Колко бензин поема 4ка 1.8 20 V-решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 10 яну 2008 11:11

Аз съм забелязал, че от празен резервоар до средата не събира толкова колкото от средата до горе ;) И това е на почти всички коли... според мен причините за тива са 2: Едната е че не е калибриран уреда за отчитане както трябва(по-малко вероятната) и втората е да е направено нарочно по незнайни причини. Можете сами да се убедите в това като си напълните резервоара до горе и видите колко бавно спада в началото стелката, а после сякаш започва по-бързо. От средата до горе (за Г4) са 35 литра, а от средата до долу са 20 литра- така излиза, чудя се за причината...очевидно е нарочно направено, но с каква цел? :)

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Чет 10 яну 2008 11:22

Събира, събира, кате се натисне клапата за обезвъздушаване. Ами зареждайте си сами за да сте по спокойни, а ако не можете поне стойте при колата по време на зареждане, че като им знам магариите на бензинаджиите :lol:

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Чет 10 яну 2008 11:51

чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Чет 10 яну 2008 11:56

:офф Някой знае ли 3ките колко събират :?

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Чет 10 яну 2008 12:15

murder написа::офф Някой знае ли 3ките колко събират :?

мисля че и там е 55литра :)

Потребителски аватар
tanokaridi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tanokaridi » Чет 10 яну 2008 12:35

Колеги до скоро карах голф3 който събираше точно 55 литра 1.6 двигател АЕЕ за да съм по точен. Сега карам Ауди А3 AGN 1.8 20V който събира около 60 литра по мои изчисления скоро не съм го пълнил до горе, че е малко в бокса след като има хора които немогат да спрат и спират в колите пред тях и карам колата на майка ми днес или утре като си я изкарам от box-а пак ще я напълна. Зареждам главно на OMV Слатина ззащото живея там и ми е удобно, но от опит и там лъжат и то не с малко. Лукойл който е при дунев на червено знаме лъжат и после колата се чуди дали и даваш газ или натискаш спирачката. ОМВ Дружба също лужат, но си мисля, че е по малко. Искам да отбележа, че си мисля следното.
На бензиностанциите лужат много забелязал съм, обаче че на малките квартални бензиностанции горивото не е толкова лошо и ми се струва, че коалта ми харчи по малко, което ме навежда на мисълта, че нелъжат или поне не толкова.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 10 яну 2008 12:41

според мен с клапата за обезвъздушаване ще събереш повече бензин.когато си мих резервоара.като се напълни и започва да се надува като балон.като цъкна копченцето и събира още доста вода.а за бензиностанцийте.
често пътувам извънградско и на последък гледам да засека разхода къв е.сипвам се един и същи бенз от едно и също място.последно си сипах сам за 40 кинта. почти от нула.предния път ми сипаха за 40 кинта пак от същото ниво и сега като че ли повече бенз имам в резервоара(поне според датчика на таблото) :roll: има явно няква врътка с колонките

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Чет 10 яну 2008 16:17

dpetrov написа:чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.

Абсолютно съм съгласен, има законодопустими отклонения, но контрола им е слаб и фирмите, които поддържат колонките правят далавери с веригите бензиностанции.Сега явно се договарят направо фирмено, егати...само да вмъкна 2.5 год. съм работил на бензиностанция като бях млад :lol: и винаги с нетърпение чаках да замерват колонките...онези ми викаха: ако има за нас, ще има и за тебе и така всеки път с пълен резервоар. Дано тези дребни кокошкарски далаверки са отминали, но се съмнявам. Всеки гледа да оцелява все пак. Не можеш им фана спатиите. Ако имате съмнения, че са ви измамили, викайте да замерят, но ако се окаже, че колонката отчита вярно, замерването е за ваша сметка. На това поне се нагледах, как клиенти се кълняха, че колите им побират еди колко си, а то влязло еди що си. Скандали, чудесии...и после им беше адски тъпо, че са се изложили...

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 10 яну 2008 20:06

Къде са намира тази клапа за обезвъздушаване на резервоарът??? :oops: :oops:
моля да ме извините за тъпите въпроси,ама преди голфа карах пежо....при франсетата всичко е направено по техен си начин... :roll: :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 10 яну 2008 20:41

на 2ката е точно на гърлото на резервоара.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Чет 10 яну 2008 21:51

чакала написа:
dpetrov написа:чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.

Абсолютно съм съгласен, има законодопустими отклонения, но контрола им е слаб и фирмите, които поддържат колонките правят далавери с веригите бензиностанции.Сега явно се договарят направо фирмено, егати...само да вмъкна 2.5 год. съм работил на бензиностанция като бях млад :lol: и винаги с нетърпение чаках да замерват колонките...онези ми викаха: ако има за нас, ще има и за тебе и така всеки път с пълен резервоар. Дано тези дребни кокошкарски далаверки са отминали, но се съмнявам. Всеки гледа да оцелява все пак. Не можеш им фана спатиите. Ако имате съмнения, че са ви измамили, викайте да замерят, но ако се окаже, че колонката отчита вярно, замерването е за ваша сметка. На това поне се нагледах, как клиенти се кълняха, че колите им побират еди колко си, а то влязло еди що си. Скандали, чудесии...и после им беше адски тъпо, че са се изложили...

Колега вигждам че си запознат с нещата по бензиностанциите и си в час за кво става дума.Ама не съм много съгласен че се правят далавери с сервизните фирми и зависи за кой вериги говорим аз сум към OMV;Шел;РОМПЕТРОЛ;ЕКО-ЕЛДА и др. защото и аз се занимавам с това и от личен опит ти казвам че за 50-100литра бензин не бих рискувал работата си .А пък камоли някои от метрологията това според мен е на някоя часна бензиностанция нищо лино :wink:

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Пет 11 яну 2008 9:09

ceci_rohe написа:
чакала написа:

Колега вигждам че си запознат с нещата по бензиностанциите и си в час за кво става дума.Ама не съм много съгласен че се правят далавери с сервизните фирми и зависи за кой вериги говорим аз сум към OMV;Шел;РОМПЕТРОЛ;ЕКО-ЕЛДА и др. защото и аз се занимавам с това и от личен опит ти казвам че за 50-100литра бензин не бих рискувал работата си .А пък камоли някои от метрологията това според мен е на някоя часна бензиностанция нищо лино :wink:

Rohe са точни :wink: , аз съм визирал колегите ти, които замерват газ колонките на някои мааалки бензиностанцийки и нещо не лежаха само на една заплата..П.П. и говаря за събития отпреди 4 год. :wink:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пет 11 яну 2008 9:35

Значи съм бил прав че става въпрос за часните бензиностанции там стават далаверите но за големите вериги е не мислимо.А относно за наща фирма си прав че всички колеги са точни и не биха рискували. Ако имаш въпроси съм нсреща лек ден :wink:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 14 яну 2008 23:06

кордобата ми събира 12 литра повече ако обезвъздуша резервоара.
саше не се шашкай.
и земи се освободи малко да се видим че ти забравих грозната мутра :)

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пет 15 фев 2008 11:48

Извинявам се за тъпия въпрос, но как точно се обезвъздушава резервоара? Аз карам Голф 3 и нямам никакви клапи, копчета или квото и да е на резервоара. Като сипвам щом стигне до горе спирам да сипвам и тва е. Как обезвъздушавате?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”