dpetrov написа:чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.
чакала написа:dpetrov написа:чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.
Абсолютно съм съгласен, има законодопустими отклонения, но контрола им е слаб и фирмите, които поддържат колонките правят далавери с веригите бензиностанции.Сега явно се договарят направо фирмено, егати...само да вмъкна 2.5 год. съм работил на бензиностанция като бях млади винаги с нетърпение чаках да замерват колонките...онези ми викаха: ако има за нас, ще има и за тебе и така всеки път с пълен резервоар. Дано тези дребни кокошкарски далаверки са отминали, но се съмнявам. Всеки гледа да оцелява все пак. Не можеш им фана спатиите. Ако имате съмнения, че са ви измамили, викайте да замерят, но ако се окаже, че колонката отчита вярно, замерването е за ваша сметка. На това поне се нагледах, как клиенти се кълняха, че колите им побират еди колко си, а то влязло еди що си. Скандали, чудесии...и после им беше адски тъпо, че са се изложили...
ceci_rohe написа:чакала написа:dpetrov написа:чакал, и да го наливаме сами все същия хуй!!! Защото самата колконка примерно е настроена, 1литър = 800мл. Тогава нищо неможеш да направиш... а и неможе да ме обедиш, че като натиснеш клапата за обезвъздушаване, ще събереш 12литра над резервоара. + Това производителите са 100% длъжни да спазват това, което пише за модела т.е. 55литра.
Абсолютно съм съгласен, има законодопустими отклонения, но контрола им е слаб и фирмите, които поддържат колонките правят далавери с веригите бензиностанции.Сега явно се договарят направо фирмено, егати...само да вмъкна 2.5 год. съм работил на бензиностанция като бях млади винаги с нетърпение чаках да замерват колонките...онези ми викаха: ако има за нас, ще има и за тебе и така всеки път с пълен резервоар. Дано тези дребни кокошкарски далаверки са отминали, но се съмнявам. Всеки гледа да оцелява все пак. Не можеш им фана спатиите. Ако имате съмнения, че са ви измамили, викайте да замерят, но ако се окаже, че колонката отчита вярно, замерването е за ваша сметка. На това поне се нагледах, как клиенти се кълняха, че колите им побират еди колко си, а то влязло еди що си. Скандали, чудесии...и после им беше адски тъпо, че са се изложили...
Колега вигждам че си запознат с нещата по бензиностанциите и си в час за кво става дума.Ама не съм много съгласен че се правят далавери с сервизните фирми и зависи за кой вериги говорим аз сум към OMV;Шел;РОМПЕТРОЛ;ЕКО-ЕЛДА и др. защото и аз се занимавам с това и от личен опит ти казвам че за 50-100литра бензин не бих рискувал работата си .А пък камоли някои от метрологията това според мен е на някоя часна бензиностанция нищо лино
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 114 госта