и аз зех да се замислям и мойте дискове почнаха да свирят и като карам над 100 като натисна спирачката се чува някакво стържене,накладките ми са в добор състояние...явно и аз дискове....
а може ли нещо понеже не съм я водил на центровка ли как се казва там,..... и за това да старжат понеже и ходи и наляво като пусна волана?
Струговане на дискове на Голф 4
- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ходенето на някъде обикновено е от центовка на предния мост, но може и да задържа спирачен апарат. Преи седмица смених единия моя по тази причина.
Пипни дали не ти прегрява някой диск, но внимателно, защото още имам мехур от изгореното за по-малко от секунда!
А стърженето в повечето случаи е от некачествени (разбирай- твърди) накладки. Като са студени стържат. Загреят ли малко и почват да свирят като Националната филхармония!
Износват се дисковете, а накладките са като нови
Пипни дали не ти прегрява някой диск, но внимателно, защото още имам мехур от изгореното за по-малко от секунда!

А стърженето в повечето случаи е от некачествени (разбирай- твърди) накладки. Като са студени стържат. Загреят ли малко и почват да свирят като Националната филхармония!
Износват се дисковете, а накладките са като нови

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Струговане на дискове на Голф 4
при моя голф4 имаше вибрации на волана като натискам спирачка -смених си дисковете отпред и се оправи за около 2 месеца после пак започна смених си тампоните на носачите и проблема почти изчезна явно двете неща са свързани
- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък имам един такъв въпрос, при мен не тресе но гледам се е получил кант повече от половин мм, струг, нови или да карам така 

- Americanec
- Автомобил:
- Двигател:
моя голф вече няма такива проблеми...
защото изгоря целияяяя
защото изгоря целияяяя
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
venci_guitar написа:То както Ви слушам, май нещата отиват към нови дидкове, но накладките са ми нови и ще видя дали ще ги сменям и тях. А някои може ли да ми даде ориентировъчна цена за дисковете. Мерси
Нови предни дискове textar 256mm вентилирани за Г4: ~80лв единия
Нови предни накладки textar, с датчик: 86лв
Общо ми ги дадоха за 219лв, някаква отстъпка от 10% начислиха вероятно щото комплект ги взимам
Това е от vdauto.com, които малко ми скъсаха нервите ама както и да е
Дискове АТЕ ми предложиха за ~100лв единия от вносител (уж). Името на фирмата не помня, потърси тук я имаше някъде, където става дума за дискове и накладки. Офиса им е в Дружба.
Batmirko написа:Аз пък имам един такъв въпрос, при мен не тресе но гледам се е получил кант повече от половин мм, струг, нови или да карам така
По принцип дават дисковете да се сменят като се получи 2мм разлика, тоест ако общата дебелина на преден диск е 22мм, след като падне на 20мм е добре да се сменят. Същото важи и за задните. Ако диска е 9мм е добре да се смени след като падне на 7мм.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”