Струговане на дискове на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Americanec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Americanec » Вто 12 фев 2008 10:48

и аз зех да се замислям и мойте дискове почнаха да свирят и като карам над 100 като натисна спирачката се чува някакво стържене,накладките ми са в добор състояние...явно и аз дискове....
а може ли нещо понеже не съм я водил на центровка ли как се казва там,..... и за това да старжат понеже и ходи и наляво като пусна волана?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 12 фев 2008 11:42

Ходенето на някъде обикновено е от центовка на предния мост, но може и да задържа спирачен апарат. Преи седмица смених единия моя по тази причина.
Пипни дали не ти прегрява някой диск, но внимателно, защото още имам мехур от изгореното за по-малко от секунда! :(
А стърженето в повечето случаи е от некачествени (разбирай- твърди) накладки. Като са студени стържат. Загреят ли малко и почват да свирят като Националната филхармония!
Износват се дисковете, а накладките са като нови :!:

tralalato
Автомобил:
Двигател:

Re: Струговане на дискове на Голф 4

Мнениеот tralalato » Нед 03 май 2009 0:44

при моя голф4 имаше вибрации на волана като натискам спирачка -смених си дисковете отпред и се оправи за около 2 месеца после пак започна смених си тампоните на носачите и проблема почти изчезна явно двете неща са свързани

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Нед 03 май 2009 1:35

Аз пък имам един такъв въпрос, при мен не тресе но гледам се е получил кант повече от половин мм, струг, нови или да карам така :)

Потребителски аватар
Americanec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Americanec » Нед 03 май 2009 1:46

моя голф вече няма такива проблеми...
защото изгоря целияяяя

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот maxpayne » Нед 03 май 2009 2:01

venci_guitar написа:То както Ви слушам, май нещата отиват към нови дидкове, но накладките са ми нови и ще видя дали ще ги сменям и тях. А някои може ли да ми даде ориентировъчна цена за дисковете. Мерси

Нови предни дискове textar 256mm вентилирани за Г4: ~80лв единия
Нови предни накладки textar, с датчик: 86лв
Общо ми ги дадоха за 219лв, някаква отстъпка от 10% начислиха вероятно щото комплект ги взимам
Това е от vdauto.com, които малко ми скъсаха нервите ама както и да е

Дискове АТЕ ми предложиха за ~100лв единия от вносител (уж). Името на фирмата не помня, потърси тук я имаше някъде, където става дума за дискове и накладки. Офиса им е в Дружба.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 03 май 2009 4:48

Batmirko написа:Аз пък имам един такъв въпрос, при мен не тресе но гледам се е получил кант повече от половин мм, струг, нови или да карам така :)

По принцип дават дисковете да се сменят като се получи 2мм разлика, тоест ако общата дебелина на преден диск е 22мм, след като падне на 20мм е добре да се сменят. Същото важи и за задните. Ако диска е 9мм е добре да се смени след като падне на 7мм.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”