този голф значи има някакъв проблем,не е критерий...Saider4o написа:малко сигурно ще ми се расърдят колегите със 4ки но ще ви кава лично мнения на един приятел който си купи Голф 4 1.6.МИ той ми каза че по скопена кола от това неее карал никога.И каза 4е тоя голф пове4е от 150км неможе да отлепи.Тва сега си е негово лично мнение.неискам да те разколебавам в избора ти за колаАко имаш малко повече парички по добре се замисли за някое ТДИ според мен
.Успех с покупката и дано да уцелиш

Golf 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не слушай хора които не са и виждали четворка отблизо.
Теодор написа:Градското къде си го засичал в Полски Тръмбеш или в Ахтопол щото и те се водят градове![]()
![]()
![]()
Засичал съм го в Велико Търново при всичките задръстени и стръмни улици.
Карам с 95VP на Шел, а не с обикновения 95 бензин, а колата няма 70 000км.
Като стане на 300 000 може и да го докара за по-достоверен разход като за теб

Ми незнам за вашите ама аз имам един 1.6 SR, който си вдига без проблем до 180 и максимума който съм правил е 200 на магистралата просто почти не искаше да качва над тези км или много бавно става вече.
Относно разхода градско около 8 зимата до 9, а извънградско със 110 км в час е около 7.
Между другото сега го продавам и съм го постнал във форума така че ако има желаещи ще се радвам

- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам пак сте го обърнали на тема "Колко ми вдига колата" - човека друго пита! А именно за разхода на колата!
Карал съм преди 1.6 и разхода (за София говоря) беше 8-9 градско и 6.5-7 (София-Казанлък-твоя регион) извънградско. За града не можеш да очакваш да караш на 5/100 а извън на 2/100.
А за съвравнение със сегашния Голф - GTI 115кс извън града - 6.5-7 (София-Казанлък), в града - 10-11-12 (София)!
Но понеже колегите си мереха скоростта и разхода по нагоре - какъв разход искате при 180 при 4500 оборота, да харчи малко ли!
Един съвет - влез в немското МОБИЛЕ, там има среден разход (поне за моята кола е верен) на колите, сравни няколко модификации и си прецени!
Друг е въпроса повече градско или извънградско ще караш!
И успех в намирането на ТВОЯТА кола!
Карал съм преди 1.6 и разхода (за София говоря) беше 8-9 градско и 6.5-7 (София-Казанлък-твоя регион) извънградско. За града не можеш да очакваш да караш на 5/100 а извън на 2/100.
А за съвравнение със сегашния Голф - GTI 115кс извън града - 6.5-7 (София-Казанлък), в града - 10-11-12 (София)!
Но понеже колегите си мереха скоростта и разхода по нагоре - какъв разход искате при 180 при 4500 оборота, да харчи малко ли!
Един съвет - влез в немското МОБИЛЕ, там има среден разход (поне за моята кола е верен) на колите, сравни няколко модификации и си прецени!
Друг е въпроса повече градско или извънградско ще караш!
И успех в намирането на ТВОЯТА кола!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега!!!
Не очаквам разход 5/100 а извън на 2/100. Просто проучвам различни мнения и си правя изводи, защото само който кара такъв автомобил, само той може да каже конкретни данни, цифри и впечатления. В момента карам френски дизел и ако някой ме пита, с точност мога да му дам подробна информация. Планирам обаче да купя на приятелката ми бензинов Голф и нали се сещаш, че аз ще го поддържам и зареждам, затова питам.
Благодаря все пак!
Не очаквам разход 5/100 а извън на 2/100. Просто проучвам различни мнения и си правя изводи, защото само който кара такъв автомобил, само той може да каже конкретни данни, цифри и впечатления. В момента карам френски дизел и ако някой ме пита, с точност мога да му дам подробна информация. Планирам обаче да купя на приятелката ми бензинов Голф и нали се сещаш, че аз ще го поддържам и зареждам, затова питам.
Благодаря все пак!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да
Наистина това което се дава като разход от производителя за Фолксваген е достоверно (за разлика от доста други производители).
Така че гледай и решавай
тук ги има събрани данните за Г4
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/golf/
Така че гледай и решавай
тук ги има събрани данните за Г4
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/golf/
Карам 1,6 16V, ето моята лична статистика:
извънградско (шосе - 70-100): 5-5,5
магистрала (120-150): 7-7,5
градско - абсолютно неопределимо - В София, зимно време, час пик / стига и до 15
нормален град и условия - ок. 9.
макс скорост - 190-200.
ако имате други въпроси, най- добре на лична.
А що се касае за съветите потив бензин - колеги, уважавам избора ви, но аз, както и други, държа много на комфорта - тва тракане на дизеловите не е за мен. Аз лично съм твърдо ЗА бензина, що се касае за коли с еднаква мощност и класа. може да са малко по икономични дизелите, но дискомфорта поне за мен е голям, а стила на каране - досаден.
Не искам да почвам спор - просто съветвам колегата, ако факторите, които изброих за него са от значение, да остане на вариант бензин.
извънградско (шосе - 70-100): 5-5,5
магистрала (120-150): 7-7,5
градско - абсолютно неопределимо - В София, зимно време, час пик / стига и до 15

макс скорост - 190-200.
ако имате други въпроси, най- добре на лична.
А що се касае за съветите потив бензин - колеги, уважавам избора ви, но аз, както и други, държа много на комфорта - тва тракане на дизеловите не е за мен. Аз лично съм твърдо ЗА бензина, що се касае за коли с еднаква мощност и класа. може да са малко по икономични дизелите, но дискомфорта поне за мен е голям, а стила на каране - досаден.
Не искам да почвам спор - просто съветвам колегата, ако факторите, които изброих за него са от значение, да остане на вариант бензин.
А да - що се отнася до избора 1,4 16V / 1,6 16V / 1,6 FSI мисля че безспорният фаворит е 1,6 FSI - мощност + икономичност. Но разбира се и цена.
Иначе в процеса на покупката пробвах 1,4 16V - малко по-тих, несъмнено по икономичен... но и по-муден, най-вече на извънградско. В града особено когато не е натоварен - не се усеща. Аз не съм състезател, не ходя и да се дърпам, нито смятам че GTI е каквато и да била гъзария... за мен оптималния компромис между мощност и разход би бил нещо между 1,4 16V и 1,6 16V, но такова животно няма
90 коня при малко по малък разход биха ми били напълно достатъчни. ама уви - или 75PS или 105PS (или 101/102 при 1,6 8V)
Иначе в процеса на покупката пробвах 1,4 16V - малко по-тих, несъмнено по икономичен... но и по-муден, най-вече на извънградско. В града особено когато не е натоварен - не се усеща. Аз не съм състезател, не ходя и да се дърпам, нито смятам че GTI е каквато и да била гъзария... за мен оптималния компромис между мощност и разход би бил нещо между 1,4 16V и 1,6 16V, но такова животно няма

-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж и данъка над 100кс
И данъка над 100кс не е за подценяване
- LEADER_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Виж и данъка над 100кс
mufin написа:И данъка над 100кс не е за подценяване
30 лева