по-улеснена при ремонти и финансово и от гледна точка на нервите.
Последните седмици се мъчим да оправим един ARL,повярвайте няма такъв филм.Ебаси наъчкания с електроника двигател,можеше и по-сложно да го направят немците :lol: Вярно че читав върви мнооого,но.....вдигам ръка за безинКА с турбинКА :lol:

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Нед 06 яну 2008 0:53

snail написа:карам 1.6sr бензин. градски разход около 11 , навън до около 7 . по4ти никакви проблеми с подражка освен нормалните консумативи. об6то взето добра кола за нормално каране

Със същия двигател съм и ми дава разход около 9 градско. 8)

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Нед 06 яну 2008 1:16

от дизел и бензин препоръчвам 2рото (по-евтина поддръжка, по малко ядове), относно бензиновите бих ти препоръчал 1.8 или 1.8Т, но тъй като смяташ да и слагаш газов инжекцион- препоръчвам ти 1.8 защото за турбо не се препоръчва газ... аз съм с този вариант-1.8+газ

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Нед 06 яну 2008 3:13

dokros написа:Мое мнение- не гледай, дали е дизел или бензин,гледай да е на възможно най-малко години на приемлива цена.Тия на запад навъртат на 4-годишна кола по 250 хил км.Сам сметни кола на 8 г. ,т.е.произв.2000 г. на какви км. е за да дойде за продажба в БГ.Пак мое мнение- за Г4 2003 г. не повече от 12 хил лв.

Колега евтино и хубаво няма!!!
не залъгвайте колегата да си купи някаква кошница за 10-11 бона и да почва да я прави...ако няма пари да се насочи към друга кола
Г4 си е скъпа за обсужване но е супер гъзарска и лесна за каране кола...
Искам да добява че цената може да е 10 или 20 бона зависи от екстрите!Има ли още хора които искат да карат кола с чакръци вместо с ел. стъкла :roll:
p.s.
всеки ден ми пише колега който има проблем с Г4 но като го питам за колко пари го е взел и ми става ясно....

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Нед 06 яну 2008 11:03

DimoNN написа:от дизел и бензин препоръчвам 2рото (по-евтина поддръжка, по малко ядове), относно бензиновите бих ти препоръчал 1.8 или 1.8Т, но тъй като смяташ да и слагаш газов инжекцион- препоръчвам ти 1.8 защото за турбо не се препоръчва газ... аз съм с този вариант-1.8+газ

Къде си го прочел това. Аз не знам на чистото 1.8 да се препоръчва газова уредба . На никой автомобил не е препоръчително да се слага газ.
Аз съм на газ BRC и нямам абсолютно никакви ядове.
Всичко зависи от това кой и как ти е монтирал газовата.

kircheto

Мнениеот kircheto » Нед 06 яну 2008 11:04

От голф до голф има огромна разлика , не се лъжи че евтиното е боклук или че скъпото е най добро, трябва да прецениш възможностите ти за подръжка на дадена кола колкото са икономични дезелите при евентуален ремонт ще КИХАШ Кинти! докато за бензиновите разхода е малко по висок, макар че нафтата е 2.20 и е се тая , но и подържането е сравнително лесно

1.4 16в- не ти го препоръчвам
1.6 16в под 2000г - не ти го препоръчвам
1.6 16в 105кс 2001-2002 Хайлайн -добър вариант
2.3 V5 много харчи и върви по малко от 1.8Т
1.8 турбо най - добрия вариант

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 06 яну 2008 12:57

kircheto написа:
1.4 16в- не ти го препоръчвам
1.6 16в под 2000г - не ти го препоръчвам
1.6 16в 105кс 2001-2002 Хайлайн -добър вариант
2.3 V5 много харчи и върви по малко от 1.8Т
1.8 турбо най - добрия вариант

Само че за съжаление на цената на ТДИ

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Нед 06 яну 2008 13:02

И на мен 1.8Т ми допада най-много.И тъй като тука става малък въпрос за газови инжекциони,можете ли да кажете нещо за тях,и колко кинти са че никъде в сайта им не видях.Мерси.И се извинявам за спама. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”