Колко бензин поема 4ка 1.8 20 V-решено
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз съм забелязал, че от празен резервоар до средата не събира толкова колкото от средата до горе
И това е на почти всички коли... според мен причините за тива са 2: Едната е че не е калибриран уреда за отчитане както трябва(по-малко вероятната) и втората е да е направено нарочно по незнайни причини. Можете сами да се убедите в това като си напълните резервоара до горе и видите колко бавно спада в началото стелката, а после сякаш започва по-бързо. От средата до горе (за Г4) са 35 литра, а от средата до долу са 20 литра- така излиза, чудя се за причината...очевидно е нарочно направено, но с каква цел? 
-
dpetrov
- Автомобил:
- Двигател:
чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.
- tanokaridi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги до скоро карах голф3 който събираше точно 55 литра 1.6 двигател АЕЕ за да съм по точен. Сега карам Ауди А3 AGN 1.8 20V който събира около 60 литра по мои изчисления скоро не съм го пълнил до горе, че е малко в бокса след като има хора които немогат да спрат и спират в колите пред тях и карам колата на майка ми днес или утре като си я изкарам от box-а пак ще я напълна. Зареждам главно на OMV Слатина ззащото живея там и ми е удобно, но от опит и там лъжат и то не с малко. Лукойл който е при дунев на червено знаме лъжат и после колата се чуди дали и даваш газ или натискаш спирачката. ОМВ Дружба също лужат, но си мисля, че е по малко. Искам да отбележа, че си мисля следното.
На бензиностанциите лужат много забелязал съм, обаче че на малките квартални бензиностанции горивото не е толкова лошо и ми се струва, че коалта ми харчи по малко, което ме навежда на мисълта, че нелъжат или поне не толкова.
На бензиностанциите лужат много забелязал съм, обаче че на малките квартални бензиностанции горивото не е толкова лошо и ми се струва, че коалта ми харчи по малко, което ме навежда на мисълта, че нелъжат или поне не толкова.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
според мен с клапата за обезвъздушаване ще събереш повече бензин.когато си мих резервоара.като се напълни и започва да се надува като балон.като цъкна копченцето и събира още доста вода.а за бензиностанцийте.
често пътувам извънградско и на последък гледам да засека разхода къв е.сипвам се един и същи бенз от едно и също място.последно си сипах сам за 40 кинта. почти от нула.предния път ми сипаха за 40 кинта пак от същото ниво и сега като че ли повече бенз имам в резервоара(поне според датчика на таблото)
има явно няква врътка с колонките
често пътувам извънградско и на последък гледам да засека разхода къв е.сипвам се един и същи бенз от едно и също място.последно си сипах сам за 40 кинта. почти от нула.предния път ми сипаха за 40 кинта пак от същото ниво и сега като че ли повече бенз имам в резервоара(поне според датчика на таблото)
dpetrov написа:чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.
Абсолютно съм съгласен, има законодопустими отклонения, но контрола им е слаб и фирмите, които поддържат колонките правят далавери с веригите бензиностанции.Сега явно се договарят направо фирмено, егати...само да вмъкна 2.5 год. съм работил на бензиностанция като бях млад
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
чакала написа:dpetrov написа:чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.
Абсолютно съм съгласен, има законодопустими отклонения, но контрола им е слаб и фирмите, които поддържат колонките правят далавери с веригите бензиностанции.Сега явно се договарят направо фирмено, егати...само да вмъкна 2.5 год. съм работил на бензиностанция като бях млади винаги с нетърпение чаках да замерват колонките...онези ми викаха: ако има за нас, ще има и за тебе и така всеки път с пълен резервоар. Дано тези дребни кокошкарски далаверки са отминали, но се съмнявам. Всеки гледа да оцелява все пак. Не можеш им фана спатиите. Ако имате съмнения, че са ви измамили, викайте да замерят, но ако се окаже, че колонката отчита вярно, замерването е за ваша сметка. На това поне се нагледах, как клиенти се кълняха, че колите им побират еди колко си, а то влязло еди що си. Скандали, чудесии...и после им беше адски тъпо, че са се изложили...
Колега вигждам че си запознат с нещата по бензиностанциите и си в час за кво става дума.Ама не съм много съгласен че се правят далавери с сервизните фирми и зависи за кой вериги говорим аз сум към OMV;Шел;РОМПЕТРОЛ;ЕКО-ЕЛДА и др. защото и аз се занимавам с това и от личен опит ти казвам че за 50-100литра бензин не бих рискувал работата си .А пък камоли някои от метрологията това според мен е на някоя часна бензиностанция нищо лино
ceci_rohe написа:чакала написа:dpetrov написа:чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.
Абсолютно съм съгласен, има законодопустими отклонения, но контрола им е слаб и фирмите, които поддържат колонките правят далавери с веригите бензиностанции.Сега явно се договарят направо фирмено, егати...само да вмъкна 2.5 год. съм работил на бензиностанция като бях млади винаги с нетърпение чаках да замерват колонките...онези ми викаха: ако има за нас, ще има и за тебе и така всеки път с пълен резервоар. Дано тези дребни кокошкарски далаверки са отминали, но се съмнявам. Всеки гледа да оцелява все пак. Не можеш им фана спатиите. Ако имате съмнения, че са ви измамили, викайте да замерят, но ако се окаже, че колонката отчита вярно, замерването е за ваша сметка. На това поне се нагледах, как клиенти се кълняха, че колите им побират еди колко си, а то влязло еди що си. Скандали, чудесии...и после им беше адски тъпо, че са се изложили...
Колега вигждам че си запознат с нещата по бензиностанциите и си в час за кво става дума.Ама не съм много съгласен че се правят далавери с сервизните фирми и зависи за кой вериги говорим аз сум към OMV;Шел;РОМПЕТРОЛ;ЕКО-ЕЛДА и др. защото и аз се занимавам с това и от личен опит ти казвам че за 50-100литра бензин не бих рискувал работата си .А пък камоли някои от метрологията това според мен е на някоя часна бензиностанция нищо лино
Rohe са точни
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”